Fatih Portakal’ın yerini alan Selçuk Tepeli kimdir?

Fatih Portakal’ın Ana Haber Bülteni spikerliğinden ayrılması üzerine kanalın yeni sunucusu merak edilmeye başlanmıştı.

Fox TV’nin başarılı haber spikeri Fatih Portakal görevinden istifa ettiğini sosyal medyadan yaptığı açıklamayla duyurmuştu. Kendine has haber bülteni sunum şekliyle eleştiri oklarının hedefi olan Portakal görevinden ayrılma nedenini bütün samimiyetiyle izleyisiyle paylaşmıştı.
 

İçsel devrime ihtiyacı olduğunu söyleyen Portakal, “10 yıldır gurur duyarak calışıp, birlikte keyifle yol aldığim Fox Haber’den kendi tercihimle ayrılmaya karar verdim. Sadece, ’Ne yapmak istiyorum?’sorusunun cevabını aradım. İçsel devrime ihtiyacım vardı. Kariyer, tanınmışlık, kazanç vazgeçilebilecek şeylerdi.

Başta sağlık, dinginlik, huzur ve aile ise insanın yaşam nedeni. Karari bu kadar net verdim. Bu yıl ve belki sonrasında toprağin sakin ritminde yaşayıp ruhumu ve bedenimi dengeleyeceğim. Tabiatla olabildiğince bütünleşip kıymetini bilerek yaşam süreceğim. Kalın sağlıkla” ifadelerini kullanmıştı.

Magazin kulislerinde dolaşan istifa dedikodularının hem Fatih Portakal hem de Fox Haber tarafından açıklığı kavuşturulması üzerine göreve getirilecek yeni isim merak konusu olmaya başladı. Fox Haber 7 Eylül’de başlayacak yeni sezonu için Selçuk Tepeli ile anlaştığını yayınladığı tanıtımında duyurdu.

SELÇUK TEPELİ KİMDİR?

1974 yılında İstanbul’da doğan Selçuk Tepeli yaş olarak 46 yaşındadır. Marmara Üniversitesi Fransızca Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olan Tepeli, Fransa’da Avruğa Birliği-Avrupa’da Sınırlar ve Kamu Yönetimi konusu üzerinde master çalışmasını tamamladı.

Bir yandan yazılı basın yönetimi başlığına da merak salan Tepeli bu alanda da profesyenelleşti. İyi derece İngilizce, Fransızca ve İspanyolca bilen Tepeli birçok basın kuruluşunda çalıştı.

Habertürk Gazetesi’nde Genel Yayın Yönetmenliği yapan Selçuk Tepeli gazetenin kapanmasından sonra internet gazetesi üzerinden görevini sürdürmeye devam etti.

Aktüel dergisi, Newsweek (Türkiye) Dergisi Genel Yayın Yönetmenliği, Habertürk Gazetesi Haftasonu Ekleri Yayın Yönetmenliği görevini yürütmüştü. Son olarak Habertürk kanalında Ceyda Karan ile birlikte Eksen programını yapan Tepeli Fatih Altaylı’nın istifa etmesi üzerine genel yayın yönetmenliği görevine getirildi. 

Özel yaşamına dair çok az bilgi veren Selçuk Tepeli evli mi ve Selçuk Tepeli kiminle evli gibi sorularla ilgili henüz net bir yanıt bulunmuyor. Aile hayatına dair henüz bir paylaşım yapmayı tercih etmeyen ünlü sunucu hakkında Selçuk Tepeli aslen nereli, Selçuk Tepeli nereli gibi soruların cevapları da bilinmiyor.

YORUM YAP
YORUMLAR