Aranızda ten uyumu var mı? Anlamak için bu yazıyı okumalısınız!

Evliliklerin çoğu, eşler farkında olmasa da ten uyuşmazlığından dolayı sonlanıyor. Peki ten uyuşmazlığı aşılabilir mi bir şey mi?

Evliliklerin çoğu, eşler farkında olmasa da ten uyuşmazlığından dolayı sonlanıyor. Peki ten uyuşmazlığı aşılabilir mi bir şey mi? 
    


"Mükemmel ilişki" olarak adlandırdığımız şey, içinde "uyum"u barındırır. "Tensel", yani diğer adıyla "cinsel" uyum ve tabii beraberinde "ruhsal" uyumdur aslında ilişkileri ayakta tutan...

Cinsel uyum ruhsal uyumu, ruhsal uyum da cinsel uyumu etkiler. Öyle ki cinsel yaşamdaki bir hoşnutsuzluk; stres yaşamanın, huzursuz olmanın, ilişkideki çatışmaların sebebidir. Hatta eğer bir çiftin cinsel uyumsuzluk sorunu varsa, bu onların başkalarıyla sosyal ilişkilerini de etkiler.


Ayrılık nedeni: Ten uyuşmazlığı

Başarısızlıkla sonuçlanan evliliklere bakın. Çoğu çift, anlaşamamalarının gerçek nedenini hiçbir zaman tahmin edemez bile. Çoğunun nedeni ten uyuşmazlığıdır aslında. Yaşanan tüm anlaşmazlıklar da bu sorunun üzerine inşa edilmiştir.

Uyumlu cinsel birliktelik, çiftlerin pek çok gerilimin üstesinden gelmelerine ve uzlaşma yolu bulmalarına izin verir. Düşünün bir kere...

Gerilimli ve tartışmalı geçen bir günün gecesinde yaşanan sıcak ve tatmin edici anlar, bir gün önceki meseleyi tamamen unutturabilir, değil mi?

Kadın ve erkek eğer yatakta hem bedenleriyle hem de duygularıyla kendilerini iyi hissediyorlarsa, sorunların üstesinden gelmek zor değildir onlar için. Bu nedenle cinsel ve ruhsal uyumu biribirinden ayırt etmek çok da mümkün değildir. 


Uyumun vaat ettiği ödül: Orgazm

Bazen insanlar şu konuda yanılıyorlar: Ten uyumunu, birlikte ve aynı anda orgazm olmak olarak algılıyorlar. Siz de bu yanılgı içindeyseniz, hemen düzeltelim.

Kadının orgazm olamama sorununu direkt ten uyuşmazlığına bağlamak da yanlış. Çoğu kadının orgazma ulaşamaması, yetersiz cinsel deneyime sahip olmamasından kaynaklanıyor ne yazık ki...

Şu bir gerçek ki eşler arasında ten uyumu söz konusuysa mükemmel orgazm anları kaçınılmaz oluyor. 


Rutin seks hayatı

Sadece çok güçlü bir cinsel çekicilik değildir cinsel uyum. İki insan, seks esnasında vücutları tutkuyla birbirine kenetlendiğinde, birbirlerine zevk verdiklerinde, birbirlerinin gözlerindeki hayat ışığını da görürler.

Günlük hayatın içinde yaşadıkları karışık duygular, çatışmalar, yatağın içinde barışmayla son bulur ve orada bir büyü bulmuş gibidirler adeta. Birbirleriyle tensel ve ruhsal uyum içinde olan çiftler, birlikte olmaktan da hiçbir zaman sıkılmazlar.

"Ten uyuşmazlığı" olarak adlandırılan, tarafların ya da sadece bir tarafın eşinin teninden haz almaması ya da hoşlanmaması durumu, aslında rutinin içinde kaybolmalarından ileri gelir. Bu durumda cinsel uyumu arayan çiftler, bunu da hesaplamalılar ve yeniliklere açık olmalılar. 


Sevişme senaryosunu değiştirin

Uzun süreli bir ilişkiyse yaşadığınız, birbirinizle açık bir şekilde konuşabilirsiniz. Ten uyuşmazlığı sadece ilişkinin başında yaşanan bir şey değildir, sonradan da oluşabilir.

Partnerinizle açıkça ve güvenle paylaşabilme yeteneğiniz varsa ve partneriniz onunla paylaşmak istediğiniz her şeyi anlıyorsa, bu aslında aranızdaki uyumun işaretidir. Belki taraflardan biri ilişkinin monotonluğundan yorulmuş ve farklılık arıyor olabilir.

Cinsel ilişkinin hep aynı senaryo içinde yaşanması, seksi ilgi çekici bir eylem olmaktan çıkarabilir.

Bir kadın ilişki boyunca hiçbir zaman orgazm deneyimi yaşamamışsa, ortada baş etmesi güç bir durum var demektir.

Bu durumda erkek cinsel ilişkiyi yoluna koymak için insiyatifi eline almalıdır. Eğer bir kadın ilişkide sürekli olarak tatminsizlik sorunu yaşıyorsa, muhtemelen kadın erotik olarak uyarılmıyor demektir.

İlişkideki en önemli ayaklardan biri, cinsel fedakarlıktır. Tensel uyum için, cinsel hayatınızda küçük değişiklikler yapmanız gerekir.


Ten uyuşmazlığı çözülebilir

Ten uyuşmazlığı, bir ilişkinin cinsellik dışında kalan boyutlarını da etkiler. Tartışmalar, karşılıklı suçlamalar, küskünlükler ve sonunda karşılıklı olarak soğuma, sekse olan ilgiyi kaybetme yaşanması kaçınılmazdır.

Örneğin bir erkek, kendisiyle seks yapmak istemeyen karısını, artık kendisini sevmediği ya da soğuk bir kadın olduğu şeklinde suçlayabilir.

Kadın, orgazm sorunu olmadığı halde kocasıyla eskisi gibi sık seks yapmak istemiyorsa, bu onun frijit olduğunu değil, cinsel yapılarının farklılığından dolayı kadının ten uyuşmazlığı sorunu yaşadığını gösterir.

Her ikisinin cinsel yapısı arasında bir çatışma var demektir. Ama merak etmeyin, uzlaşma yolu her zaman bulunur. Yani ten uyuşmazlığı aşılamaz bir sorun değildir. Tabii bu durumu bir takıntı haline getirmediğiniz ve trajediye dönüştürmediğiniz takdirde.


Dokunma sanatı

Seks, sadece iki bedenin mekanik bir şekilde birleşmesinden ibaret değildir. Duygularımızın, davranışlarımızın, arzularımızın, fiziksel yakınlığımızı ifade ediş biçimimizin zirve noktasıdır.

Her seks oyunu dokunmayla başlar. Her şeyden önce, duygularımızı, arzularımızı, sekse olan istekliliğimizi kelimesiz bir biçimde ifade etmek için bir fırsattır dokunmak. Bu nedenle cinsel ilişkideki en önemli şey, elinizi nereye koyacağınız, nereden öpeceğiniz değil, bu dokunuşlarla özel hislerinizi aktarabilme yeteneğinizdir.

Eşlerin birbirlerinin erojen bölgelerini ve dokunma sanatını görmezden gelmeleri, aralarındaki cinsel uyumu zedeler. Oysa dokunma sanatı "sihirli anahtar"dır adeta.

Kadınların en yaygın erojen bölgeleri; kafa derileri, göz kapakları, kulak memeleri, dudakları, dilleri ve ağızlarıdır.

Beyler, eşinizin size karşı cinsel soğukluk yaşadığını hissediyorsanız bu erojen bölgeler arasında bir seyahate çıkmanızı öneriyoruz. İnanılmaz keşiflerde bulunmak için tek ihtiyacınız olan zaman ve sabır!


Ten kokusu

Ten uyumunun fiziksel ayaklarından bir diğeri de kokudur hiç kuşkusuz. Aşkı bile kontrol eden zerrecikler olarak bilinen feromonlar, burundan havayla beraber alınarak beyne iletilir ve bir ten haberleşmesi olur bu sayede.

Davranışları kontrol eden feromonlar sayesinde kişilerin ruh hali, davranışları değişir. Ten kokusundan kaynaklanan bir uyuşmazlık söz konusuysa, ten kokusu parfümle kolayca değiştirilebilir.

YORUM YAP
YORUMLAR