Cinsellikte başarısız bir erkekle bu sorunu nasıl konuşmalıyız?

Sevdiğiniz, aşık olduğunuz erkekle her şey iyi gidiyor ancak ufak gibi görünen çok büyük sorun var! Onun seks performansı düşük ve tatmin olamıyorsunuz.

Ülkemiz erkekleri seks performanslarının yüksek olduğunu söyleseler de, bilimsel veriler onları pek haklı çıkarmıyor.

YOUTUBE KANALIMA ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN

Örneğin,Evli kadınların %50’den fazlası orgazm olamıyor. Yapılan başka bir ankete göre, Türk çiftlerin %90’ı aynı şekilde sevişiyor. Erkekler gururlanadursun,rakamsal veriler durumun vahametini açıkça ortaya koyuyor.

Cinsel performansı düşük,ama değer verdiğiniz eşiniz veya sevgilinizle bu sorunu konuşmanız gerekir. Lakin, bu konuda çok özenli olmak ve adım-adım ilerlemek gerekiyor. İlişki danışmanlığı seanslarımda bu sorunu yaşayan kadınlara önerdiğim ve oldukça başarılı sonuçları olan ‘’seks konusunda yetersiz erkekle iletişim ‘’yöntemini sizlerle paylaşmak istedim. Dilerim işinize yarar..

Yatakta başarılı olamayan erkekle nasıl konuşulmalı?

1.Adım

Araştırma yapın;Daha önceleri cinsellik konusunda yeterli olan eşiniz,son zamanlarda isteksizlik,ereksiyonsorunları, erken boşalma gibi sorunlar yaşamaya başladıysa, bunun nedenlerine bakın. Size söyleyemediği işyerindeki bir tatsızlık, hayatını olumsuz etkileyen bir haber, maddi sorunlar bu soruna neden olabilir. Ona hissettirmeden yapacağınız bu araştırma sonucunda gerçekten önemli sorunlar keşfederseniz, anlayışlı olun ve bu geçici durumu birlikte atlatmak için desteğinizi esirgemeyin. Peki, hep cinsel performansı düşük bir erkekse neler yapılmalı, nasıl bu durumu konuşmalı? Adım adım devam edelim...

 

2.Adım

Tanımlayın;İyi bir seks hayatı sizin için ne ifade ediyor? Neler mutlaka olmalı? Hayret verici gelebilir ama,tecrübelerimle sabittir;Her seviştiğinde orgazm olan kadın bile cinsel tatminsizlik yaşayabiliyor. Kadının cinsel doyuma ulaşması sadece bedensel değil, psikolojik etkenlere de bağlıdır. Dolayısı ile, tanımlamayı çok iyi yapmalısınız. Erken boşalmamı,orgazm olamamanız mı,ereksiyon sorunları mı,isteksizlik mi? Tam olarak sorun sizin için ne? Bu sorun ortadan kalkınca seks yaşamanız düzelecek mi? Daha iyi anlatabilmek için bir örnekle açıklayayım; sevgilinizin erken boşalma problemi olduğu için orgazm olamıyorsunuz varsayalım. Bu sorun ortadan kalktığında cinsel hayatınız düzene girecek mi? Başka nedenlerinizi bu sahte gerekçeye bahane ediyor olabilir misiniz? İşte sorgulanması gereken bunlar. Gerçek sorunu da sağlıklı tanımladıysanız sonraki adıma geçelim.

3. Adım

Konuşmak için doğru yer ve doğru zamanı seçin;Bilmeniz gereken iki şey var;

-Bu konuşmayı yatak odanızda yapmayın.

-Başarısız bir sevişmenin ardından konuşmayın.

Yatak odası seks ve keyifli sohbet için uygun bir yer olsa da, ciddi konular konuşmak için kasvetli bir ortamdır.Hatta ev dışında,güzel bir öğle yemeğinde, gürültüsüz bir yerde konuşmanızı öneririm.

4.Adım

Kendinizi ifade edin;Odaklanacağınız tek şey,yaşadığınız cinsel tatminsizlik olmalı. Ona değer verdiğinizi,sizin için önemli birisi olduğunu, bu sorunun size yaşattığı olumsuzlukları, sakin ve yapıcı ifadelerle anlatın. Kesinlikle suçlayıcı olmamalısınız.

Sadece bu durumun sizde yarattığı duygu ve düşünceleri söyleyin, yargı ve suçlamadan kaçının.

Suçlayıcı konuşursanız, her şey bu adımda kalır ve hatta ilişkiniz daha gerilere gidebilir.

 

5.Adım

Öğretici yaklaşmayın;Konuyu araştırıp bilginizi artırdınız ve eşinizin sekste düşük performans nedenlerini buldunuz diyelim.Bulduğunuz nedenler kesin bile olsa,’’öğreten kadın’’ edasıyla yaklaşmayın.Çok fazla bilimsel veri, analiz, kitabi bilgi, bu konuyu konuşacağınız erkek için ürkütücü gelecektir.Unutmayın;’’her doğru her yerde söylenmez.’’ Öğretmen olmak yerine onu dinleyip, paylaşmak isteyen bir yaklaşım, erkeğe çok daha samimi gelecektir.

6.Adım

Aktif dinleyin;Temel bir dinleme metodu olan aktif dinleme için en iyi ortam,eşinizle bu sorunu konuştuğunuz anlardır. Aktif dinlemenin en önemli kuralları ise; Göz teması,olumlu mimik ve ifadeler, söyleneni teyit etme ve söz kesmemektir. Böyle bir dinleme tarzı erkeğin kendini daha iyi ifade etmesine ve sorunun çözümü için istekli olmasına büyük katkı sağlar.

 

7.Adım

Cinsel yetersizlik konusunu bu şekilde konuştuktan sonra, eşiniz veya sevgiliniz  sizi anlayabilirde, anlamak istemeyebilirde...

Anlamak istemez,sorunugörmezden gelir veya şiddetle inkar ederse, tercihinizi iyice düşünerek yapmalısınız. Hayatın cinsellik kısmını yaşamadan, bir ömrü değer verdiğiniz adamla geçirmek veya bu boşluğu doldurmanın yollarını aramak..

Eğer sizi anlarsa; Ona her alanda destek olacağınızı, yanında olduğunuzu içtenlikle belirtip, gerekli adımları atın. Günümüzde çözülmesi olanaksız cinsel problemler yok denecek kadar azaldı. Sorunun çözümü için  çaba göstermenize rağmen bir sonuç alamıyorsanız hayal kırıklığı yaşamayın. Profesyonel destek alın.

YORUM YAP
YORUMLAR