Genital bölge nasıl beyazlatılır? İşte hiçbir yerde duymadığınız yöntemler

Ağda, jilet kullanımı gibi nedenlerden dolayı genital bölgede kararma meydana gelir.

Kadınlar genital bölge, koltuk altı, dirsek ve yüz bölgesinde oluşan kararmalardan şikayetçidir.

Bu bölgedeki kararmalar kimileri için estetik açıdan kötü görünmektedir. Özellikle bölgeye uygulanan ağda, jilet kullanımı ve epilasyon kararmaların başlıca nedenlerindendir. Bu kararmalara karşı pek çok kozmetik ürünü satılmaktadır. Ancak içlerinde bulunan kimyasal alerjik etki yaratabilir. Peki genital bölge beyazlatma için hangi doğal yöntemin uygulanması gerekir?

GENİTAL BÖLGE BEYAZLATMA YÖNTEMİ

Genital bölgedeki şekil ve görünüm bozuklukları kişinin kendine olan güvenini azaltabilir ve cinsellikten keyif almasını engelleyebilir. Estetik açıdan da hoş görünmeyen genital bölge kararması kararması, bitkisel kürlerle de tedavi edilebilir.

* Genital enfeksiyon veya hassasiyetiniz varsa kürü yapmadan önce mutlaka doktorunuza danışın!

GENİTAL BÖLGE BEYAZLATMA KÜRÜ

• Bir kahve fincanı elma suyu (%100 doğal olmalıdır)
• Yarım tatlı kaşığı limon suyu (%100 doğal olmalıdır)
• Dolu bir yemek kaşığı vazelin (kremi yoğun kullanmak isterseniz vazelin oranını artırabilirsiniz)

NASIL YAPILIR?

Kür için tüm malzemeler uygun bir kabın içine alınarak karıştırılır.

Karıştırılan malzemeler el yardımı ile genital bölgeye sürülür. (Vajina nemli ya da ıslak olmamalıdır) Karışımım fayda etmesi için bölgede tamamen kuruması beklenir.

Kür, bölgede tamamen kuruduktan sonra nemli bir bez ya da kese yardımı ile kuruyan kür tabakası temizlenmelidir. Kürden arındırılan bölge iyice yıkandıktan sonra bebek pudrası ile pudralanarak işlem tamamlanır. Bu kür ciltte kararma olan her alan için uygundur.

LAZER OPERASYONLA GENİTAL BÖLGE BEYAZLATMA

Genital bölge değişik nedenlerden dolayı zamanla esmerleşme, bölgesel veya geniş renk koyulaşması, siyahlaşma, özetle kararma sorunları ile karşı karşıya kalmaktadır. Bu tür durumlarda lazer hem büyük dudaklara hem de küçük dudaklara uygulanabilir.

Günümüzde lazer ile renk açıcı tedaviler; genital bölge beyazlatma, renk ağartma, genital alan renk açma tedavileri uygulanabilmektedir.

Lazerle genital alan renk açma ‘labial whitening’ veya ‘vulvar whitening’ olarak da bilinmektedir.

Dış genital alandaki lazer uygulamaları aynı zamanda genital alanda sıkılaştırma (vulva tightening) amacıyla da yapılmaktadır.

YORUM YAP
YORUMLAR