’Zamansız Şair’ Omar Schmitz’in şiirleri depremle yine gündemde

Başarılı Türk şair Omar Schmitz'in anlam yüklü, duygusal şiirleri yaşadığımız büyük acılarla birlikte yeniden gündeme geldi.

Omar Schmitz, 'Uyan Artık Yeterince Yas Tuttun' şiirinin klibinde kendisi oynadı. Klibin senaryosunu yazan ünlü şair, yönetmenliğini de yazdı. Klip, YouTube'de tıklanma rekorlarını alt üst etti... 

KÖLN / İSTANBUL- Almanya’da yaşayan ünlü Türk şair Omar Schmitz’in şiirleri dilden dile, elden ele dolaşıyor.

Ünlü sanat insanının, koronavirüs günlerinde insanlara güç vermek için kaleme aldığı 'Uyan Artık Yeterince Yas Tuttun' şiiri ve klibi, yaşadığımız deprem acısıyla yeniden gündeme gelirken, ‘Çocukları Özgür Bırakın’ şiiri ise depremden etkilenen çocukların dramıyla bir kere daha gönüllere yerleşti.

Eserleri çok beğenilen Konya Kulu’lu şairin bu ilginç şiiri, onun, zamanın ötesinde bir şair ve sanatçı olduğu gerçeğini bir kere daha gözler önüne serdi.

Omar Schmitz, ailesiyle birlikte uzun zamandır Almanya'nın Köln şehrinde yaşıyor. Ünlü şair, aynı zamanda başarılı bir psikolog ve şirket sahibi işadamı...

ŞİİRLERİ 7 DİLE ÇEVRİLDİ

Omar Schmitz, koronavirüs salgınının, herkesi ümitsizliğe sürüklediği günlerde, 'Uyan Artık Yeterince Yas Tuttun' şiirini yazarak, insanlara umutsuzluğa kapılmayıp, ayağa kalkmalarını haykırmıştı.

Sevilen şair, 7 Dile çevrilen çok etkileyici şiiriyle, insanları 'içlerinde var olan güce' inanmaya, ve kendine güvenmeye çağırmıştı.

 

Omar Schmitz sadece, dilden dile dolaşan şiirlerini kaleme döken bir şair değil, o şiirleri, özel olarak bestelettiği müzikler eşliğinde seslendiren, klipler çekip oynayan çok yönlü bir sanatçı... Tüm bu özellikleriyle de Alman medyasının büyük ilgisini çekiyor... 

İlginçtir, Omar Schmitz’in bu şiiri, deprem felaketiyle yaşanan büyük acının ardından da dinlenildiği zaman toplum üzerinde çok olumlu bir etki bırakıyor.

ÇOCUKLAR İÇİN YAZDIĞI ŞİİRİYLE DE ALMANYA’NIN GÜNDEMİNDE

‘Konya'nın Kulu ilçesinde doğup, büyüyen ve üniversiteyi Ankara'da okuduktan sonra Almanya'ya gidip yerleşen Omar Schmitz, o ülkede gururumuz oldu.

Köln şehrinde psikolog olarak hayata atılan Schmitz, çocukluğundan itibaren içinden taşan şair yönünü de devamlı beslemiş ve adını önemli kültür insanları arasına yazdırmayı başarmış.

Konya Kulu'lu ünlü Türk şairin en çok dikkat çeken şiirlerinden birisi de 'Çocukları Özgür Bırakın' isimli eseri... Bu güzel ve duygulu şiir, şair Omar Schmitz'in de çok beğendiği eserleri arasında bulunuyor...

Schmitz, bugün hem başarılı bir işadamı ve psikolog hem de Almanlar'ı bile şaşırtan çok yönlü sanat anlayışıyla, adından söz ettiren bir şair. 

Almanlar’ın ‘Zamansız Şair’ olarak tanımladığı Omar Schmitz’in, yıllar önce ‘Çocuklar için yazdığı duygulu şiiri ‘Çocukları Özgür Bırakın’ son depremlerde büyük acı yaşayan çocuklarla birlikte yeniden gündeme geldi…”

YORUM YAP
YORUMLAR