Kadınlarda erken boşalma sorunu nasıl çözülür?

Kadınlar, genellikle erkeklere nazaran daha geç orgazma ulaşırlar. Diğer bir yazımda da ele aldığım gibi, kadınların cinsel ilişkide orgazma ulaşma süreleri erkeklerin yaklaşık 2 katıdır.

Bir kadının, kocasından veya sevgilisinden önce orgazma ulaşması da ciddi bir sorundur. Erkek tam uyarılmışken ve cinsel arzusu zirvedeyken, kadının seksi yarıda bırakması her iki tarafı da olumsuz etkiler.

YOUTUBE KANALIMA ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN

Peki bir kadın neden hemen orgazm olur ve erken boşalır? Bu soruyu yanıtlamadan önce, kadınlarda erken boşalma için süreyi açıklayalım;

Eğer bir kadın cinsel ilişki başladıktan sonra 1-3 dakika arasında orgazma ulaşıyorsa erken boşalmadan söz edilebilir. Hatta penis vajinaya penetre olmadan,ön sevişme aşamasında dahi orgazm yaşayan kadınlar vardır.

Bu özet bilgilendirmeden sonra, kadınlarda erken boşalma sorununun nedenlerini ele alıp,tavsiyelerimizi sıralayalım;

Klitoris Hassasiyetinin Aşırı Yüksek Olması

Eğer ön sevişme esnasında aşırı klitoris uyarımı yaşıyorsanız ,bu uyarımı sınırlamanız veya ön sevişmede klitoris ve vajina dudaklarını hiç uyarmamanız isabetli olabilir.

Eğer tüm çabalarınıza rağmen klitoris uyarımını önlemeyi başaramıyorsanız diğer önerim de şu; Erkeklerin erken boşalmada kullandığı geciktirici krem veya spreyden çok az miktarda alarak klitorise sevişme başlamadan 15 dk. önce sürün.Bu miktar geciktirici krem için bir mercimek tanesinden daha büyük olmamalı.

Kısıtlı Zamanlarda Ve Sınırlı Mekanlarda Sevişmek

Sağlıklı cinsel hayatı olan hemen herkes çeşitli nedenlerden dolayı kısıtlı zaman ve mekanlarda seks yapmak zorunda kalabilir .Akraba veya anne baba ile aynı evde yaşamak, bebek sahibi olmak, daha küçük bir eve taşınmak v.b nedenler,zaman ve mekan kısıtlamasının en önemli nedenleridir.

Bu tür sınırlamalar hem erkekte hem de kadında bilinçsizce seksi daha erken finale taşıma dürtüsünü tetikler. Genellikle erkekler bu durumdan daha çok etkilense de, kadınları da beklenenden daha erken boşalmaya itebilir.

Eğer böyle bir nedenden kaynaklanan erken boşalma sorunu yaşadığınızı düşünüyorsanız, imkanlarınız elverdiği ölçüde başka mekanlarda(otel,günlük kiralık daire v.b) cinsellik yaşamanız faydalı olabilir.

 

Hep Aynı Pozisyonda Sevişmek

Eğer hep aynı pozisyonda seks yaparken erken boşalma sorunu yaşıyorsanız,bilin ki,o pozisyon sizi vajinal olarak aşırı uyarıyor ve çabucak orgazm olmanıza neden oluyor.

Bu durumda yapılabilecek en iyi şey, farklı pozisyonlarda cinsel ilişki denemektir. Böylece vajinal ve klitoral uyarım seviyesini düşürebilirsiniz.

Ön Sevişmede Yapılan Oral Seks

Erkeği Daha Çabuk Orgazma Ulaştıracak Alanlara Yönelin

Madem sürekli siz erken boşalıyorsunuz,eşinizin veya sevgilinizin daha fazla tahrik olmasını sağlayarak süreyi eşitlemeye çalışın.

Fanteziler eşliğinde sevişin.Seks fantezileri, seks oyuncakları ve fantezi kostümler erkekleri daha fazla tahrik eder,kolay orgazma ulaşmalarını sağlar.

Bir Hekime Başvurun

Yukarıdaki tüm önerileri uygulamanıza rağmen olumlu bir sonuç alamadıysanız bir jinekolog veya psikiyatriste başvurmanız isabetli olabilir.Özellikle libidosu aşırı yüksek kadınlarda östrojen ve progesteron hormon seviyelerine bakılması gerekebilir.Benzer şekilde,psikiyatrik bir sorun da erken boşalmaya neden  olabilir.Örneğin;manik duygu durum,bipolar kişilik bozukluğu,histriyoni gibi mental hastalıklar, hızlı orgazm ve sürekli seks yapma isteğini tetikleyen sorunlardır.

YORUM YAP
YORUMLAR