Birini Tam Anlamıyla Tanımanız İçin Ona Sormanız Gereken 8 Önemli Soru!

İşte çok basit görünen ama derin manalar barındıran sekiz soru. İlk fırsatta deneyin, sonuçlarını göreceksiniz.

Elbette birini tam anlamıyla tanımak mümkün değildir. Kişi istemedikçe sizi hayatının içine tamamen almayacak, onu tanımanıza izin vermeyecektir. Ancak birtakım sorularla gösterdiği yüzün biraz derinine inmek mümkün. İşte çok basit görünen ama derin manalar barındıran sekiz soru. İlk fırsatta deneyin, sonuçlarını göreceksiniz.

kadın erkek ilişkileri ile ilgili görsel sonucu

1. Çocuk senle şimdiki sen arasındaki ortak noktalar nelerdir?

Bu sorunun cevabı size o kişinin çocukluğu ve şimdiki hali hakkında bilgiler sunacaktır. Kişinin kendisini, kendi gözünden nasıl gördüğü hakkında birtakım şeyler öğrenirken aynı zamanda kişiliği hakkında da fikir sahibi olabileceksiniz. Mesela hem çocukluğunda hem de şimdi içine kapanık birini çözmek için uğraşmanız gerektiğini düşünebilirsiniz.

kadın erkek ilişkileri ile ilgili görsel sonucu

2. Kendi TV programın olsaydı ne hakkında olurdu?

Bu sorunun cevabı size o kişinin ilgi alanlarını öğrenme fırsatı sunacaktır. Aynı zamanda başkalarının onun yaşantısını nasıl gördüğü konusunda da ipuçları sunar. Karşınızdaki kişinin korkularını, ilgi alanlarını, endişelerini, başkalarının onu nasıl gördüğünü merak edenler için güzel materyaller barındıran bir soru.

kadın erkek ilgi alanları ile ilgili görsel sonucu

3. Her gün fazladan bir saatin olsaydı onu ne yaparak geçirmek isterdin?

Karşınızdaki insanın hobilerini, tutkularını, hayallerini anlamak için sorulması gereken bir soru bu. Ayrıca hayatının o kısmını nelerin doldurduğunu, o anlarda onun için neyin önemli olduğunu anlamanız bakımından da önemli.

Ä°lgili resim

4. Şu an sahip olmadığın bir yeteneğe sahip olma hakkın olsaydı bu ne olurdu?

Anladınız, bu sorunun cevabı size kişinin eksik yönleri hakkında bilgi verirken, aynı zamanda onun nelere hayran olduğunu, nelere ilgi duyduğunu da anlama fırsatı verir.

Ä°lgili resim

5. Çocukluğuna bir öğüt verecek olsan bu ne olurdu?

Kişinin şimdiki hayatını nasıl gördüğünü anlamak için sorulması gereken bir soru bu. Eğer çocukluğuna güzel öğütler veriyorsa, iyi anılar üzerinden bir şeyler söylüyorsa şimdiki hayatından mutlu olduğunu anlayabilirsiniz. Ama eğer uzak durması gereken, yapmaması gereken şeyler söylüyorsa birtakım sıkıntılar içinde olduğunu, bazı şeylerin eksikliğini hissettiğini anlayabilirsiniz.

Ä°lgili resim

6. Tüm eski anılarının silinmesini mi istersin yoksa hiç yeni anı biriktirememeyi mi?

Karşınızdaki insanın hayatından memnun olup olmadığını anlamanın en kestirme yolu bu sorunun cevabında gizli. Ayrıca bu soru sayesinde kişinin düşünme biçimi hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.

YORUM YAP
YORUMLAR