Corona virüsüyle mücadele eden doktor yaşadıklarını anlattı! Kan donduran detaylar

Son haftalarda corona virüsü salgınının korku yaratmaya başladığı ülkelerden biri olan İngiltere'nin başkenti Londra'da görevine devam eden bir doktor geçen hafta yaşadıklarını anlattı.

Dünya çapında 13 binden fazla insanın ölümüne sebep olan corona virüsü İngiltere’de de etkisini artırıyor… İngiltere Başbakanı Boris Johnson, dün yaptığı açıklamada halkın sokağa çıkmamasını isterken, “Anneler Günü’nü uzaktan görüntülü görüşme ile kutlayın. Ağır hasta sayısı tsunami gibi artacak” ifadesini kullanmıştı.

Boris Johnson, ulusa yazdığı mektupta, “Annenize yapabileceğiniz en iyi şey onu aramak, videoyla görüntülü konuşmak ve gereksiz fiziksel temastan uzak durmaktır. Neden mi? Çünkü anneniz yaşlı ve kırılgan olabilir ve eğer öyleyse, istatistiklere göre corona virüsündne ölme ihtimali çok daha fazla. Bu riski gözardı edemeyiz” dedi. İngiltere’de 5.018 kişide corona virüsü görülürken hastalık 233 kişinin de ölümüne sebep oldu.

Bu açıklamayı okurlarına duyuran İngiltere’nin çok okunan gazetelerinden Daily Mail, başkent Londra’daki bir hastanede çalışan ismini açıklamayan bir doktorun yazdığı dramatik mektubu yayınladı.

Doktor, “Son nefeslerini almak için çırpınan birisini gördünüz mü?

Çok insan görmemiştir ama buna şahit olanlar, bu korkunç tecrübeyi asla unutmaz. Keşke geçen hafta yaşamını yitiren bütün yüzler unutabilsem.

Bütün yüzlerdeki panik, insanların çaresizce nefes almaya çalışırken çıkardıkları sesler ve ciğerlerine oksijen dolduramamalar… Bunlar sizin peşinizi bırakmaz” ifadelerini kullandı.

10 yılı aşkın bir süredir profesyonel olarak çalıştığını söyleyen doktor, “Bu kadar zaman sonunda her şeyi gördüğümü düşünmüştüm ama son bir haftada yaşadığım dehşete beni hiçbir şey hazırlayamazdı” dedi. (Sözcü, Yiğit Can KAYTMAZ)

YORUM YAP
YORUMLAR