Açık ilişki nasıl yaşanır? İşte tüm detayları

Açık ilişki tanımı aslında,’’open relationship’’ in dilimize olduğu gibi çevrilmiş halidir.

Açık İlişki Ne Demek?

Evli ya da uzun süreli bir ilişkisi olan çiftlerin, bilgi ve onayları dahilinde, başka kadın veya erkeklerle duygusal ve cinsel ilişki yaşamasına açık ilişki denir.

YOUTUBE KANALIMA ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN

Tanımdan da anlaşılacağı üzere, açık ilişki çoğumuzun bildiğinin aksine sadece cinsellikle sınırlı değildir. Cinselliği de içine alan,daha geniş kapsamlı bir yaşam şeklidir.

Örneğin,evli bir çiftte, erkek başka bir kadına da aşık olabilir ve eşi bunu bilip kabullenir. Hatta daha marjinal bir örnek vereyim; Kadın biseksüeldir, kocasıyla mutludur ancak, başka bir kadınla lezbiyen ilişkisi olabilir.

 

İnsanlar Neden Açık İlişkiye İhtiyaç Duyar?

İlk okuduğumuzda çoğumuza fazlaca absürd ve saçma gelen açık ilişki, aslında ilk ilkel insanın yaşam biçimidir. Modernleşme ve sahiplenme temelinde ilerleyen insanoğlu, karşı cinsi de bir tür ‘’mal’’ veya ‘’eşya’’ olarak görüp sahiplenmiştir. Tek neden bu olmasa da, sonuç olarak günümüzün ‘’evlilik’’ bağı ile kurulan tek eşli (monogami) ilişkileri başlamıştır.

20.yüzyıldan itibaren başlayan sanayi devrimi,yerini 21.yüzyılda teknoloji devrimine bırakınca, insanlar internetin ve refah seviyesinin artmasına bağlı olarak daha ‘’özgür’’ ilişkiler arayışına girmişlerdir. Bunun doğal sonucu olarak da günümüzde açık ilişki isteyen kadın ve erkeklerin sayısı artmaktadır.

Sadece Cinsellik Odaklı Bir Açık İlişki Olur mu?

Anlık bedensel ve duygusal zevklere hitap eder.İçinde uzun süreli bir aşk olan açık ilişki ise, fanteziden çok psikolojik beklentileri de karşılayan bir yaşam biçimidir.

Açık İlişki İsteğinin Psikolojik Nedenleri Nelerdir?

Kesin bir tanım yapıp;’’şundan kaynaklıdır, şunlardan dolayı yaşanır.’’ Demek zor... Kişilik bozukluğu, marjinalizm gibi psikolojik bir tetikleyici de neden olabilir, bireyin yetiştirilme tarzı ve hayata bakışı da.

Özetle; Açık ilişki isteyen veya reel olarak yaşayan insanlara psikolojik anlamda hasta olarak bakmamak gerekir.

 

Açık İlişki Yaşamak İsteyenlere Tavsiyelerim;

Öncelikle isteğinizi net olarak tanımlayın...

Fantezi odaklı bir cinsellik mi beklentiniz yoksa, gerçekten başka birine de duygusal anlamda ilgi duyup onu ilişkinize dahil mi etmek istiyorsunuz?

Eğer cinsellik ekseninde bir beklentiyse, bunu doyurmak daha kolaydır. Eşiniz veya sevgiliniz bu noktada daha kolay ikna olabilir.

Lakin,işin içine duygusal bir bağda girecekse, aynı şeyi kocanızın (veya karınızın) da yaşayabileceğiniz hesaba katıp, bu duruma mental anlamda hazır olmanız gerekir. Özetle, kaldıramayacağınız bir yükün altına girmeyin.

Partnerinize karşı duygularınızla yüzleşin...

Yani,ona bir aşk veya sevginiz kalmadıysa ve bazı zorunlu nedenlerden ilişkiniz devam ediyorsa, bunu monoton evliliği renklendirmek adına açık ilişki düşünmeyin. Çünkü açık ilişkide kritik konu; birbirini seven, değer veren çiftlerin başka biri veya birilerini ilişkiye dahil etmesidir.

 

YORUM YAP
YORUMLAR