Bu sabah giden göçmenleri Yunanistan'da kim karşıladı?

Suriye'de dün 33 askerimizin şehit olmasından sonra göçmenlerin Avrupa'ya gidişi için sınırlarımızı açmamızın ardından, ilk göçmen kafilesi komşu Yunanistan'a ulaşmayı başardı...

Türkiye'den botlarla Ege'ye açılan bazı göçmenler Midilli Adası'nda Avrupa birliği toprağına ayak basmayı başardılar...

Suriye lideri Esad'ın despot rejiminin İdlib’deki hain saldırısında 33 mehmetçiğin şehit edilmesinden sonra Türkiye, Avrupa kapılarını göçmenler için ardına kadar açtı. 

Suriye’de Türk askerlerini hedef alan Rusya destekli kalleş hava saldırısının ardından Türkiye Avrupa'ya gitmek isteyen mültecileri durdurmama kararı almış ve sınır kapılarını gitmek isteyen göçmenlere açmıştı. 

Dün gece Edirne'de bir grup göçmen Yunanistan'a gitmek için sınırına yürüdü. Bugün de halen, Türkiye'nin dört bir köşesinden göçmenler Edirne'ye Avrupa Birliği sınırına ulaşmaya çalışıyor.

Binlerce mültecinin sınıra koştuğu görüntüleri ajanslar tek tek servis etti. Reuters, Yunanistan’ın Midilli Adası'na ulaşan ilk göçmen botlarının fotoğraflarını son dakika olarak dünyaya servis etti. İşte o kaçış anlarının fotoğrafları...

Yunanistan'ın Midilli adasına ayak basan göçmenler arasında çok sayıda çocuk da bulunuyor. Göçmenler, son derece kötü şartlarda barınacakları göçmen kamplarına götürüldü. 

Hareketliliğin yaşandığı bir başka nokta, Çanakkale Ayvacık'tı. Mülteciler, Ayvacık ilçesi sahillerinden Yunanistan'ın Midilli Adasına ulaşmak için botlara bindi.

3 bin kapasiteli kampta 20 bin kişi kalıyor

İzmir'in Dikili ilçesi sahil sitelerinde bir araya gelen 160 mülteci kendi aralarında biriktirdikleri para ile aldıkları botları plaja getirdi.

Ve mülteciler Yunan polisinin hiçbir müdahalesiyle karşılaşmadan Midilli sahillerine çıktılar. Sahilde göçmenleri Yunanlı gazeteciler ve televizyoncular karşıladı. 

Aralarında çocukların da bulunduğu göçmenler, kayıt işlemlerinin yapılması için Moria kampına götürüldü.

Ege adalarında tutulan binlerce kişi, sivil toplum kuruluşlarınca elverişsiz ve insani olmadığı gerekçesiyle eleştirilen kamp koşullarında konaklıyor. 3 bin kişilik kampta 20 bin göçmen kalıyor. 

Kamplardaki göçmenler günlerdir her gece eylem yaparak ve Yunan polisiyle çatışarak, bir an önce Atina’ya oradan da Avrupa ülkelerine gönderilmek istediklerini dile getiriyorlar.

YORUM YAP
YORUMLAR