3 adımda vajinal hijyen nasıl sağlanır?

Günlük akıntıları yoğun olan kadınlar için vajinal hijyeni korumak çok daha önemli… Peki, vajinal hijyeni sağlamak için nelere dikkat etmeli.



Günlük ped kullanımı çok önemli

Günün yoğun temposunda iç çamaşırımızı değiştirmek çoğu zaman mümkün olmuyor. İşte bu noktada pamuklu günlük pedler hayat kurtarıcı bir rol oynuyor. Günlük pedler vajinal bölgeyi temiz ve kuru tutarak tahrişi önler ve ferahlık hissettirir.

Giydiklerinize çok dikkat edin!

Dar kıyafetler giymek ve iç çamaşırının sık sık değiştirilmemesi vajinal hijyeni olumsuz yönde etkileyen faktörlerdendir. Ayrıca sentetik iç çamaşırı kullanımı da özel bölge sağlığı açısından sakıncalıdır.



Temizlikte bunları sakın yapmayın!

Vajinal duş yapmayın ve genital bölgeyi tuvalet sonrası arkadan öne doğru temizlemeyin. Genital hijyen, kadın sağlığı açısından çok önemli bir konu. Günlük pedlerin genital hijyene olumsuz etki yaptığına dair ön yargılar çok sık duyulabiliyor ancak günlük kullanım için özel olarak tasarlanmış bu pedler genital bölgenin temizliği açısından çok önemli bir işleve sahip.

En ilginç magazin haberlerini anında öğrenmek için instagram'daki @bilalozcannofficial ve @bilalozcancom hesaplarımızı da takip edebilirsiniz)

YORUM YAP
YORUMLAR