BAKIN BU ‘ORMAN YANGINI İHBAR HATTI’ TABELASI BODRUM’DA NEREYE DİKİLDİ?

TÜRKİYE GERÇEKTEN ŞAKA GİBİ BİR ÜLKE. 2007 YILINDA BİRİLERİ BODRUM GÜVERCİNLİK’TE 238 HEKTAR ORMANI YAKTI. DEVLET TEŞVİK VERDİ, YAKILAN ORMAN ALANINA DEV OTEL İNŞAATLARI BAŞLADI. OTELLERDEN BİRİ BU SEZON AÇILDI VE SIKI DURUN!..

BODRUM’DA BİRİLERİ 238 HEKTAR ORMANI YAKTI, BİRİLERİ GÖZ YUMDU; DEVLET TEŞVİK VERDİ, OTEL YAPILDI, AÇILDI VE YAKILAN ORMANLIK ALANIN TAM KARŞISINA ‘ORMAN YANGINI İHBAR HATTI’ TABELASI DİKİLDİ!

 

BİLAL ÖZCAN Bodrum’dan yazıyor…

 

MAGAZİN DUAYENİ - (ÖZEL HABER) - Bodrum’daki Güvercinlik Koyu’nda 15 Temmuz 2007 günü ormanlık alanda yangın çıkmıştı. Çevre halkı ile ilçedeki sivil toplum örgütleri ormanlık alanların turistik tesis kurmak için kasten yakıldığını iddia etmiş ve hem dönemin hükümetine hem muhalefete hem de medyaya konuyla ilgili yoğun girişimlerde bulunmuşlardı. 

 

Tepkilerin çoğalması üzerine dönemin AKP’li Orman Bakanı, ormanlık arazinin yakılmasının üzücü olduğunu vurgulayarak "Oraya otel yapılmayacak, ağaçlandırılacak” şeklinde açıklama yapmıştı. 

 

Çevre halkından ve sivil toplum kuruluşlarından ihbarlar olduğu halde devlet kurumları yangın olayının üzerine gitmedi, konu adeta geçiştirildi.

 

Ve Orman Bakanı’nın dediği gibi olmadı, yakılan ormanlık alanın turistik tesisler inşa edilmesi için bir yıl önce imara açıldığı ortaya çıktı.

 

Ormanlık alan Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ‘Güvercinlik Turizm Merkezi’ olarak belirlenmiş ve turistik tesis yapılması amacıyla 3 ayrı şirkete 85, 80 ve 95 dönüm olarak tahsis edilmişti. 

 

KORUMA ALTINDAKİ HALEP ÇAMLARI YANDI, KÜL OLDU!

 

Tahsis ardından bölgede çıkan o büyük yangında koruma altındaki 'Halep Çamları’nın da yer aldığı 238 hektarlık ormanlık alan, içinde yaşayan tüm canlılarla birlikte kül olmuştu.

 

Yangından sonra ormanın turistik tesis kurmak için kasten yakıldığı iddialarını gündeme getiren Yurtsever Cephe Bodrum İnisiyatifi, tahsislerin kaldırılması için girişimlerde bulundu. Ancak, bu girişimler sonuçsuz kaldı. 2008 yılında otel inşaatı çalışmalarına başlandı, denize dolgu yapıldı.

 

238 hektarlık ormanlık alan kül olmuş, otel inşaatları ise bir yıl sonra başlamıştı. Bodrum’u Milas’a ve Havalimanı’na bağlayan yol üzerinde Güvercinlik Koyu’nun hemen karşı yakasında yükselen çirkin betonarme yapılar Bodrumlular’ın ve ilçeye gidip gelen hem yerli hem yabancı turistlerin tepkisini çekiyordu.

 

GÜVERCİNLİK YANGINININ ÜSTÜNE GİTMEYEN DEVLET, ŞİMDİ TAM DA GÜVERCİNLİKTE, "ORMANLARI KORUYALIM" DİYOR!

 

İşte yapılan o tesislerden, 1298 yataklı, 556 odalı olan biri daha bu sezon faaliyete girdi. Ve yakılan ormanlık alanda yükselen o beton tesislerin bulunduğu koyun hemen yanıbaşından geçen Bodrum-Milas karayolunun üzerine bir dizi dev tabelalar dikildi.

 

Yakılıp, kesilip yok edilen güzelim orman arazisinde yükselen o çirkin beton yapıların tam karşısına devletin diktiği tabelalarda ne mi yazıyor? 

 

Sıkı durun; yakılan ormanlık alana dikilen o dev tabelalardaki afişlerde, vatandaşların orman yangınlarını 'Orman Bakanlığı’nın ALO 170 Orman Yangını İhbar Hattı’na ihbar etmesi gerektiği vurgulanıyor.

 

Şaka gibi!...

YORUM YAP
YORUMLAR