ANJELİK CALVİN MİAMİ'DEN YAZIYOR: AMERİKALILAR YENİ YILI BÖYLE KARŞILIYOR!

YENİ YILIN GELİŞİ DÜNYANIN HER KÖŞESİNDE OLDUĞU GİBİ AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ'NDE DE ÇEŞİTLİ KUTLAMALARA SAHNE OLUYOR. PEKİ AMERİKALILAR4IN ADETLERİ NASIL? ONLAR NASIL EĞLENİYORLAR? YENİ YILI NASIL KARŞILIYORLAR?..

AMERİKA'DA YILBAŞI KUTLAMALARI!

 

Anjelik Calvin Miami'den yazıyor

 

Yeni yıla girer girmez ‘Birbirini öpme' adeti Amerika Birleşik Devletleri’nde şeytani duyguları arındırıp saf enerjiyi yaymak olarak görülüyor.

 

En içten dileklerin samimiyetle verildiğine inanan bir toplum…

 

‘Aşure’nin bereketi ne kadar meşhursa ‘Siyah Fasulye’nin bereketine o kadar inanılıyor.

 

Şükran günlerinin vazgeçilmezi hindi ve her evin yılbaşı klişesi ise siyah leziz fasulye!

 

New Yorklu’lar Amerikan bayraklarını ve sokak aydınlatmalarını severken, güneyli aileler kolay dağılan, genellikle şeker dolu sahte eşekleri bahçeye asıp, abur cuburları dört bir yana dağılana kadar parçalayıp eğleniyorlar.

 

Bu yapılan, geçen seneyi veya doğum günü ise geçen yaşını sembolize ettiğinden oldukca meşhur.

 

‘Red velvet’ pastalar veya kek çeşitleri oldukca yaygın.

 

Belediyelerin Aralık ayı boyunca müzikal eğlenceler, piknikler düzenlemesi ailelerin diğer zevklerinden. Her şehrin birbirinden güzel havaii fişek şölenleri var.

 

Ev hanımları bol çesitli kurabiye tariflerinden birini seçiyor ve birbiriyle yarışıyor. Kuzey eyaletlerinde şömine ve kestane zevki, sıcak çikolata tarifleriyle ayrı bir keyifli.

      

Eğer güneyde iseniz Miami’de Jamie Jones konseri 75 $, özel South Beach yat partileri 290 $’dan başlıyor.

 

Eğlence yerlerine giriş ücreti Basement için 150$, Wall için 120 $, Fountainblue ise kalite ve farkını 325$ havuz başı başlangıç fiyatıyla ortaya koyuyor.

 

Ama korkmayın eğer Florida’daysanız, elinize biranızı alıp, rengarenk ışıklandırmalarla süslenmiş palmiye ağaçlarıyla dolu sokaklarında halka karışıp, sabah ışıklarına kadar dinmeyen müziğin ve dansların tadını çıkarabilirsiniz.

 

25 yaş altı için Fort Lauderdale barlar sokağını öneriyorum.

 

Eğer turistseniz ve tipik yerine üst sınıf Amerikan kolejlileriyle eğlenmek istiyorsanız kesinlikle Boca  Raton Blue Martini’yi tavsiye ederim.


Hepinizin yeni yılını kutlar, tüm hayallerinizin gerçekleşeceği sağlıklı ve mutlu bir yıl dilerim…

 

Anjelik Calvin-Miami

YORUM YAP
YORUMLAR