Yeşilçam'ın son kalemi kırıldı! Ünlü isimler, Safa Önal için sosyal medyadan üzüntülerini dile getirdi

Ah Güzel İstanbul', ‘Vesikalı Yarim', ‘Dila Hanım' ve ‘Tatar Ramazan' filmlerinin senaristi Safa Önal, 92 yaşında hayatını kaybetti.

Senarist ve yönetmen Safa Önal, 92 yaşındayken hayata veda etti. 395 senaryosuyla, 'Senaryosu En Çok Filme Çekilen Senarist' dalında Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Önal için bugün saat 11.00'de Atlas 1948 Sineması'nda tören düzenlenecek. Önal, Teşvikiye Camii'nde kılınan öğle namazının ardından Feriköy Mezarlığı'na defnedilecek. Sanatçının vefatı ünlü isimleri de yasa boğdu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da taziye mesajı yayımladı.

Ersoy mesajında 'Sinemamızın değerli ismi, usta senarist, yönetmen ve yazar Safa Önal'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza baş sağlığı diliyorum' dedi. 

KALBİMİZDE SEVGİYLE YAŞAYACAK 

Yeşilçam'ın ünlü isimleri sosyal medyadan üzüntülerini dile getirdi. 

Türkan Şoray: Derinden etkilendim, üzüldüm. Safa Bey'in sinemada ve hayatımda özel bir yeri vardır. Kariyerimde de önemli yeri vardır. Hayatını sinemaya adadı, ömrü senaryo yazmakla geçti. Çok eser bıraktı Türk sinemasında. Dostluğumuz sevgimiz son günlere kadar sürdü. Sinemada senaryolarıyla, kalbimde sevgisiyle yaşayacak. 

Filiz Akın: 'Karlı Dağdaki Ateş' filminde yönetmen olarak da çalıştığım Yeşilçam döneminin en üretken ismini kaybetmişiz... Nur içinde yat. 

Hülya Koçyiğit: Ömrünü sinemaya adamış, senarist, yönetmen, yazar, çok kıymetli dostum Safa Önal'ın vefat haberiyle derin üzüntü içindeyim. Türk sineması için bir hazinesin sen Safa Abi, telefonda heyecanla yeni projelerini anlattığın o sesin kulaklarımda şu an. Yan yana gelip üzerine uzun uzun konuşmalarımız... 

PERİHAN SAVAŞ: YEŞİLÇAM SENİ UNUTMAYACAK

Kerem Alışık: Ah benim Safa ağabeyim. Kıymetini dilinin altında kaleminin ucunda gizleyen sadece sözün ve yazının açığa vurduğu sinemamızın mavi uçlu tükenmez kalemi Safa ağabeyim... Kaleminin elinde... Elinin değdiğinde kaldık... Artık ağır yaralı sevinçlerimiz... Yıkıldı son kalemiz... Sıcak ekmek kokuları bıraktın bağrımızda... Seni kalbimizde tuttuk sarıldık sakladık yarınlarımıza...

YORUM YAP
YORUMLAR