VATANDAŞ "SURİYELİLER'E VATANDAŞLIK VERİLSİN Mİ?" KONULU REFERRANDUMU BAŞLATTI BİLE!

3 MİLYON SURİYELİ’YE TÜRK VATANDAŞLIĞI VERİLECEĞİNİN AÇIKLAMASININ ARDINDAN BÜYÜK BİR ÇOĞUNLUK BU KARARA KARŞI ÇIKIYOR. HÜKÜMET HALKI DUYMAZLIKTAN GELİRKEN VATANDAŞLAR BUNU ÇOKTAN REFERANDUM KONUSU YAPTI BİLE...

SURİYELİLER'E VATANDAŞLIK VERİLMESİN DİYENLERİN İMZA SAYISI AÇIK ARA ÖNDE!

 

MAGAZİNDUAYENİ - (ÖZEL HABER) - Cumhurbaşkanı’nın 3 milyon Suriyeli’ye Türk vatandaşlığı verileceğinin açıklamasının ardından toplumun önemli bir bölümü bu karara karşı çıkıyor ve konunun oldu bittiye getirilmeden halka sorulmasını istiyor.  Hükümet halkın arzusunu duymazlıktan gelirken vatandaşlar konuyu çoktan referandum konusu yaptı bile...

 

Dünya üzerinde herhangi bir konuda imza kampanyası başlatmak isteyen kişileri, kendi platformunda buluşturan change.org isimli internet sitesi  “Suriyeliler’e vatandaşlık verilmesin” ve “Suriyeliler’e vatandaşlık verilsin” konulu iki farklı imza kampanyasına ev sahipliği yapıyor.

 

Son günlerde başlıca gündem maddesi olan bu konuyla ilgili olarak binlerce vatandaş, Suriyeliler’e Türk vatandaşlığı verilmemesi ve referanduma götürülüp halka sorulması için, sayıca çok az olan diğer bir grup vatandaş ise Suriyeliler’e vatandaşlık hakkı verilmesi için imza kampanyası yürütüyor.

 

"VATANDAŞLIK VERİLMESİN" DİYENLERİN İMZA SAYISI AÇIK ARA ÖNDE

 

Mehmet Berke isimli bir vatandaşın başlattığı “Suriyeliler’e Türk vatandaşlığı verilmesin” başlıklı kampanın imza sayısı kısa sürede tam 231 bin 728‘e ulaştı.

 

Suriyeliler’e vatandaşlık verilmesin, konuyu halka götürelim, referandum yapalım” diyenler şu fikiri savunuyor:

 

"En ufak bir şeyi bile, "halka götürelim, referandum yapalım"diyenlerin, Suriyeli mültecilerin vatandaşlığa alınması gibi önemli kararı, 'üstü kapalı ve net olmayan açıklamalar' ile tek başına karar vermeleri kabul edilemez.

 

- Biz, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olarak; Net ve anlaşılır olmayan açıklamalar ile "Suriyeli mültecilere vatandaşlık verilmesini kesinlikle istemiyoruz." Eğer verilecekse de"Referandum yolu ile verilmesini istiyoruz."

 

"T.C. VATANDAŞLIĞI VE KALİFİYE ELEMAN HAKKINDA"

 

Sayın Cumhurbaşkanı, kalifiye olan Suriyeliler’e vatandaşlık vermeyi düşündüklerini belirtmiş. Kalifiye olan kişilerin kamplarda veya zor koşullarda yaşamalarını istemediklerini belirtmiş.

 

Şimdi soruyorum;

 

- Kalifiye olmayanların kamplarda ve zor koşullarda yaşaması normal midir?

 

-Türkiye'nin yeterli sayıda kalifiye elemanı yok mu?

 

- Önce kalifiye olanları aldık diyelim, daha sonra diğerlerini de vatandaşlığa alacak mıyız? Ayrıca vatandaşlığa alınacak Suriyelilerin; Hırsız, katil, tecavüzcü ve terörist olup olmadıklarına nereden bakacaksınız? Elinizde böyle bir veri bankası var mı?

 

-Basında belgeleriyle çıkan haberlere göre, daha önceden binlerce Suriye'linin zaten, T.C vatandaşı yapıldığı söyleniyor. Bu doğru mu? 

 

-Biz, madem kalifiye eleman alacağız, neden onlara sadece, "geçici oturma ve çalışma izni" vermiyoruz da vatandaşlık veriyoruz?

 

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olabilmek için sadece kalifiye olmak yeterli mi?, Eğer yeterliyse bu uygulama diğer ülkeler için de yapılacak mı?

 

-Suriyelilerin içinde öyle çok kalifiye elemanlar vardı madem; Suriyelilerin burada kalmaları için, Avrupa birliği bize neden o kadar para verdi?

 

-Biz, kendi kalifiye, pırlanta ve zehir gibi beyinleri elimizden tutamayıp başka ülkelere kaptırıyorken, elin sözde kalifiye Suriyelisi neden bizimle kalsın?

 

-Sınırlarımızdan içeri giren Suriye vatandaşlarının, ulusal güvenliğimizi tehdit edip etmeyeceklerinin bir garantisi var mı? *Son dönemlerde ülkemize karşı yapılan bombalı saldırıları, bu insanların içinde veya bunların adını kullanarak sınırdan içeri girmiş olma ihtimalleri var mı? *İçlerinde bombacı olup olmadıklarını nereden biliyoruz? *Suriyeli olsalar bile ülkemize ve halkımıza karşı bir komplo kurmayacaklarının bir garantisi var mı? 

 

-Bugün haberlerde bile; "2 SURİYELİ BOMBA HAZIRLARKEN PARÇALANDI" haberleri çıktı.

 

-En son; "TÜM SURİYELİLERE TOKİ'DEN EV VERECEĞİNİZİ SÖYLEDİNİZ" ve hemen ardından tüm sosyal medyada şu şekilde tepkiler verildi;"Ülkem'de, evi olmayan, barakalarda yaşayan onca Asker ve Şehitlerimize bile bu hak verilmemişken, nasıl olur da Suriyelilere bu hak verilebilir?"  ve "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriyeliler için, kendisine oy verenlerin tepkisini bile hiçe sayarak, T.C Vatandaşlığı verdiği yetmiyor gibi, gelen tepkilere İnat/nispet yaparcasına, insanlara resti çekercesine, gıcır gıcır ev veriyor." deniyor. Bu soruları/tepkileri eminim bizlerden daha çok takip ediyorsunuzdur. Peki, bu insanların söyledikleri umurunuzda mı?

 

DESTEK OLUN!

 

Sayın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Kampanyamızın gerekli mercilere iletilebilmesi için daha çok imzaya ihtiyacımız var. Kampanyayı paylaşarak siz de destek olun!"

 

"SURİYELİ MÜLTECİLERİN VATANDAŞLIĞA ALINMASINA HAYIR!!!" başlığı altında başlatılan imza kampanyasına destek olmak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz: 

 

http://chn.ge/29vhtgp

 

SURİYELİLER’İ TÜRK VATANDAŞLIĞINA ALALIM KAMPANYASININ DURUMU!

 

Suriyeliler’in Türk vatandaşlığa alınmasını savunanların change.org’da başlattıkları imza kampanyasıyla iligili yayınladıkları metin ise şöyle:

 

"Merhaba büyüklerim ve küçüklerim, size saygılarımı sunuyorum.

 

Bildiğiniz üzere ülkemizin Suriye sorunu var. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bu 3 milyona yakın Suriyeli kardeşimize vatandaşlık verileceğini açıkladı. Birçok kişi buna karşı çıkıyor.

 

Şöyle bir düşünün; Çanakkale savaşında en çok şehidi kim verdi? Türkiye’yi kurmaya en çok kim yardım etti? Herkes zamanında bize tekme atarken kim yanımızda durdu, destek verdi? Bunları unutmamak lazım.

 

Dibimizdeki komşu ülke Suriye sıkıntıya düştü ve bizden yardım istedi. Biz Türküz, düşene yardım elimizi uzatmak bizim adetimiz değil mi? Onların başına gelen bizim başımıza da gelebilirdi.

 

Lütfen elinizi kalbinize koyun ve düşünün, bir sürü çocuk, kadın ve erkek yardım istiyor. Ne yapardınız, bunlar bizden değil diye ırkçılık mı? Yoksa Müslüman bir Türk gibi sahiplenir, korur, aldığın o insanlara yardım mı ederdin? Benim istediğim yardım etmek, lütfen siz de yardım edin. Teşekkür ederim."

 

"Suriyeliler’e Türk vatandaşlığı verilsin” diyenlerin haberimiz yayına girerken ulaştıkları imza sayısı ise sadece 9 bin 280… 

 

"SURİYELİ MÜLTECİLER TÜRK VATANDAŞLIĞINA ALINSIN" başlığı altında başlatılan imza kampanyasına destek olmak isterseniz aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz: 

 

https://www.change.org/p/suriyeliler-e-tc-vatanda%C5%9Fl%C4%B1%C4%9F%C4%B1-verilsin?utm_

YORUM YAP
YORUMLAR