Edis: Eurovision şarkım bile hazır

Yurt dışına açılıp İngilizce albüm çıkarmak için Londra'ya gidecek olan Edis, Eurovision için yeşil ışık yaktı.

Edis, klibini çektiği yeni single çalışmasındaki 'Arıyorum' adlı şarkısının çıkışını dostlarıyla Beşiktaş'taki bir mekanda kutladı. Tek parçalık single yaptığını ve bunu dostlarıyla kutlamak için toplandıklarını söyleyen şarkıcı, ilk kez farklı nameler ve arabesk tınıları içeren bir şarkı yaptığını anlattı.

"DİNLEYİNCE ŞAŞIRACAKSINIZ"

Hayranlarını şaşırtacağını ifade eden şarkıcı, "Tek parçalık bir single yaptım. Hiç üç gün süren klip setim olmamıştı. Aranjman da epey sürdü. Hiç okumadığım tarzda bir şarkı, benden öyle nameler duymadı dinleyenlerim. İçinde 90'lar Türkçe pop havası var, biraz biraz arabesk var. İnanın dinleyince şaşıracaksınız" diye konuşurken, 'Arabesk ya da sanat müziği albümü yapmayı düşünür müsünüz?" soru üzerine "Zaman ne gösterir bilmiyorum. Arabesk için öyle bir iki kez performansta bulundum ama benim alanım değil, eğitim bu yönde değil, dinlemeyi seviyorum" diye cevap verdi.

edis-2_1

"ORADA OLMALIYIZ"

Edis, Türkiye'nin Eurovision'da olması gerektiğini ve bu konuda teklif gelirse yapabileceğini anlatıp yıllar önce uluslararası yarışma için bir şarkı yaptığı itirafında bulunup "Büyük cesaret bence bana teklif gelse ben de yapabilirim. Çocukluğumda çok izledim ve sevdim Eurovision'u, müzikle ilgilenenler için doyurucu bir platform. Yaptığınız bir şarkıyı bazen orayı hayal ederek bile yapabiliyorsunuz, 'Dudak' diye bir şarkım var, bir gün katılırsak diye yazmıştım bu parçamı. Katılamadığımız için ben üzgünüm, uluslararası bir yarışmada olmalıyız ülke olarak. Sertab Erener'in birinci olduğu gün en mutlu olduğum zamanlardan biriydi" sözlerini kullandı.
edis-4_1

"BİZE HAYAL VAADETMİYOR"

Şarkıcı ayrıca ekim ayından sonra İngilizce albüm çıkarmak için hem Londra'ya hem de Los Angelas'a gideceğini ve kimsenin kendisine hayal satmadığını anlatıp "Üç dört ay kadar Türkiye'de olmayacağım. Arada gidip geleceğim. İngilizce albümüm için Los Angeles ve Londra'da olacağım. Aynı şirketteyiz Aleyna Tilki ile...

O da güzel gidiyor, onun şarkılarını dinliyorum o da benimkileri dinliyor, koalisyon yapıyoruz. Ben de altı aydır çalışıyorum şarkılarım güzel, profesyonel bir ekip var, sıradan insanlarla çalışmıyoruz, birileri bize hayal vaadetmiyor. Sonuçta o şirketten yatırım almak kolay değil, bu konuda bazen üstümüze geliniyor eleştiriler olacaktır ama bu aşama bile kıymetli. Olacağına inanıyorum yoksa bu işe girmem" diye konuştu.

Edis, eleştirilere açık olup olmadığı sorusu üzerine arkadaşı Aleyna Tilki'den örnek verip "Ben hayatımda onun kadar eleştirilmedim, başıma gelirse nasıl hissederim bilmiyorum, o bu konuda güçlü biri. Ben hep kendimi güvenli sularda ilerlettim. Her eleştiri başım üstüne, zorla kendimi sevdirecek ya da beğendirecek halim yok" yanıtını verdi.

YORUM YAP
YORUMLAR