Yapımcı Faruk Turgut: Demet Özdemir ile Can Yaman artık birlikte oynamayacak

Gold Film'in sahibi yapımcı Faruk Turgut, Yeşilçam'ın dev ismi Hülya Koçyiğit'in yarın yayınlanacak TV programına konuk oldu ve çok ilginç açıklamalar yaptı...

Başarılı yapımcı Faruk Turgut, ünlü oyuncu Hülya Koçyiğit'in programında çarpıcı açıklamalar yaptı ve Demet Özdemir ile Can Yaman'ı tekrar birlikte oynatmayı düşünmediğini açıkladı.

Bilal Özcan yazdı: Can Yaman İspanyollar'a açıkladı, "Sevgilim yok!"​ TIKLAYIN

Erkenci Kuş dizisinin yapımcısı Faruk Turgut'tan diziyi sevenleri üzecek haber geldi. Faruk Turgut'un patronu olduğu Gold Film'le genç oyuncuların yeni projeler için sözleşmeleri olduğu biliniyor. Ancak hayranları onları yeni bir dizide bir arada oynarken seyredemeyecek.

'Erkenci Kuş' dizisiyle televizyon dünyasına bir kez daha imzasını atan başarılı yapımcı Faruk Turgut, dizinin baş rol oyuncuları Can Yaman ile Demet Özdemir'i yeni bir dizide daha birlikte baş rol oynatmayı düşünmediğini açıkladı.

Bilal Özcan yazdı: Demet Özdemir ile Can Yaman ne kadar sevgili ne kadar değil? TIKLAYIN

Hayranları, Can Yaman ile Demet Özdemir'i bir daha aynı dizide baş rolde göremeyecek.

Türk Sineması’nın efsane ismi Hülya Koçyiğit, TRT 2 ekranlarında yayınlanan “Film Gibi Hayatlar” programında, sinemamızın değerlerini ağırlamaya devam ediyor. Koçyiğit’in bu haftaki konuğu; dünün ve bugünün sinemasını çok iyi bilen, reji asistanlığından yapımcılığa uzanan film gibi hayat hikayesiyle Faruk Turgut oldu.

Programın hemen başında “Yeniden başlasam yine bu mesleği seçerdim” diyen Faruk Turgut “Sinemaya ilk adımı attığında içimde hep yönetmenlik vardı” dedi. Turgut, film gibi hayat hikayesinin yanı sıra Yeşilçam’dan, özel televizyon kanallarının ilk yıllarına, sinemanın dününü ve bugününü Hülya Koçyiğit’le konuştu.

İlginç gerçekler için Youtube kanalıma da abone olabilirsiniz: Bilal ÖzcanTV

“Yeşilçam Deyince Aklıma Disiplin Geliyor”

Yeşilçam’ın kendisi için bir okul olduğunu belirten Faruk Turgut “Ustalardan aldığım feyz ve zevk beni hayatta tuttu. Ustalardan çok şey öğrendim, onların kattıklarıyla yaptım bu mesleği. Yeşilçam deyince aklıma gelen ilk şey disiplin, bu disiplin hayatımda hep oldu” dedi.

Bilal Özcan yazdı: Demet Özdemir’le Can Yaman insanları adım adım böyle bıktırdı! TIKLAYIN

“Yeşilçam’da disipline ayak uydurmayan devre dışı kaldığını belirten Turgut, Gold Film’in kuruluş hikayesini de şöyle anlattı “Uzman Film aile şirketimizdir, iki yapımcı abimle ortaktık.

1992 yılı, özel televizyon zamanı, Yeşilçam ve özel televizyon arasında tercih yapmak zorunda kaldım,  televizyonu seçmek için direttim abimlere, onlar Yeşilçam’da kaldı ben de özel televizyonu seçtim ve Gold Film’i kurdum.

Hem yönetmenlik, hem yapımcılık yaptım. 2005 yılından sonra dizilerin çekim sürelerinin uzaması nedeniyle yönetmenliği bıraktım. Şu ana kadar da 79 proje 4957 bölüm çektik, tam 27 sene oldu.”

“Can Yaman ile Demet Özdemir tekrar beraber olmaz”

Hülya Koçyiğit’in reyting sistemi ile ilgili sorusu üzerine Faruk Turgut reyting sevincinin 8 saat sürdüğünü belirterek “Sabah reytingi heyecanla ve adrenalinle bekliyorum, birinci olunca seviniyorsun ama bu sevinç 8 saat sürüyor çünkü sonraki bölümü düşünmeye başlıyorsun” dedi.

Bilal Özcan yazıyor: Demet Özdemir, Can Yaman nerede tatilde? TIKLAYIN

Can Yaman ile Demet Özdemir Erkenci Kuş dizisiyle büyük beğeni kazandılar. Ne var ki özel hayatlarını dizinin PR'ı için kullanan oyuncuların bu tercihi büyük tepki çekti.

Kanalların oyuncu konusunda zorlamaları olduğunu belirten Faruk Turgut “Oyuncu iyi performans gösterdiğinde kanal yöneticileri bir sonraki projede tekrar aynı oyuncuyu görmek istiyorlar, bu tür baskı var şu anda” derken Erkenci Kuş’un başarısına da değindi.

Kanalların, Can Yaman ve Demet Özdemir’in birlikte bir proje yapması yönünde istekleri olduğunu belirten Turgut “Ama tekrara düşer o yüzden olmaz tabii” dedi.

Son projelerinden Erkan Petekkaya’nın oynadığı Vurgun’da hata yaptığını geç fark ettiği itirafını yapan Faruk Turgut “Senaryo halkın beklentilerini karşılamadı” dedi.

Bilal Özcan yazdı: Demet Özdemir Maldivler'deki otel odasında neden ağladı? TIKLAYIN

Faruk Turgut, Vurgun dizisi oyuncularıyla görülüyor...

Jenerik meselesinin Yeşilçam oyuncuları için sorun çıkarttığını belirten Faruk Turgut “Afiş ve isim Yeşilçam için hala çok önemli” derken “Yeşilçam baş tacı, asla vazgeçilmemeli” dedi.

Turgut, programda Aydan Şener’e olan vefasını da dile getirdi ve “Aydan Hanım’a müteşekkirim, özel kanalların ilk döneminin büyük starıydı, o zamanlar oyuncu seçerdi yapımcıyı ve yönetmeni.

Osman Seden’in vefatının ardından Aydan Hanım beni seçmişti. İlk projemdi Aydan Şener’in başrolde olduğu “Gölge Çiçeği” ve böylece başladı televizyona dizi yönetmeni ve yapımcı olma hikayem” dedi. 

“Filmi Yönetmen Diziyi Yapımcı Yapar”

Yapımcının dizilerdeki rolünden ve ağırlığından bahseden Faruk Turgut “Filmi yönetmen yapar, diziyi yapımcı yapar. Yapımcının vizyonu, öngörüsü, dokunuşları diziyi götürür. Dizinin başı belli olsa da sonu belli değildir, senaryo değişir” dedi.

İlginç gerçekler için YouTube kanalıma abone olabilirsiniz: @Bilal ÖzcanTV

“Hanım’ın Çiftliği En İyi Projemdir”

Toprak ve Anadolu işlerine Yeşilçam’dan gelen bir hassasiyeti olduğunu belirten Faruk Turgut “O nedenle “Hanım’ın Çiftliği” çok özeldi benim için, çok iyi hazırlanmıştık, benim en iyi projemdir” dedi.

Program esnasında Faruk Turgut’un geçmiş projelerinden izlenen görüntülerle bol bol nostaljik anlar da yaşandı.

Turgut’un yapımcılığını üstlendiği günümüzdeki projelerinden de görüntüler izlenirken, Hülya Koçyiğit’in yorumlarını Turgut dikkatle dinledi ve  “Toprak her zaman izleyiciyi çekiyor, Anadolu projeleri iş yapar ama yurt dışı satışları nedeniyle bu işler geri planda kaldı. Türkiye’den zengin aile işleri, modern projeler istiyorlar, özellikle Ortadoğu zengin yaşamı izlemek istiyor” dedi. 

Faruk Turgut'tan gençlere tavsiyeler

Dizilerde kullanılan müziklerin de önemine değinen Faruk Turgut “Dizide en az 3-4 yan hikaye de olmalı, bu hikayelerin birbiriyle kesişmesi de senaristin becerisidir” sözleriyle yan hikayelerin ve senaristlerin başarısından da bahsetti.

Bilal Özcan yazdı: ‘Mi Amor’ Hande Erçel’e var, Demet Özdemir’e neden yok? TIKLAYIN 

Genç oyunculara tavsiyelerde de bulunan Faruk Turgut “Çok oyuncu okulu var, çok yetişen oyuncu var ama işlerini icra edeceği alan sınırlı, çok üzülüyorum ama azmi ve mücadeleyi bırakmayacak, yeteneğini fark ettirmeye çalışacaklar. Auditionlarda fark yaratmaya, ışığını göstermeye çalışsınlar” dedi.

Hülya Koçyiğit ve Faruk Turgut TV programı öncesi objektife poz verdiler.

Hülya Koçyiğit “Sinemamızın dününü, bugününü konuştuk, eminim ki yarınında da olacaksın çok teşekkür ediyorum geldiğin için” sözleriyle programı kapattı.  

Hülya Koçyiğit’in sunumuyla Faruk Turgut’un konuk olduğu “Film Gibi Hayatlar” çok özel bir bölümle 18 Ağustos Pazar günü saat 12.00’de TRT2’de.

 

YORUM YAP
YORUMLAR