Adet (Regl) Döneminde İlişkiye Girilir mi?

Regl Döneminde Cinsel İlişkiye Girmek Sakıncalımıdır? İşte cevapları...

Adet kanaması kadın rahmindeki döllenmemiş yumurta hücrelerinin bir sonraki aya yumurtaları tekrar hazırlamak için üstteki tabakanın kanayarak dökülmesidir. Halk arasında yaygınlaşmış yanlış bilgilere göre, adet kanamasının vücuttaki kirli kanı atması ve zehirli olması, vücuttan atılmaması durumunda kişiyi zehirleyebileceği ve pis olması gibi  durumlar tamamen söylentidir.  Doktorlar ve uzmanların en sık duyduğu sorulardan biri olan adet döneminde cinsel ilişki yaşamak sakıncalı mıdır sorusudur. Kişilerin dini inançları doğrultusunda farklı cevaplara sahip olunsa bile, tıbbi açıdan ne erkek için ne de kadın için adet döneminde girilen cinsel ilişkinin hiçbir sakıncası bulunmamaktadır. Kadında bu durumda kanama gerçekleştiği için, cinsel ilişki sırasında prezervatif kullanımı söz konusu olduğunda kişileri daha rahat ettirmektedir. Adet sırasında seks yapılmasının uygunluğu kişilerin yaşadıkları koşul ve inançlara göre farklılık gösterebilmektedir.

 

adet döneminde kadınlar ile ilgili görsel sonucu

 

Adet zamanında cinsel ilişkiye girilirse gebelik oluşup oluşmayacağı da bir başka merak edilen sorudur. Tıbbi açıdan imkansız demek yanlış olsa da, çok küçük ve zor bir ihtimaldir. Ayrıca her kanama adet kanaması olmayabilir ve böyle bir durumda kanamanın sebebi başka ise, girilen cinsel ilişkiden gebelik oluşması mümkün olacaktır. Ayrıca halk arasında da bahsedildiği gibi, adet döneminde cinsel ilişki kısırlık gibi bir duruma neden olmamaktadır.

 

Adet döneminde ilişkiye girilir mi sorusunun yanıtı kabaca hayır olsa da, adet döngüsüne göre vajina, pH dengesi ve akıntılar salgılayarak oluşabilecek enfeksiyonlara karşı kendini korumaktadır. Her ay belli  dönemlerde yaşanan adet kanaması boyunca da rahmi ağzı ve vajina mukusundaki pH dengesi değişikliklerinden meydana gelebilecek enfeksiyon riski artar.

 

Ä°lgili resim

 

Dolayısıyla bu gibi durumlarda cinsel ilişkinin de yaşanmasıyla enfeksiyon kapma riski artmaktadır. Adet döneminde cinsel ilişkiye girmek konusunda rahatsız olmayan kişiler için, hijyene özen göstererek, duş sonrası prezervatif kullanımıyla girilecek ilişki, enfeksiyon riskini de azaltarak kişilerin zarar görmesini önler. Sağlık açısından çok büyük sorunlar yaratmayan bir durum olan adet döneminde ilişkiye girmek, tamamen kişilerin kendilerini rahat edip etmeyeceklerine karar verip, tercih ettikleri bir durumdur.

 

YORUM YAP
YORUMLAR