Cinsellikte neden geri çekilme yaşıyorsunuz?

Cinsellikte istenmeyen gebeliğe zemin hazırlayan yöntemlerden biri de geri çekme yöntemidir ancak istenmeyen gebeliğe karşı kafası karışanlar için işte detaylar

Doğal korunma yöntemleri arasında yer alan ve bir çok çiftin cinsellik esnasında tercih ettiği yöntemlerden biri de 'Geri çekme yöntemi' olarak dışarı boşalma olarak karşımıza çıkıyor. Sekste çiftlerin prezarvatif gibi çeşitli korunma yöntemlerini tercih etmek ve istenmeyen gebeliğin önüne geçmek için adlandırılan geri çekme yöntemi hakkında kafası karışanlar için elmaelma.com olarak bilgilendirmede bulunduk.

Cinsellikte geri çekme yöntemi ne kadar güvenilir, bu yöntemle hamilelik önlenilir mi? Geri çekme yöntemi güvenilir mi? gibi sıkça sorulan sorulara yanıt aradık!

Cinsellikle geri çekilme yöntemi olarak karşımıza çıkan ama en genel anlamı ile 'dışarı boşalma' olarak adlandırdığımız bu yöntem erkeğin boşalmasına yakın  kendini geri çekip dışarı boşalmasına denilmektedir. Doğal korunma yöntemleri arasına giren geri çekme yöntemi aslında zannedildiği kadar güvenli değil!

Özellikle istenmeyen gebelik gerçekleştirmek istemeyenler için oldukça riskli olan bu yöntemi uzmanlar çiftlere pek önermiyor. Bunun nedeni ise karşımıza şu şekilde çıkıyor; Erkeğin boşalmasına yakın penisin ucundan bir sıvı gelir ve bu sıvının içerisinde bir kaç damla da olsa sperm bulunur.

 

Hamile kalmak için sadece tek bir spermin olması bile yeterli olmakla beraber bu durumda salgılanan sıvının kadının hamile kalma ihtimalleri arasında yer alıyor. 

Hamile Kalma Riski Var!

Erkeğin cinsel ilişki esnasında dışarı boşalsa bile spermin yumurtaya ulaşma ihtimali bu noktada oldukça yüksektir. Doğal yöntemler arasında gösterilen geri çekme yöntemi özellikle erkek için oldulça zor bir yöntemdir. Bu noktada cinsel ilişki esnasında erkeğin son derece kontrollü olması gerekmektedir. 

YORUM YAP
YORUMLAR