Daha ifadeli bir görünüm için makyaj teknikleri

Gözlerinizin ve yüzünüzün şekli istediğiniz görünüme ulaşmak için hangi tür makyaj malzemelerini, tekniklerini ve renklerini kullanacağınızı belirler.

Makyaj yapmak kadınların gündelik güzellik rutinlerinde önemli bir adım haline gelmiştir. Makyaj, yüzün belli başlı bölgelerini öne çıkartarak yüze daha güzel ve çekici bir görünüm vermek için yapılır.

Ancak, eğer doğru teknik ve ürünlerden haberdar değilseniz, bazı hatalar yapmanız doğal olacaktır. Gözlerin etrafındaki bölge makyaj uygulaması için en zor bölgedir, aynı zamanda ifadeli bir görünüş yaratmak için önemli rol oynar.

Bu yazımızda sizlere kısa sürede mükemmel bir görüntü yaratmak için 12 makyaj hilesi sunacağız.

1. Göz şeklinize göre makyaj uygulayın

Gözlerinizin ortaya çıkması için doğru makyajı seçmek önemlidir. Bu size kullanacağınız doğru kirpik, çizgi ve renkleri bulmada yardımcı olacak. 

2. Puslu görüntü

Puslu görüntü gözlere daha derin ve hassas bir görünüm kazandırır. Eğer bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız göz kapağınıza bir diyez/hashtag (#) çizin ve fırça ile yayın.

3. Rimelinizin sıvı olduğuna emin olun

Rimeli sürmeden önce yeterince sıvı olmasına özen gösterin. Bu ürün kuruysa, iyice kıvrılmaz ve arkasında parçacıklar bırakır. Rimelin ömrünü uzatmak için bir kaç dakika boyunca sıcak suya koyun. Hemen kullanın.

4. Kirpiklerinizin hacmini arttırın

Rimelden önce pudra uygulamak kirpiklerin dolgunluğunu arttırmak için harika bir hiledir. Topçukların oluşumunu engeller ve onların daha güzel görünmesini sağlar.

5. Gözlerinizi ortaya çıkarın

Kedi görüntüsü gözleri ortaya çıkarmak ve hassas bir dokunuş için harika bir makyaj hilesi. Bunu en basit şekilde uygulayabilmek için önce dışarıdaki çizgileri çekin ve sonra içlerini doldurun.

6. Harika kıvrık kirpikler için

Kirpikler yüzünüzün genel görünümünde önemli rol oynar. Kirpiklerinizi kıvırmak her zaman kolay olmayacaktır, özellikle de kısa kirpiklere sahipseniz.

Onların güzel görünmelerine yardımcı olmak için bu hileyi uygularken rimelin göz kapaklarına değmesini engellemek için bir kaşık veya karton parçası kullanın. 

Eğer kirpiklerinizi kıvıracaksanız, bunun için kullandığınız kirpik kıvırma aletini bir saç kurutma makinasıyla ısıtın. Harika sonuçlar elde edeceksiniz.

7. Gözlerinizin çevresiyle ilgilenin

Gözlerin altındaki torbalar ve koyu halkalar yüze yorgun bir görünüm verir. Bu problemden kurtulmak ve korunmak için iyi bir gece uykusu çekin ve soğuk salatalık veya patates dilimleri uygulayın.

8. Beyaz göz kalemi kullanın

Beyaz göz kalemi gözlerin gölgesini ortaya çıkarmak için harika bir yoldur.Tek yapmanız gereken makyajın geri kalanından önce beyaz kalem uygulamak.

9. Göz kalemine alternatif

Eğer bir göz kaleminiz yoksa farın gücünü hiç bir zaman görmezden gelmeyin! Dokusu sayesinde uygulaması kolaydır ve boşluk bırakmaz. Bu makyaj hilesi göz kapağını biraz küçültmek isteyenler içindir.

10. Doğru fondöteni kullanmak

Fondöten uygulamak makyajınızın daha doğal görünmesini sağlayabilir, veya daha görünür olmasına neden olabilir.

YORUM YAP
YORUMLAR