Evlilik Kararını Etkileyecek 4 fark!

Evlilik hayatımızda alacağımız en önemli kararlardan biridir. Daha doğru karar vermek adına yazımıza göz atabilirsiniz.

I. Seviye farkı

İlişkilerde erkekler evleneceği kadından daha üst seviyede olmayı isterler. Eğer bu durum tam tersi ise erkek kadının seviyesine ulaşmak yerine onu alta çekmeye çalışacaktır. Çünkü erkekler evleneceği kadının kendilerini aşan başarılarını kabul etmek istemezler. Bu durum kadının hoşuna gitmeyeceği için mutsuzluk doğacaktır.

evlilik seviye farkı ile ilgili görsel sonucu

II. Yaş farkı

Toplumumuzun alıştığı durum erkeğin yaşının her zaman bayanın yaşından büyük olmasıdır. Birkaç yaş fazla sorun olmasa da bayanın yaşı erkeğin yaşından belirgin bir şekilde fazlaysa gelecekte sorun haline gelebilir. Erkeklerde evlilikle ilgili sorumluluk duygusunun bayanlara göre en az 5 yıl ve belki 10 yıl daha geç gelişmesi de erkeğin yaş olarak kadından farklı olmasını mantıklı kılar. Bununla birlikte kadınların cinsel fonksiyonlar bakımından erkeklerden daha erken sıkıntı yaşamaya başlayacağı da düşünülmeli. Bu sebeplerle erkeğin kadından 5-15 yaş daha fazla olmasını yadırgamamak, aksine tercih etmek daha doğru bir seçim olur.  Ancak bayanın yaşının fazla olduğu evlilikler yanlış anlamına gelmiyor. Ama riskli bir durum olduğunu belirtmek isteriz.

evlilikte yaş farkı ile ilgili görsel sonucu

III.Kültür ve inanç farkı 

Kadınlar hayatı daha çok eşlerinin dini üzere yaşamak zorunda kalırlar. Evlenirken gösterdikleri fedakarlıklara bazen inançları da eklenir. Bir erkekle dünya evine girerken geride bıraktığı; eğitimi, mesleği, ailesi, alışkanlıkları, sosyal çevresi, hatta memleketine bir de inancını geride bırakmak gibi bir ağır şartın söz konusu olması hiç de az bir ihtimal değildir. Her kadın bu fedakarlığı yapmak zorunda da değildir. Davul bile dengi dengine tabirini bu durum için söyleyebiliriz. Bazen sevgiyle her şey aşılamayabiliyor.

evlilikte kültür farkı ile ilgili görsel sonucu

IV. Hoşlanılan konuların farkı

Evliliklerde şikayetçi olunan konulardan en çok duyduğumuz "evlenmeden önce böyle değildi..." Gerçek kişilikler ev ortamında daha net ortaya çıkar. Eğer evleneceğiniz kişiyle zevkleriniz, ilgilendiğiniz hobileriniz yoksa veya çok azsa o zaman paylaşacağınız şeyde o kadar az olacak demektir.

evlilikte hoşlanılan konuların farkı ile ilgili görsel sonucu

 

YORUM YAP
YORUMLAR