Cinsel konularda konuşmayan insanların korkusu ne?

Cinsellik konuları açıldığında konuyu kapatmak ya da rahatsız olan kişiler için adlandırılan cinsel konulardan korkma fobisi erotofobi hakkında bilinmeyenler

Cinsellik konulardan korkma fobisi erotofobi neden olur?

Cinsellik konuları açıldığında konuyu kapatmak ya da rahatsız olan kişiler için adlandırılan cinsel konulardan korkma fobisi erotofobi hakkında bilinmeyenler...

Hayatta hemen hemen hepimizin çeşitli konularda fobileri bulunuyor. üstesinden gelinmeyen fobiler çeşitli konularda karşımıza gelebiliyor.

Bunlardan biri de cinsellik konulardan korma yani erotofobi olarak karşımıza çıkıyor. Herhangi bir ortamda cinsellik hakkında açılan konularda korkmak, uzaklaşmak ve kaçmak olarak bilinen erotofobi cinsellik konuşmalarını reddetmektedir.

Peki erotofobi neden olur, cinsellik konularından konuşma korkusu erotofobi hakkında merak edilen tüm detayları elmaelma.com'da bulabilirsiniz!

Her ne kadar kulağa tuhaf geliyor olsa da cinsellik konuları konuşulduğu zamanda kendini geri çeken veya bu tarz konulardan korkan insanlar var.

Her ne kadar şaşırtıcı olsa da hayatta birçoğumuzun korkutuğu konular bulunuyor. Bunlardan cinsellikle ilgili olan konulardan biri de bu! Erotofobi cinsellik konularını konuşmayı reddeden kişilerdir ve bu tarz kişiler genellikle cinsellik konuşulduğunda panikleyen ve cinsellik konularının konuşulduğu ortamlarda bulunmak istemezler.

Cinsellik Konularından Korkman Erotofobi Neden Olur?

Erotofobi genellikle geçmişte yaşanan bir travmadan oluşabilmektedir. Toplumsal yapıya bakıldığında da cinsellik konularının konuşmaması ve ailenin bu konuları yasak olarak bilinç altına vurgulaması da erotofobiyi ortaya çıkarmasına neden olmaktadır. 

YORUM YAP
YORUMLAR