Aldatma ihtimali yüksek olan erkeği nasıl anlarsınız?

Yapılan bilimsel çalışmalar gösteriyor ki, bazı özellikleri taşıyan erkekler, hemcinslerine nazaran aldatmaya daha yatkın oluyorlar.

Eşine veya sevgilisine ihanet eden insanların 5 tipik özelliği

YOUTUBE KANALIMA ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN

1- Sosyal medya bağımlısı insanlar daha az sadıklar

Facebook, Twitter, Instagram, Google Plus gibi sosyal medya platformlarını sıkça kullanan, beğeni ve takip konusunda aşırı duyarlı olan, görselliği ve güzelliği sürekli ön planda tutan paylaşımlar yapan erkeklerin ve kadınların partnerlerini daha kolay aldattıkları Cyberpsychology, Behavior and Social Networking isimli kuruluşun yaptığı çalışma ile kanıtlanmıştır.

Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise, sınırlı ve ölçülü bir sosyal medya kullanımından ziyade hayatın tüm alanlarını etkileyecek derecede ağır sosyal medya bağımlılığın dikkate alınmasıdır.

 

2- Yaşı 9 ile biten erkekler daha fazla aldatıyor

Ashley Madison isimli çöpçatan sitesinin açığa çıkan gizli dataları gösteriyor ki, karısını veya sevgilisini aldatan erkeklerin büyük kısmının yaşı 9 rakamı ile bitiyor! 29, 39, 49, 59 gibi sonu 9 olan yaşlardaki erkeklerin ihanet nedenini ise bilim insanları yeni yaş bunalımı ve yaşlanma korkusu olarak açıklıyorlar.

3- Geçmişte eşini aldatan erkek aldatmaya daha yatkın oluyor

Alabama Üniversitesi’nin aldatma üzerine yaptığı araştırmaya göre, eşini bir veya birden fazla aldatan erkek,ne kadar yemin etse de, söz verse de tekrar ihanet edebiliyor. Verdiği söze sadık kalan ve bir daha eşini asla aldatmayan erkeklerde rapor edilmiş ama, aldatan erkeklerin önemli bir kısmının yine aldattığı kanıtlanmış.

 

4- Narsist insanlar daha sık aldatıyor

Dünyaca ünlü cinsel terapist Mary Jo Rapni’nin kişisel gözlem ve analizlerine göre, narsistik kişilik bozukluğu olan insanlar seks bağımlılığına daha yatkın oluyorlar ve sıklıkla (sadece ego tatmini)için partnerlerini aldatabiliyorlar.

 

5- Zengin ve yoksulların aldatma ihtimali daha fazla

Zengin ve varlıklı bir erkeğin ihaneti bir ölçüde anlaşılabilir.. Para,güç,şöhret ilgi çektiği için anlık bir ‘’şeytana uyma’’ durumu yaşanabilir. Ama fakir erkeklerin aldatmasını nasıl açıklayacağız? Özellikle işsiz, eşinin maaşı ile geçinen erkeklerin ihanete yatkın olması gerçekten şaşırtıcı!

Uzmanlar bu durumun nedenini şöyle açıklıyorlar; Bir işe yaramadığını, hayatın dışında kaldığını düşünen erkek kendini yetersiz ve aciz hissediyor. Bu tür eksiklik duygularını gidermek için ihanete başvuruyor. Başka bir kadını elde ederek, hala erkek olduğunu kanıtlamaya çalışıyor.

YORUM YAP
YORUMLAR