Erkekler nasıl kadınlarla evlenmek ister?

Kadınlar nasıl bir erkekle, erkekler nasıl bir kadınla evlenmek ister?

Kadınlar evlenecekleri erkeklere erkeklerin evlenecekleri kadınlar konusunda olduğundan çok daha seçici bakmaktadırlar. Erkeklerde aradıkları özelliklerin başında güven duygusu gelmektedir. Her şeyden önce evlenmek istedikleri erkeğe güven duymak istemektedirler ki bu kimi zaman sevgiden önce gelmektedir. Evlenecekleri erkek onu sahiplenmeli, ufak zorluklarda çekip gitmemeli, sorunların altında ezilmemelidir. Güven duygusu gerek ekonomik gerekse sosyal konularda önemli olup, ekonomik sıkıntı çekmiyeceği bir evlilik yaşantısı yanında sosyal ilişkilerde ve aile içi ilişkilerde eşinin kendisine destek olmasını onun zor zamanlarında kendisine destek olmasını istemektedir. Kendisi ile barışık özgüven duygusu olan bir erkek bu güven duygusunu sağlayabilecektir.

Eğitimli ve görgülü olup kendisini sosyal ortamlarda mahçup etmeyecek, yaptığı esprilerle kendisini güldürebilecek, sahip olduğu için diğer kadınları kıskandırabileceği bir erkek olmalıdır . Ancak bu erkek her şeyi yerinde yaşamalıdır. Kendisini sahiplenecek kadar kıskanç olmalı ama bir yere gittiğinde sorun çıkarmayacak kadar anlayışlı olabilmeli, kıskançlık krizlerine girmemelidir. Arkadaşları ile olan ilişkilerine saygı gösterebilmeli onunla birlikte sosyal ortamlara girip kendisini taşıyabilmelidir. Kendisini rahat geçindirecek kadar yüksek bir ekonomik düzeye sahip olmalı, alışverişine karışıp cimrilik etmemelidir. Evde oturmayı sevse bile eşi ile birlikte sosyal ortamlara katılmaya itiraz etmemeli, ben yorgunum diyerek hafta sonlarını evde yatarak geçirmemelidir. Eşinin ailesi ile o istediği kadar sık görüşmeli ama kendi ailesi ile mümkün olduğunca yan yana getirmemeli, geliyorlarsa da arada dengeyi iyi sağlayabilmelidir. Yakışıklı olmasa da çirkin olmamalı en azından bakımlı olup temiz, özenli giyinebilmeli, eşini yanında olmaktan dolayı utandırmamalıdır.

Kendisini sevip beğendiğini sıkça dile getirmeli mümkün olduğunca eleştirmemeli, gerekirse beyaz yalanlara başvurarak kendisini iyi ve güzel hissetmesine yardımcı olabilmelidir. Küçük süprizlerle ilişkiyi sıcak tutabilmeli, evlendim artık nasıl olsa cebimde düşüncesi ile bakmayacak bir kişi olmalıdır. Sonuçta evlenmek istediği erkeğin buna değecek bir erkek olduğuna inanmalı, evlenirsem mutsuz olur muyum düşüncelerinin aklını kemirmeyeceği özelliklere sahip olmalıdır. 

Erkekler evlilik konusunda kadınlara göre daha az seçici olup sevdiği kadınla büyük sorunlar yaşamıyor, evlenmelerine çok büyük engeller çıkmıyorsa evlenmek için çok fazla düşünmemekte, ince eleyip sık dokumamaktadır. Sadece sevgisinin evlilik için yeterli olduğuna inanmaktadır. Daha ince planda ise kendisini iyi hissettiren, ona değer veren, sahiplenen, çok fazla huysuzluk etmeyen, kıskansa bile yaşantısına müdahale etmeyen bir kadınla evlenmek istemektedir. Arkadaşlarına çok karışmayan, kızdığı zaman büyük sinir krizleri geçirmeyen, mümkün olduğunca huzurunu bozmayacak bir eş ideal eş kavramına uymaktadır. Ne kadar modern yetişirse yetişsin ev işlerini eşine yardım olarak görmek istemekte bu nedenle de çalışsa bile ev işlerini üstlenecek, yemekti, bulaşıktı, çamaşırdı sorun çıkarmadan sahiplenecek ama aynı zamanda bakımlı, kendisine özen gösteren, bir kadın olmasını arzu etmektedir.

“Erkekler sevdiği kadınla evlenir, kadınlar evlendiği erkeği sever “sözünün kadınların evlenmeden önce ki titizliğini açıklarken, erkeklerin daha az düşünmesinin nedenini de izah ediyor diye düşünüyorum.

 

Flört döneminde çiftler birbirini iyi tanıyabilir mi?
Uzm. Psikiyatrist Dr. Sabri Yurdakul: Flört dönemi gençlerin birbirleirni tanıma dönemi olarak nitelendirilmesine karşın bu dönemde birbirlerini tanıdıklarını söylemek çok gerçekçi değildir. 6-7 sene çıktıkları halde evliliklerinin ilk 1 ayında kavga etmeye başlayan çiftler bunun en iyi göstergelerinden biridir. 

Çiftlerin flört döneminde birbirlerini tanıyamamalarının nedeni birbirlerini tam olarak tanıyacak ortamlarda bulunmamalarıdır. Birbirleri ile kavga etseler bile eve gidip birbirlerini özleyip unuttukları halde bir arada oldukları zaman böyle bir imkan olmayıp burun buruna oldukları için benim sevdiğim insan bu muymuş hiç ama hiç tanımamışım diyerek hayret etmektedirler. Flört döneminde tartışmayalar evliliklerinde tartışabildikleri halde flört döneminde kavgalar eden çiftler evlendiklerinde kendilerini çok daha büyük kavgaların içinde bulabilmektedirler. Bu nedenle flört dönemi tamamen değilse bile çiftlerin bir arada neler yapabildiklerini, tartışmalar karşısına ki tutum ve davranışları öğrenmeleri ile bir fırsat olabilmektedir. Ancak bu fırsatın doğru değerlendirilmesini engelleyen en önemli etken her iki tarafında birbirlerine açık ve net davranmamaları ve kendilerini farklı olarak yansıtmalarıdır. Örneğin çok sinirlendiği bir olaya sırf karşında kini kaybetmemek için fazla tepki vermeyen taraflar evlendikleri zaman tüm bu zamanların acısını çıkarmakta nasıl olsa artık evlendik diyerek dilediklerince huysuzluk yapabilmektedirler. Bu yüzden insanların tartıştıkları zaman verdikleri tepkiler onların birbirlerini iyi tanımalarına yol açacağı halde tepkilerini saklamaları sonucunda kendilerini kandırmaktadırlar. 

Son zamanlarda moda deyimiyle evlilik öncesi beraberlikleri yaşayan çiftler bu dönemde birbirlerini tanıdıklarını iddia etseler bile bu da yeterince birbirlerini tanımalarına yardımcı olmamaktadır. Bunun nedeni bir arada yaşasalar bile gene de sorun çıkaracak söz ve davranışlardan uzak durmaları yada bunlar olduğu zaman alttan alarak düzelme yoluna gitmeleridir. Aralarında cinsellik yaşansa bile evlilik öncesi yaşanan cinsellikler evlilikte yaşanan cinselliğin ve tarafların birbirlerine karşı duydukları istek evlendikten sonra değişmekte deyim yerindeyse evlilik cinselliği öldürmektedi

 

YORUM YAP
YORUMLAR