Daha fazla cinsellik yaşayan çiftler daha mı mutlu?

Cinsel sorunlar ve hastalıklar nedeniyle seks hayatında tatmin olamayan çiftlerin daha fazla boşandığı veya boşanmayı düşündüğü, yapılan bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış bir gerçektir.

Çok sevişen çiftler daha mı mutlu? 

Cinsel yaşamda mutlu olmanın sırları 

Evlilikte mutlu olmanın en önemli koşullarından birisi de sağlıklı cinsel yaşamdır...Cinsel sorunlar ve hastalıklar nedeniyle seks hayatında tatmin olamayan çiftlerin daha fazla boşandığı veya boşanmayı düşündüğü,yapılan bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış bir gerçektir.

Ancak sağlıklı ve mutlu cinsel yaşam denilince bazı kavramların birbirine karıştırıldığı,konunun bambaşka yönlere kaydığı da çok sık gözlemlediğim bir durum.

Evlilikte cinsel yaşam nasıl olmalı?

Haftada /ayda kaç kere sevişmek normal?

Çok sevişmek çiftleri daha mutlu yapar mı?

Ard arda sevişmek cinsel doyumu sağlar mı?

Sorularına,yapılan son bilimsel çalışmalar eşliğinde yanıtlar vereceğiz;

 

Cinsel hayatlarında tatmin olan danışanlarımın tek ortak özelliği var o da: Uyum! Duygusal,bedensel, hormonal anlamlarda uyumlu olan çiftlerin doğal olarak yatak odaları da uyumlu oluyor. Kimi çiftlerde bu uyum bir şans iken, bazıları da gösterdikleri esneklik ve anlayış ile uyumu yakalıyorlar.

Yine gözlemlerime dayanarak söyleyebilirim ki,bu grupta yer alan uyumlu çiftlerin ayda bir kez seks yapanı da var, haftada 7 kez seks yapanıda!

2015 yılında 128 çiftin katıldığı bilimsel bir çalışma da bu gözlemlerimi doğrular nitelikte.Çalışmanın detayları özetle şu şekilde; Üç ay süreyle, çalışmaya katılan çiftlerden haftada yaptıkları seks sayısını iki katına çıkarmaları istenmiş.Yani haftada 1 kez sevişen, iki, iki kez sevişen 4..

Üç ay sonunda yapılan değerlendirmede görülmüş ki, artan cinsel ilişki sayısı,çiftlerin mutluluğu üzerinde olumlu bir etki göstermiyor!

 

Aslında çok şaşılacak bir durum yok ortada... Çünkü insan duygusal ve ruhsal doyumu yaşamadan istediği kadar bedensel orgazm yaşasın ,tam anlamıyla tatmin olamaz. Hatta sırf bedensel orgazm odaklı cinsel ilişki, bir süreden sonra bireyde değersizlik hissi yaratır.

Ülkemizde maalesef (erkekler başta olmak üzere ) çiftler sadece bedensel orgazma odaklanmış durumdalar... Penis boyu,gecede kaç kez sevişildiği (argo deyimiyle kaç posta atıldığı), sevişmenin kaç dakika sürdüğü gibi rakamsal veriler, insanoğlunun hayvani yanı olan ‘’şehvet’’ i doyurur. Elbette bu kısımda beslenmelidir ama cinsel hayat kesinlikle şehvet boyutuna indirgenmemelidir.

Konunun manevi, psikolojik,duygusal yanlarını bu şekilde açıkladıktan sonra,gelelim rakam ve sayılardan oluşan kısmına;

Bir çift haftada /ayda kaç kez seks yapmalıdır?

Yukarıdaki açıklamalarıma rağmen mutlaka bir sayı vermemi istiyorsanız; Hafta 2-5 yani ayda 8-20 kez seks yapmak normaldir.

Sevişme ne kadar sürmelidir?

Cinsellik sayfasında yer alan bazı yazılarımda açıkladığım üzere, kaliteli bir seks ön sevişme dahil en az 20 dakika sürmelidir. Bu sürenin 15 dakikası kaliteli bir ön sevişme (fantaziler,oyunlar v.d),5 dakikası ise penisin vajinada aktif olduğu süre olmalıdır. Bu süre 30 dakikaya da çıkabilir.Fazlası ise bedensel ve ruhsal bir bitkinlikten başka bir işe yaramaz.

Arka arkaya kaç kere seks yapılmalı?Erkeklerin kahvehane sohbetlerinde uydurup,sonra kendilerinin de inandığı şehir efsanelerinden birisi de ard arda seks yapma performansıdır...’’Gecede 5 posta atıyorum’’ ,’’ Orgazm olduğum halde penisim inmeden 1 saat sevişiyorum’’ ‘’Dün gece sabaha kadar durmadan seviştim’’ gibi yalan ve abartılı ifadelere itibar etmeyin.

Eğer her iki taraf da kaliteli bir orgazm yaşadı ise o sevişme ardı ardına yapılacak 5 sekse bedeldir. Bununla birlikte, karşılıklı istek ve sinerji var ise orgazmdan sonra çift tekrar tekrar sevişebilir.Önemli olan karı-kocanın mutlu olması, bedensel orgazm için kendisinin kullanıldığını düşünüp, değersizlik hissetmemesidir.

YORUM YAP
YORUMLAR