Cinsel uyumsuzluğun sebebi ne olabilir?

Bu yazının konusu ise daha farklı; Birbirlerini seven, değer veren eşler ve sevgililer arasındaki cinsel isteksizlik konusunu ele alacağız.

Karşı cins ve cinselliğe dair çocukluktan beri süregelen kuşkucu yaklaşım

Kız çocuklarına ailede verilmeye başlanan cinsel kimlik genellikle erkeklere karşı korumacı ve baskılayıcıdır. Kız çocuğu büyüyüp karşı cinsel iletişim kurmaya başlayınca, aile ve toplum öğretisinin yanlış ve doğrularını görür.

YOUTUBE KANALIMA ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN

Doğruları hemen kabul eder ancak korunmacı dürtüsü nedeniyle ailenin verdiği yanlış cinsel değerleri kolaylıkla hayatından çıkarıp atamaz...

Hayatının erkeğini bulup evlense dahi,ona cinsel anlamda kendisini teslim edemeyen kadın, eşi ile seks yaparken dahi suçluluk hissedebilir. Evet sevgi, aşk ve romantizme dair her şey vardır lakin, seks isteği yoktur.

 

Tanımlanamamış duygular ve hisler

Çoğumuz iyi bir insanla ilişki yaşamakla,aşk denilen şeyin yaşandığı ilişkiyi karıştırabiliriz...

Çoğu alanlarda ‘’ideal’’olduğunu düşündüğümüz bir insan, cinsel olarak bize bir şey ifade etmeyebilir. Sırf o insanı kaçırmamak adına onunla sevgili olmak yahut evlenmek, doğal olarak sönük bir seks hayatını beraberinde getirecektir.

Hatta bazen ‘’adam dört-dörtlük,onunla neden sevişmek istemiyorum ki..galiba suç benim.’’ Türü kişisel değersizleştirmeler bile yaşanabilir.

Bu noktada tavsiyemiz; kendinizi suçlamayın!İlişki yaşadığınız insanı objektif olarak değerlendirip, aslında ona karşı hislerinizin neler olduğunu tanımlamaya gayret edin.

Tanımladıktan sonra ise ,ya açık iletişim kurarak durumu paylaşın ya da cinsel olarak sizi canlandırabilecek şeylere odaklanın.

 

Çocukluk Travmaları

Özellikle fallik dönem denilen erken çocukluk ve çocukluk evrelerinde hatırlanan veya hatırlanamayan cinsel istismarlar, karşı tarafı çok sevseniz bile, ona cinsel anlamda soğuk kalmanıza neden olabilir.

Bu tür bir cinsel istismarın varlığından şüphe ediyorsanız uzman bir psikiyatri hekiminden destek alarak sorunu aşabilirsiniz.

Psikolojik Sorunlar

Bazı psikiyatrik hastalıklar bireyin kendisi dahil herkese karşı yabancılaşmasına neden olabilirler. Bu tür ruh ve sinir hastalıklarının en bilinenleri; borderline kişilik bozukluğu depresyon ve okb’dir.

 

Yukarıda sıraladığımız 3 ana neden, kadın ve erkeklerde, sevilen eşe karşı cinsel anlamda soğuk kalmanın başlıca sebepleridir. Belki farketmişsinizdir, bu tür bir cinsel uyumsuzlukta etkenler fiziksel değil, psikolojiktir.

YORUM YAP
YORUMLAR