DAMAT/TWEEN'DEN DARÜŞŞAFAKALI ÇOCUKLARA EĞİTİM DESTEĞİ!

ORKA HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI SÜLEYMAN ORAKÇIOĞLU İSTİNYE PARK ALIŞVERİŞ MERKEZİ'NDEKİ DAMAT TWEEN MAĞAZASINDA ANLAMLI BİR DAVET VERDİ.

Damat|Tween’den Darüşşafakalı çocuklara eğitim desteği!

 

Erkek moda perakendesinin lider markalarını bünyesinde barındıran Orka Holding, kuruluşundan bu yana büyük önem verdiği kurumsal sosyal sorumluluk projelerini tüm hızıyla sürdürüyor. 

Orka Holding, Darüşşafaka Cemiyeti ile Babalar Günü’ne özel yürüttüğü yeni proje kapsamında, anne veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz çocukların uluslararası standartlarda eğitim almasına ve aydın bireyler olarak topluma kazandırılmasına destek oluyor.

 

Damat|Tween mağazalarında 1 Haziran 2014 Pazar günü başlayan proje kapsamında, yapılan alışverişlerde her fatura için Darüşşafaka’ya 5 TL bağış yapılıyor. 

Damat|Tween’in tüm mağazalarında geçerli olacak olan uygulama, Babalar Günü’nün kutlanacağı 15 Haziran 2014 Pazar gününe kadar sürecek.

 

Proje, Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu ve Orka Holding Genel Koordinatörü Osman Arar’ın ev sahipliğinde İstinye Park Damat|Tween mağazasında verilen davetle kutlandı. 

SÜLEYMAN ORAKÇIOĞLU, "SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ OLMAZSA OLMAZIMIZ"

Darüşşafaka Cemiyeti onuruna verilen davete, aralarında Mithat Erdem, Berrin Zorlu, Hande-Sezer Pekcan, Atıl Kutoğlu, Hayrettin-Buket Taşdelen, Figen Kıral ve Tahire Demircan‘ın da bulunduğu iş, akademi ve sanat camiasından çok sayıda ünlü sima katıldı.

 

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, şirket kuruluşundan bugüne büyük önem verdikleri sosyal sorumluluk projelerini Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasının olmazsa olmaz unsuru olarak gördüklerini söyledi.

 

Orakçıoğlu, bu anlayışla başlattıkları çok sayıda projeler arasında, Darüşşafaka Cemiyeti ile çocukların eğitimi ve geleceği için yürütülen çalışmaların ayrı bir değer taşıdığını vurguladı. 

Orakçıoğlu, “Darüşşafaka ile bugüne kadar yürüttüğümüz projelerde önemli kaynak oluşturduğumuza inanıyoruz. “Eğitimde fırsat eşitliği” ile sosyo-ekonomik açıdan yeterli imkana sahip olmayan çocuklarımıza aydınlık bir gelecek hazırlama konusunda büyük farkındalık yarattık” dedi.

 

  

ORKANIN GÜCÜ, TOPLUMLA KURDUĞU İLİŞKİDE DE GİZLİ 

 

Orka Holding’in başarısının, sadece ürün ve hizmet kalitesiyle değil aynı zamanda toplumla kurduğu güvene dayalı ilişkiyle de bağlantılı olduğunu vurgulayan Orakçıoğlu, şunları söyledi: 

“Bu topraklardan doğan ve dünya moda perakendesinde gün geçtikçe daha fazla söz sahibi olmayı başaran Damat|Tween olarak eğitimin her seviyesi için destek verdiğimiz projelere devam edeceğiz. 

Darüşşafaka Cemiyeti ile yürüttüğümüz projelerle Türkiye toplumunun sorumlu bir üyesi olmaktan gurur duyuyoruz. İnanıyoruz ki bu çocuklarımızın başarısı, Türkiye’nin dünyadaki kalıcı başarısı için gerekli nitelikli insan kaynağının temelini oluşturacak.”

 

Bugün varsak, Damat|Tween gibi markalara borçluyuz

 

Davette şeref konuğu olarak yer alan Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş, “Bugün varsak ve binlerce çocuğun hayatını değiştirebiliyorsak, bu hayırsever kişi ve kurumların sayesindedir. 

Bu kurumlardan biri olan erkek giyim markası Damat|Tween, düzenli olarak Darüşşafaka'nın destekçileri arasında yer alıyor. Ülkemizin önde gelen giyim markası Damat Tween ile birlikte bu projeyi gerçekleştirmekten dolayı son derece mutluyuz” dedi. Çamaş, kampanya ile toplumun, ebeveyni hayatta olmayan çocukların eğitimle geleceğinin değişmesine destek olmasını dilediklerini söyledi. 

 

DARÜŞŞAFAKA HAKKINDA

Darüşşafaka Cemiyeti, 1863 yılından beri “eğitimde fırsat eşitliği” misyonuyla varlığını sürdürüyor. Babası veya annesi hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz ve yetenekli çocuklarımıza kaliteli ve çağdaş eğitim olanağı tanıyor ve onların düşünen, sorgulayan, çevrelerine ve ülkelerine karşı sorumlu, aydın bireyler olarak hayata atılmalarını sağlıyor.
 

Bugün Türkiye’nin dört bir köşesinden, sınavla seçilen 1.000’e yakın çocuğumuz, Darüşşafaka’da ortaokul 1. sınıftan liseyi bitirinceye kadar tam burslu, yatılı ve İngilizce eğitim görüyor.


Darüşşafaka Cemiyeti bir sivil toplum kuruluşu olarak kurulduğu günden bu yana, hayırsever kişi, kurum ve kuruluşların bağışlarıyla varlığını sürdürüyor. 

Darüşşafaka öğrencilerinin eğitim, barınma, beslenme, kıyafet, sağlık, kitap, kültürel aktiviteler, cep harçlığı gibi yaşam giderleri ve aynı zamanda üniversite eğitimini sürdüren Darüşşafaka mezunlarına sağlanan burslar da dahil olmak üzere tüm giderler, hayırseverlerin, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden kurum ve şirketlerin destekleriyle karşılanıyor.

 

Detaylı bilgi ve bağış yöntemleri için: www.darussafaka.org

YORUM YAP
YORUMLAR