Çekici yüzün en büyük sırrı nedir? İşte detaylar

Hepimizin makyaj yaparken uygulamayı sevdiği, bizi daha çekici gösterdiğine inandığımız makyaj tüyoları var.

1. Göz içine siyah kalem sürmek


Kolay Makyaj Tüyolarıyla Daha Çekici Görünmenin Yolları
 

İster sadece eyeliner uygulamış ol, ister yoğun dumanlı bir göz makyajı, istersen de tek farlı bir göz makyajı, gözlerinin iç kısmına siyah kalem sürdüğünde bakışların çekici bir etki kazanacak. “Hollywood Eyelinerı” da denen bu uygulama, kirpik çizgisini çok daha belirginleştirip derinlik kattığı için, bizim uygulamayı en sevdiğimiz makyaj tüyolarından biri. Yalnız burada dikkat etmen gereken kısım, kalemi üst kirpik diplerine uygulamak, tüm gözüne uyguladığında gözlerinin küçük görünmesine sebep olabilirsin.

 

Bunun için gün içinde akmayacak bir siyah göz kalemine ihtiyacın olacak; sana önerimiz Maybelline New York Gigi Hadid Collection Gel Liner Black göz kalemi. Hem yumuşak yapısıyla hızla sabitleniyor ve gün içinde hiç bulaşmıyor, hem de yoğun siyah etkisi ile gerçekten gözlere çekici bir etki veriyor.

 

2. Aydınlatıcının Çekici Etkisi


Kolay Makyaj Tüyolarıyla Daha Çekici Görünmenin Yolları
 

Aydınlatıcı her makyajın vazgeçilmezi. Elmacık kemiklerimizin üzerine aydınlatıcı sürmeden dışarı çıktığımız çok nadirdir. Peki aydınlatıcını yüzünde bazı bölgelere uygulayarak daha çekici görüneceğini biliyor muydun? Örneğin göz pınarlarına aydınlatıcı uyguladığında bakışlarına romantik ve aydınlık bir hava vereceğini, dudaklarının tam üstüne uyguladığında dudaklarının daha kalkık görüneceğini, kaşlarının altına uyguladığında gözlerini daha büyük ve çekik gösterebileceğini biliyor muydun? Bu bölgelere uygulayacağın aydınlatıcının şampanya tonlarında seçersen, çok daha doğal görüneceğini unutma. 

3. Kirpikleri ağırlaştırmadan hacim veren bir maskara


Kolay Makyaj Tüyolarıyla Daha Çekici Görünmenin Yolları
 

Bir makyajda çekici görünmene yardımcı olacak en önemli adımlardan biri de maskara adımı. Kirpiklerin ne kadar kıvrık ve hacimli görünürse o kadar iyi ama bunun için bir maskarayı defalarca üst üste uygulamak seni doğallıktan uzaklaştırabilir. Bunun için hem kirpiklerini harika bir şekilde kıvıracak hem de ağırlık yapmadan yoğunluk verecek bir maskaraya ihtiyacın var. Kirpik kıvırıcı ile bu etkiyi ikiye katlamak istersen, maskara öncesi kirpiklerini kıvırmayı ihmal etme.

4. Ten makyajında “Less is More” trendi


Kolay Makyaj Tüyolarıyla Daha Çekici Görünmenin Yolları
 

Porselen ten görünümü için öyle kat kat yoğun fondöten uygulamaları geride kaldı. Tam kapatıcı bir fondöteni tüm yüzüne kalın bir şekilde uygulamak yerine, ilk önce sorunlu bölgeleri correctorlar ile eşitleyip, fondöteni doğal bir şekilde uygulamak seni çok daha çekici gösterecek.

5. Doğal kaş görümü


Kolay Makyaj Tüyolarıyla Daha Çekici Görünmenin Yolları
 

Her ne kadar baştan çizilmiş, kusursuz kaşlar moda olsa da, bu akım biraz geçmişte kaldı. Artık doğal ve belirgin kaşlar moda. Sen de elindeki kaş ürünleri ile kaşlarının doğal güzelliğini ön plana çıkarmalısın. Ne de olsa kaşlar yüzün ifadesini en çok belirleyen kısım, burada yakalayacağın doğal etki ise tamamen her şeyi değiştirecek. Eğer kaşlarında boşluklar varsa Maybelline New York Brow Precise Micro kaş kalemleri ile çok doğal bir şekilde kapatabilirsin. Kaşlarına daha belirgin bir görünüm vermek için de Brow Drama renkli kaş maskarası şiddetle tavsiyemiz!

6.  Daha büyük göz görünümü ile çekici bakışlar


Kolay Makyaj Tüyolarıyla Daha Çekici Görünmenin Yolları
 

Eğer gözlerinin biraz daha büyük ve aydınlık görünmesini istiyorsan, alt kirpik diplerine krem rengi göz kalemi uygulayabilirsin. Eğer göz pınarlarına ve kaş altlarına da aydınlatıcı uygularsan, gerçekten aydınlık ve çekici bakışlara sahip olacaksın. Bu minik makyaj tüyosu, özellikle erken kalktığımız sabahlarda en çok kullandığımız yöntem. 

7. Makyajda pudra etkisi


Kolay Makyaj Tüyolarıyla Daha Çekici Görünmenin Yolları
 

Makyajda mat bitiş hiçbir zaman popülerliğini kaybetmeyecek bir trend. Dudaklarda ise yepyeni bir trendin etkisindeyiz: Pudramsı kadife bitiş. Likit mat rujların yoğun mat ekisinden asla vazgeçemeyiz ama pudra gibi bitişin de dudakları çok daha çekici gösterdiği bir gerçek. 

8. Göz makyajında kolay dumanlı etki


Kolay Makyaj Tüyolarıyla Daha Çekici Görünmenin Yolları
 

Hafif dumanlı göz makyajı her zaman çok çekici bir hava yaratıyor. Bu görünüm için de her zaman far paletlerinden yardım almak zorunda değilsin. Siyah bir göz kalemini kirpik diplerine gelişi güzel uygulayıp güzelce dağıttığında da pratik ve hızlı bir şekilde dumanlı bir göz makyajı elde edebilirsin. Bu hafif dumanlı etkinin bakışlarına çok çekici bir hava vereceği de garanti!

9. Kırmızı ruj ve dudak peelinginin önemi


Kolay Makyaj Tüyolarıyla Daha Çekici Görünmenin Yolları
 

Kırmızı ruj, bir çoğumuzun olmazsa olmazı. Özellikle özel gün makyajlarında bambaşka bir yeri olan kırmızı rujun seni çekici göstermesi için dikkat etmen gereken bazı noktalar var, bunlardan en önemlisi ise iyice nemlenmiş ve pürüzsüz dudaklara uygulamak. O yüzden, kırmızı ruj sürüp çekici bir makyaj yapmak gibi bir niyetin varsa, öncesinde dudaklarına peeling yapmayı ve sonrasında iyice nemlendirmeyi unutmamalısın. 

10. Doğal ve çekici allık uygulaması


Kolay Makyaj Tüyolarıyla Daha Çekici Görünmenin Yolları
 

Seni çekici ve romantik gösterecek makyaj tüyolarından bir diğeri de allık seçimi ve uygulaması. Eğer kendiliğinden kızarmış ve doğal bir allık görünümü istiyorsan, allığı uygularken gülümsemelisin. Allık fırçanı hafif ve yuvarlak hareketlerle, gülümsediğinde çıkan yanaklarının üst noktalarına uyguladığında hem çok doğal hem de çekici görüneceğine emin olabilirsin. 

YORUM YAP
YORUMLAR