Evlilikte cinsel hayatınızı heyecanlı tutmak için öneriler

Yeni yapılan araştırmalara göre yeni aşıklardan daha çok uzun vadeli ilişki yaşayan kişiler yatakta çok daha keyifli ve iyi vakit geçiriyorlar.

2000 cift üçerinde yapılan araştırmalara göre, uzun süreli ilişki yaşayanlar hafta bir gün seks yapıyorlar ve ortalama 29 dakika sürüyor.

Peki cinsel hayatınızı heyecanlı ve sağlıklı olarak yıllarca devam ettirmek için ne yapılması gerekiyor?

Seksi programınıza alın

Balayını tamamladıktan sonra günlük işlerinize dönersiniz. Bazen öyle yoğun günler ve gündem olur ki sesk yapmak iş listenizin en başlarında yer almaz. Sevişmek için önceden karar alın ve listenizin en başına yazın. Böylece ne kadar yoğun olursanız olun, sevişmeyi ihmal etmeyin. Ayrıca listenizde sevişme olduğunda, dar zamanlarda, kısa kaç göçler yerine uzun ve sakin bir sevişme yaşayabilirsiniz. İnanın bu liste çok işinize yarayacaktır.


Seks oyunlarınızı güncelleyin

Her şey gibi seks oyunlarının da güncellenmesi gerekmektedir. Yani arada mutlaka yeni şeylerin denenmesi gerekmektedir. Birbirinize heyecan verici mesajlar göndermek bile cinsel ilişkinizi farklı boyutlara taşıyacaktır. Ya da birbirinize masaj yapabilirsiniz. Bu size güzel bir heyecan yaşatacaktır. Yatak odasında bu tür fiziksel heyecanların canlı tutulması, eğlenceli oyunlar ve seks hayatınızı canlı tutmaya yardımcı olacaktır. Aynı zamanda bir çift olarak duygusal bağlılığınızın artmasında güçlü bir rol oynayacaktır.


Dokunma

Cildiniz vücudun en büyük organıdır. Cildinizde milyonlarca sinir uçu bulunur. Titreşim, ısı ve basınç cinsel arzu uyandırmakta ve zor bir günün ruh hali içinde çıkmanıza yardımcı olmaktadır. Seks, sizin dinlenmeniz için en iyi ilaçtır. Seks öncesi yapacağınız kısa bir masaj, eşinizin tüm stresini alıp götürecektir.


Memnuniyetinizi her gün belirtin

İlişkiniz yatak odası dışında iyi ise bunu yatak odanıza da taşımanız gerekir. Yatak odası dışında birbirlerini seven ve takdir eden çiftlerin yatak odaların da da çok iyi olabileceğini araştırmalar göstermektedir.

Özellikle seks yaptıktan sonra eşinize memnuniyetinizi gösterin. Bunu ifade etmekten çekinmeyin. Takdir edilmek ve beğenilmek herkesin hoşuna gider. Memnuniyeti göstermek, bir sonraki sevişmenizin daha da iyi olacağının göstergesidir.


Ev işlerini paylaşın

Eletrik süpürgesiyle ev süpürmek veya yerleri silmek seks yaşamınız üzerinde çok etkilidir. Aynı evi paylaşıyorsanız, ev işlerini de paylaşmanız şarttır. Çünkü ev işleri bir kişinin üzerine kaldığı zaman, o kişinin listesindeki öncelikler hızla değişir. Sizin listenizde sevişme olabilir ama eşinizin listesinde ev işleri olacaktır. Bu yükü birlikte paylaşırsanız, o zaman kaliteli ve mutlu saatleri birarada geçirmeniz için vakit kalacaktır. Bunu neden yatak odanızda geçirmeyesiniz?


İyi bir argüman var

Mutlu çiftler haline gelmek hiç kolay değildir. Birbirinizle konuşurken veya tartışırken konuları her zaman yatak odasının dışında tutun. Sorunlarını çözdükten yatak odasını birlikte paylaşın. Böylece yatak odanız, sorunsuz olarak girdiğiniz ve keyif aldığını bir mekan haline gelsin. Ayrıca çok özel bir sağlık sorunu olmadıkça yataklarınızı ayırmayın ve ayrı yatmayın.


Yatak odanızı romantizm için sığınak yapın

Yatak odanız, tek düze veya sıradan olmamasına çalışın. Bu oda libidonun en yüksek sevilere çıkacağı, romantizmin doruklarında yaşanacağı bir mekan olmalıdır.

Odanızda kullanacağınız tüm aksesuarlar veya renkler romantizmi çağrıştırmalıdır. Yatak odanızda, bilgisayar, televizyon, işle ilgili evraklar asla bulunmamalıdır. Unutmayın, burası sizin maabetiniz ve ona göre düzeyn edilmelidir. Yatak odanızda yaşanan saatler çok özeldir.


Kendinize bakın

Evliliğin ilk yıllarda sevişme öncesinde çiftler kendilerinin bakımına daha fazla zaman harcarken, bir süre sonra bakım işi askıya alınır. Oysa siz vücudunuzla sevişiyorsunuz. Bunun için her zaman bakımlı ve temiz olmaya özen gösterin. Sizin bu özeniniz, partnerinizi de heyecanlandıracaktır.


Dans etmeye gitmek

Bunun için dışarıda olmanız şart değil. Evinizde müzik çalabilirsiniz. Dans hem zihninize ve hem de bedeniniz enerji verir. Bu küçük egzersiz dopamin sistemlerini temizler. Yani sizin daha mutlu hissetmenizi sağlar. Dans sizi eşinizle yüzyüze getirir, göz teması halinde kalmanızı sağlar. İlk tanıştığınız yılları hatırlayın. Birbirinize bu yakın olmak ne kadar heyecanlıydı. Şimdi de birbirinizle istediğiniz kadar dans edin.

Öpmek

Öpüşme gücünü hafife almayın. Eşiniz öpmek, tükürük vasıtasıyla onun testosteron hormonları size geçer. Bu cinsiyet hormonu libidoyu artırmak için harikalar yaratabilir.

Sadece bu değil, öpüşme sanatının anti-anksiyete özellikliği vardır; yani öpüşme gerginliği azaltmak için mükemmel bir yoldur. Mutlu bir çok çiftin ortak özelliği sık sık öpüşmeleridir. İlişkinin başında olduğu gibi tutkuyla sizi öpmesi aşk hayatınız için harikalar yaratacaktır.

YORUM YAP
YORUMLAR