Evlenince, ilk gece pozisyonları nasıl olmalı?

Evliliğin ilk gecesinde kadını ve erkeği strese sokmadan daha rahat şekilde cinsellik yaşamak için tüyolar vereceğiz.

Gerdek gecesi, zifaf gecesi, ilk gece… Yaygın kullanılan birçok adı bulunuyor: Evlendikten sonra ilk cinsel birleşmenin yaşanacağı andan bahsediyoruz. Baştan söyleyelim: Bu anın düğünden sonra ilk gece yaşanması şart değil.

Düğün gecesi yorgunluk, isteksizlik, endişe ya da korku gibi nedenlerle cinsel ilişkiyi erteleyebilirsiniz. Önemli olan iki tarafın birbirine anlayış göstermesi ve zevk alacağı bir deneyim yaşaması. Özellikle, evlendikten sonra ilk cinsel deneyimini yaşayacak kadınlarda bu durum korkuya yol açabiliyor.

Sorunsuz ve acı vermeyen bir cinsel birleşme için kadının vajinal ıslaklığa sahip olması ve erkeğin erekte olması gerekiyor. Kadının endişe ve korkuyla kendini sıkması, gevşemeye ve vajinal ıslaklığa engel olduğu için birleşme sırasında canı yanabiliyor. Bu durumda ön sevişmenin ve kayganlaştırıcı ürünlerin rahatlamak ve rahat bir birleşmeye yaşamak için fayda sağlayacağını söyleyebiliriz.

Erkekler de ilk gece erekte olamama, erken boşalma gibi problemler yaşayabileceği konusunda endişe duyabiliyor.

Bu noktada eşlerin birbirine anlayış göstermesi ve özenli davranması gerektiğini de özellikle vurgulayalım. Böyle bir durumda erken boşalmayı önleyen geciktirici ürünler kullanmak fayda sağlayabiliyor. 

Sohbet etmek, duş almak, gibi yöntemler rahatlamaya yardımcı olabiliyor. Güzel sözlerle ufak dokunuşlarda bulunmak ve ön sevişmeyi uzun tutmak da eşlerin birbirine alışması ve güven vermesi açısından önemli. 

Evlenince İlk Gece Pozisyonları Nasıl Olmalı?

Taraflardan birinin deneyimsiz olması durumunda, tecrübeli olanın ilişkiyi yönlendirmesi önemli. Aynı zamanda ilk ilişki nasıl kolay olur diye düşünerek, fazla tecrübe ve esneklik gerektirmeyen en rahat ilişki pozisyonu seçeneklerini uygulamak, rahat ve ağrısız ilk deneyim için gerekli diyebiliriz.

Ayrıca çocuk düşünmüyorsanız yüzlerce prezervatifçeşidi arasından partnerin ve senin için en uygun olanı seçtiğinden de emin olmalısınız.

En Uygun İlk Gece Pozisyonları Hangileridir?

Evlendikten sonra ilk cinsel birleşme sırasında misyoner, kucak, kaşık pozisyonu gibi fazla tecrübe gerektirmeyen ve eşlerin kontrolü eşit oranda ele alabileceği pozisyonlar uygun olabilir. Şimdi bu pozisyonları ve avantajlarına göz atalım: 

1- Misyoner

Evlilikte ilk gece pozisyon nasıl olmalı diye merak edenler için en temel pozisyonla başlayalım. Erkeğin üstte, kadının altta olduğu misyoner pozisyonu ilk ilişki pozisyonları arasında en ideali diyebiliriz. Bu pozisyonda kadın yatağa sırtüstü uzanarak bacaklarını hafifçe açar. Erkek kadının bacakları arasına girerek üstüne yerleşir ve cinsel birleşme sağlanır.

  • Avantajı: Bu pozisyonda hakimiyet erkekte olur ve kadın "ne yapacağım" endişesi yaşamaz. Fazla esneklik ya da tecrübe gerektirmeyen bu pozisyonun, çiftlerin göz teması kurmasına olanak sağladığı için duygusal açıdan doyurucu olduğunu söyleyebiliriz. 

İlk gece için pozisyonların rahatladığı konfor kadar, seksi iç çamaşırları da çiftleri havaya sokar. İlk gece için fazla karmaşık olmayan, seksi fantezi iç çamaşırları tercih edilebilir.

2- Cowgirl

En bilinen gerdek pozisyonlarından biri de cowgirl. Kadının üstte, erkeğin altta olduğu bu pozisyon da misyoner pozisyonun aynısı diyebiliriz ama bu kez kadın üstte yer alır.

Burada hakimiyet ve kontrol kadındadır. Ancak kontrol erkeğe de bırakılabilir. Çiftlerden her ikisi de kontrolü elinde tutabilir. 

  • Avantajı: Eşlerin yüz yüze bakıyor olması güven vermesi açısından önemli. Bu pozisyonda kadın istediği oranda aktif olabilir, istenen durumda da erkek pozisyonu yönetebilir. Ayrıca bu pozisyonun, kadına kendi zevk noktalarını keşfetme olanağı sağladığını da söyleyelim.

3- Widely Opened

Gerdek gecesinde pozisyonlar her iki eşin de rahat hissettiği ve kontrol sağlayabileceği şekilde olmalı. Kadının bacaklarını geniş şekilde açmasından adını alan widely opened pozisyonunda erkek dizlerinin üzerinde dururken kadını kucağına alır ve cinsel birleşme sağlanır.

  • Avantajı: Kadının birleşme sırasında bacaklarını geniş şekilde açması, acı duymamasını ve cinsel birleşmenin rahatça gerçekleşmesini sağlar.

4- Cenin / Kaşık 

Bir insanın en masum hallerinden anne karnındaki cenin pozisyonu olarak da bilinen kaşık pozisyonu ilk gece sevişme için uygun pozisyonlardan biri. Bu pozisyonda kadın ve erkek yan yatar. Erkek kadının arkasından sarılarak yaklaşır ve cinsel birleşme sağlanır.

  • Avantajı: Bu pozisyonda kontrol erkekte olur ve kadın ne yapacağım endişesi yaşamaz. Kadının kendini rahat ve güvende hissetmesi için avantaj sağlayan bu pozisyon gerdek gecesi ilişkisi için ideal.

İlk gece kanamasına dair tüm detaylar için de şu yazımıza bakabilirsin: İlk gece kanaması nedir?

5- Kucak

Kucak pozisyonunda erkek yatak ya da sandalyede otururken kadını kucağına alır. Kadın bacaklarını açarak partnerinin üzerine çıkar ve birleşme için uygun pozisyona gelir. Bu sayede pozisyonun kontrolü kadında olur.

  • Avantajı: Kadın için oldukça rahat ve her yöne hareket etmesi açısından önemli olan bu pozisyonda ileri-geri hareketle, genellikle zor keşfedilen G noktası bile bulunabilir. Ayrıca erkek de partnerinin vücudunu keşfe koyulmak için son derece uygun bir pozisyondadır.

YORUM YAP
YORUMLAR