Eski sevgiliyi unutmayı kolaylaştırmanın yolları

Eski sevgiliyi mazide bırakıp yeni bir başlangıç yapmak her zaman kolay olmuyor. Özellikle aşkın doruklarında yaşarken gelen ani ayrılık veya boşanma, hayatın ilerleyen dönemlerini kabusa çevirebiliyor.

Eski sevgiliyi unutmak için neler yapılabilir?

1-Kendinize bir rol-model bulun

Bazen yeni bir yol açmaktansa ,açılmış bir yoldaki ayak izlerini takip etmek gerekir. Eski kocasını veya sevgilisini unutmuş, aşk acısını atlatmış bir yakınınız veya arkadaşınız var ise, onunla daha fazla zaman geçirin.İçinde bulunduğunuz durumu içtenlikle paylaşın ve yardımını isteyin.

YOUTUBE KANALIMA ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN

Çoğu zaman tecrübenin bilgiden daha değerli olduğu bir gerçektir. Siz de bu gerçeği hayatınıza uyarlayıp, terk edilmiş bir kadından destek alın,önerilerini uygulayın.

Tabi burada aklınızdan çıkarmamanız gereken bir gerçek var; Eğer rol-model alacağınız insanın tavsiyeleri kişiliğinize ve yaşam tarzınıza uygun değilse, yukarıda yazdıklarımı unutun. Gerçekten o insanda kendinizle benzerlikler buluyorsanız önerilerini ve unutma yöntemlerini ciddiye almalısınız.

2-Yapamadığınız veya ertelediğiniz şeylere odaklanın

Uzun ve tutkulu bir aşk yaşarken çoğu şeyi erteler, sevgili veya eşimizle daha fazla zaman geçirmek isteriz. Ertelenen veya ihmal edilen hobiler, ilgi alanları eski eş veya sevgiliyi unutmak için iyi birer fırsattırlar.

Neden mi?

Çünkü yapmak istediğiniz, keyif aldığınız ama bir türlü zaman ayıramadığınız şeyler kafanızın dağılmasına, hayatta yeni hedefler belirlemenize olanak sağlarlar.

Şöyle düşünün;Uçuruma yuvarlandınız son anda eliniz bir dal parçasını yakaladı. O dal parçasına tutunup kendinizi biraz yukarı çektiniz ve biraz daha büyük bir dal, sonrasında ağacın gövdesi ve nihayet uçurumdan düşmekten kurtuldunuz...

Hayatın yeniden eski akışına girmesinin yolu, tutunacak küçük dalları keşfetmekten geçer.

3-Kendinizden utanmayın

Unutma sürecinde kadınların en çok zorlandığı konu özsaygıdır. Kendini aciz ve yetersiz görme, suçluluk hisleri gibi nedenlerden dolayı kendine saygısını ve güvenini kaybeden çoğu kadın ağır travmalar yaşamakta, depresyona girmektedir.

Aklınızdan çıkarmamanız gereken şey; Siz de bir insansınız.Her insanın yaşayabileceği ,hissedebileceği şeyler yaşıyorsunuz. Çok güçlü görünmek de çözüm değil, duyguları saklayıp kendini suçlamakta... Ne hissediyorsanız onu yaşayın. Kimseden utanmayın. Unutmayın; En güçlü insan aslında kendisiyle en iyi yüzleşebilen insandır.

4-Unutmaya çalışmayın

Bu başlık sizi şaşırtmış olabilir. Fazla kafanızı karıştırmadan ne demek istediğimi kısaca özetleyeyim; Bir şeyi yapmayacağım,düşünmeyeceğim dedikçe o şey aklımıza daha çok gelir,zihnimizi daha fazla meşgul eder.

Psikoloji biliminde ‘’Beyaz ayı etkisi’’ denilen bu durum kanıtlanmış bir zihin oyunudur. Örneğin sigarayı bırakmak isteyen bir insan ‘’sigara içmeyeceğim’’ diye düşündükçe daha fazla sigara canı ister ve bırakamaz. Aynı şekilde kilo vermek isteyen bir genç kız ‘’Çikolata yemeyeceğin’’ diye düşündükçe daha fazla çikolata yer.

Birlikte güzel zaman geçirilen eski sevgilin de akla gelmesi gayet doğaldır. Bundan huzursuz olmayın. Aklınıza da gelecek, rüyada da göreceksiniz...Hepsi normal,olağan şeyler.

Sonuç olarak; Eski sevgiliyi veya eşi unutmayı bir hedef olarak belirlemeyin.Yukarıdaki aksiyonları alarak hayatınızı mümkün olduğunca yoluna koymaya çalışın, farklı şeylere odaklanın. Sonrasında unutma kendiliğinden gelecektir.

YORUM YAP
YORUMLAR