ANJELİK CALVİN MİAMİ'DEN YAZIYOR: KİMSE SAĞLIK RAPORU OLMADAN EVLENMİYOR!

AMERİKA'DA EN YETENEKLİ VE YARDIMSEVER GENÇLERDEN BİRİ OLARAK BAŞKAN OBAMA TARAFINDAN BEYAZ SARAY'DA KABUL EDİLEN TÜRK KIZI ANJELİK CALVİN MAGAZİNDUAYENİ.COM İÇİN YENİ VE İLGİNÇ BİR YAZI KALEME ALDI. OKUMAK İÇİN TIKLAYIN.

İŞTE ÜNLÜ OYUNCU AHU TUĞBA'NIN AMERİKA'DA YAŞAYAN, OBAMA'NIN MAKAMINDA KABUL EDİP TAKDİR ETTİĞİ KIZI ANJELİK CALVİN'İN İLGİNÇ YAZISI...

 

Amerika’da yeni yıl akımı: Süt Annelik!

 

İslam dinine göre iki yaşından küçük çocuklar aynı kadından süt emerse ‘Süt Kardeşi’ oluyor.

 

Dinimizde mevcut olan bu durum ABD'de 2016 yılını karşılarken bir akım haline geldi.

 

Haber kanalları, çalışan annelerin, profillerini inceleyip stresin ve vakit yetersizliğinin en pratik çözümü olarak, bir başka süt veren anne ile anlaşıp çocuklarını emzirmesi için bu anneye teslim etmelerini tartışıyor.

 

Bizde ezelden beri olan bu kültür ayrıca Amerika’nın yanı başında olan Kanada’ya bağlı Pasifik adası Haidi Gwaii'de de mevcutmuş.

 

Ama Amerikalı eşler bu duruma taraftar değil. Escinsel ilişkilerden kaynaklı pek çok virüs riski söz konusu. En umulmadık insanlarda umulmadık hastalıklar çıkıyor.

 

Korkunç bir gerçek var ki Amerika’da insanlar sağlık raporsuz evlenemeyecek duruma geldi. Evlilikler ve birliktelikler yüksek eğitimli ve bilinçli insanlarda tedbirli hale gelmiş durumda.

 

Bebeklerini emziren süt annenin ne gibi bir hastalık taşıdığını bilemeyeceklerini söyleyen Amerikalılar bu duruma pek sıcak bakmasa da 2016 yılının Amerika’daki yeni modası ‘Süt Annelik’.

Çalısan anneler için yardımcı bir dayanışma olan bu uygulama Amerika’da çok yeni. Latin, Afro-Amerikan, Kızılderili, Beyaz olmak üzere Amerika’da pek çok dünya insanı yaşıyor.

 

Farklı ten rengi, din, dil, ırk ayırt etmeyen aşıkların dünyaya getirmiş olduğu melezlerin sayısı etik kuralları ve teknolojinin hızla ilerlemesi ile günden güne artıyor.

 

İngiliz asıllı biri, Çinli bir kızla evlenirken, Latin bir çocuk, zenci bir bayan ile dünya evine girebiliyor. İnsan DNA’sının kalıtsal özelliklerinde ne yazık ki hastalıklar da mevcut.

 

Uzmanlar akraba evliliklerindeki kalıtsal sakatlık, hastalık tehlikelerine dikkat çekerken, bir çocuk dünyaya gelmeden anne ve babanın kan örnekleri alınarak uyum sağlayıp sağlayamadıklarını öğrenmek için kan testi yapıyorlar...

 

Pek çok hastalıkla mücadele eden Amerikan halkı ‘Süt Anne’ konusunda da ciddi bir biçimde ikiye ayrılmış durumda.

 

Anjelik Calvin - Miami

YORUM YAP
YORUMLAR