BİLAL ÖZCAN KİMDİR?

EKRANLARDA VE GAZETELERDE, HABER, RÖPORTAJ VE YORUMLARIYLA YILLARDIR SİNEMA, SAHNE, MÜZİK VE TV DÜNYASININ ÜNLÜLERİYLE İLGİLİ ÇARPICI GERÇEKLERİ ORTAYA ÇIKARTAN BİLAL ÖZCAN'I YAKINDAN TANIYALIM.

ÜNLÜLER'İ EN İYİ BİLEN GAZETECİ BİLAL ÖZCAN'I YAKINDAN TANIYALIM!

 

EKRANLARDA VE GAZETELERDE, HABER, RÖPORTAJ VE YORUMLARIYLA YILLARDIR SİNEMA, SAHNE, MÜZİK VE TV DÜNYASININ ŞÖHRETLERİYLE İLGİLİ ÇARPICI GERÇEKLERİ ORTAYA ÇIKARTAN BİLAL ÖZCAN'I YAKINDAN TANIYALIM.

 

Medya ve ünlüler dünyasının iyi tanıdığı Gazeteci Bilal Özcan haberci, yazar, yorumcu, yapımcı, sunucu, röportajcı ve genel yayın müdürü olarak Türk medyasına 40 yıldır hizmet vermektedir.

 

Gazeteciliğe 1977 yılında polis muhabiri olarak Son Havadis gazetesinde başlayan Bilal Özcan, efsane gazete patronu Haldun Simavi’nin 1 milyon tiraja ulaşan Günaydın Gazetesi’nde 1979-1990 yılları arasında Muhabir ve Haber Merkezi Müdürü olarak görev yaptı.

 

1990 yılında Meydan gazetesi Özel Haber birimini kurdu. 1991'de Türk Star Gazetesi'ni, 1992’de ise Alem Dergisi Avrupa baskılarını başlattı ve yönetti.

 

TV DÜNYASININ İLKLERİNDEN 'PAPARAZZİ'Yİ YÖNETTİ,  SUNDU

 

1994 yılında genel koordinatör Özcan Ertuna’nın davetiyle Cem Uzan’ın sahibi olduğu Star Televizyonu’na geçti.

 

Star TV'de 1999’a kadar, ekranların en yüksek reyting alan ilk magazin programlarından Paparazzi’yi hazırlayıp sunan Bilal Özcan, seviyeli bakışıyla magazin programcılığına kalite getirdi.

 

Sadece Türkiye’den değil, Japonya’dan Amerika’ya, Bahamalardan Avustralya’ya, Brezilya’dan Güney Afrika’ya kadar Türkler’i ilgilendirecek, magazin konulu ilginç her gelişmeyi, daveti, yarışmayı, festivali bizzat giderek, yaşayarak ekranlara taşıdı.

 

Dünya çapında pek çot etkinliği akredite gazeteci olarak takip etti, dünyaca ünlü oyuncu, şarkıcı, ekran yıldızı, iş adamıyla tanıştı; onları hazırladığı ve sunduğu programlar aracılığıyla Türk halkının evlerine taşıdı.

 

Haberci, röportajcı, yapımcı ve sunucu olarak çok sayıda ödül kazandı.

 

AVRUPA'DA YAYINLANAN TÜRK GAZETELERİNİ YÖNETTİ

 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde 5 yıl süreyle ‘Magazin Gazeteciliği’ dersi veren Bilal Özcan çok sayıda öğrenci yetiştirdi.

 

2000-2002 yılları arasında Show TV’de‘ALEM’ isimli programı hazırladı.

 

2003-2005 Yılları arasında TERCÜMAN Gazetesi’nin Magazin Müdürü olarak görev yaptı. Aynı dönemde, haftalık olarak yayınlanan FISILTI Gazetesi’nin Genel Yayın Müdürlüğünü üstlendi.

 

Bilal Özcan bununla birlikte, 2003-2005 seneleri arasında Almanya, Belçika, Hollanda, Danimarka, Avusturya, Fransa ve İsviçre’de yayınlanan ve Avrupa’da Türkçe yayın organı olarak en çok satan magazin gazetesi SÜPER MAGAZİN’de Genel Yayın Yönetmeni olarak hizmet verdi.

 

Kanaltürk’de 2009 ile 2011 yılları arasında 2 yıl, 90 bölüm  ‘LAF ARAMIZDA’programını hazırlayıp sunan Bilal Özcan, stüdyosunda Türkiye’nin en ünlü sanatçılarını ağırladı.

 

2012’de TNTkanalında ‘MAGAZİN DÜNYASI’isimli programla haftanın 5 günü her sabah ekranlara çıktı.

 

ÇOK SEVİLEN İNTERNET SİTELERİNİN İMTİYAZ SAHİBİ

 

Star TV’de Melek Baykal’ın ‘MELEK’ programında magazin yorumcusu olarak yer aldı.

 

2005-2013 yılları arasında BUGÜN Gazetesi’nde Magazin Müdürü olarak çalışan Bilal Özcan, aynı gazetede ‘KÖŞE YAZARI’ olarak haftada 6 gün yazı yazdı.

 

Bilal Özcan halen TV EM ekranlarında her sabah 09.30-12.00 arasında yayınlanan ‘Her Şeyi Konuşalım’ isimli programda yorumculuk yapmaktadır.

 

Bilal Özcan aynı zamanda, 2012 yılı Ocak ayında kurduğu, www.magazinduayeni.com ile www.pabucumunstari.com internet sitelerinin imtiyaz sahibidir.

 

Gazetecilik mesleğinde 40’ıncı çalışma senesini dolduran Bilal Özcan 2000 yılından bu yana ‘T.C Sürekli Basın Kartı’ sahibidir.

 

Bilal Özcan, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Magazin Gazetecileri Derneği ve Türkiye Turizm Yazarları Derneği üyesidir.

 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ‘Meslekte 20’inci Yıl Onur Ödülü’ ve çok sayıda ödülün sahibidir.

 

Bilal Özcan evli ve üç çocuk babasıdır.

 

MESLEKİ BAZI ÖDÜLLERİ

 

1995, 1996, 1998       Hürriyet Gazetesi Altın Kelebek Ödülü

Paparazzi Programı

 

1997, 1998        İstanbul Üniversitesi Yılın İletişimcisi Ödülü

(Magazin)

 

1992        MGD Altın Objektif En İyi Mizanpaj Ödülü

 

1995, 1997, 1998, 1999     MGD Altın Objektif En İyi Haber Ödülü

 

1997 MGD Altın Objektif En İyi Röportaj Ödülü

 

1995, 1996, 1997,1998      Paparazzi Programı Altın Objektif Ödülü

En İyi Magazin Programı

 

2002         Magazin Gazetecileri Derneği Meslekte 20. Yıl Onur Ödülü

 

2002         Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Meslekte 20. Yıl Onur Ödülü

 

2004         MGD Altın Objektif Basın Teşvik Özel Ödülü Fısıltı Gazetesi

 

2011          MGD Altın Objektif Yılın TV Röportajı Ödülü

 

YORUM YAP
YORUMLAR