Erkeklerde sertleşme sorunu nasıl çözülür?

Halk arasında ''iktidarsızlık'' olarak bilinen‘’erektil disfonksiyon’’, erkeklerin yaklaşık %10-20 ‘sini etkileyen en yaygın ikinci erkek cinsel sorunudur.

Yaş ilerledikçe görülme sıklığı da artmaktadır.

YOUTUBE KANALIMA ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN

Ülkemizde yapılan klinik ve gözlem çalışmalarının ortak sonucuna göre,40 yaş üzeri erkeklerin yaklaşık %50’si sertleşme sorunu yaşamaktadır.

Konuya başlamadan önce gözden kaçan bir noktayı özellikle vurgulamak isterim; Çoğu erkek penisinin uyarımla yeterli sertliğe ulaştığını düşünüp tedaviye gerek duymaz. Oysa sertleşmeninde dereceleri vardır. Eğer penis erekte olduğunda(kalktığında) bile yeterli sertliğe ulaşamıyorsa, sadece ereksiyon yeterli olmayabilir. Yani ereksiyonun kalitesi de diğer önemli konudur.

Bu ufak hatırlatmadan sonra iktidarsızlık neden olur,nasıl tedavi edilir,sertleşme sorununa ne iyi gelir?  sorularının bilimsel yanıtlarını verelim;

Sertleşme sorunu iki nedenden dolayı oluşur.Birisi hormonal,diğeri organik nedenlidir.Hormonal nedenler nadiren görülür. Genellikle testosteron başta olmak üzere bazı erkeklik hormonlarının yeterince salgılanmaması veya az salgılanması en büyük nedendir. Hormonla alakalı bir sorun görülürse hekim gerekli ilaç tedavisini başlar.

Organik denilen sertleşme sorunu daha yaygındır ve daha kolay tedavi edilir. Diyabet(şeker),prostat ameliyatı, kilo ve sigara gibi faktörlere bağlı olarak gelişen sertleşme problemi organik kaynaklıdır.

Eğer hormonal bozukluk var ise, hormon ilaçları ile tedavi yapılır. Organik kaynaklı erektil disfonkisyonda ise Psikiyatri ve üroloji hekimleri tedavi başlar. Psikiyatri hekimleri genellikle 4-6 seans süren terapiler ve ilaç tedavisi uygularlar.

Üroloji hekimleri ise ‘’fosfodiesteraz inhibitörü ‘’ olarak adlandırılan Sidenafil,Tadalafil,Vardanafil gibi ilaçlarla tedavi başlarlar.Bu ilaçların halk arasında bilinen isimleri ise;Viagra,Cialis ve Levitra’dır.

İlaç tedavisi organik kaynaklı erektil disfonksiyonda yüksek başarı oranına sahiptir ancak bu tür ilaçların kalp ve damar sağlığına olan olumsuz etkileri, hekim kontrolünde kullanmayı gerektirir.Doktor reçetesi ve tavsiyesi olmadan rastgele bu tür ilaçları kullanmak hayati problemlere yol açabilir.

Bir diğer tedavi yöntemi ise bitkisel ürünlerdir.Ancak çoğu merdiven altı üretim olan bitkisel ilaçlar faydadan çok zarar verebilirler.Bakanlık onaylı ve ruhsatlı bitkisel ilaçları saygın bir kurumdan almak en önemli konudur.

Yüzde yüz etkili ve yan etkisi minimum olan bitkisel performans hapı (veya kapsülü) cinsel gücü artırmaya yardımcı olabilir.Önemli olan ilacın nerede üretildiği ve üretim izninin olup olmadığıdır.

YORUM YAP
YORUMLAR