Uzm.Sosyolog Çiğdem Balıkcı: Şeyma Subaşı'nın o davranışı normal değil !..

Çok büyük aşkla başlayan, şaşaalı bir evlilikle taçlanan sonrasında yüzdeki anlamsız kocaman bir gülümsemeyle? (Şeyma) biten evlilik hikayesi. Herkes gibi ben de bir anda çıkan haberleri şaşkınlıkla takip ettim...

Uzm.Sosyolog Çiğdem Balıkcı, Şeyma Subaşı- Acun Ilıcalı ayrılığını ele aldı..

İşte o çok ilginç detaylar...

Çok büyük aşkla başlayan, şaşaalı bir evlilikle taçlanan sonrasında yüzdeki anlamsız kocaman bir gülümsemeyle? (Şeyma) biten evlilik hikayesi. Herkes gibi ben de bir anda çıkan haberleri şaşkınlıkla takip ettim. Ama ne var ki bunlar iki kişinin özelinde olan, boşanma sebeplerinin taraflar dışındakileri aslında hiç de ilgilendirmediği bir süreç.

Biz gelelim bu durumun taraflar üzerinde olması muhtemel psikolojik etkilerine. İnsan hayatında iki büyük travma vardır:

Biri ÖLÜM, diğeri AYRILIK...

Ne kadar durum anlaşmalı olsa da hiçbir ayrılık sıradan bir olay gibi karşılanamaz!
Hayata, sosyal medya( İnstagram, Facebook..) paylaşımlarına bir şey olmamış gibi devam edilemez.

Hadi diyelim ki üzülmedin?

- Evlilik kurumuna saygından bunu yapmazsın,
- Yaşanan hatıralara saygından yapmazsın,
- Her ne kadar ‘eski’ olsa da eşine saygından yapmazsın,
- Çocuğuna karşı duyduğun sorumluluğa saygından yapmazsın,
- Toplumda seni örnek alan insanlara saygından yapmazsın.

Burada yaşanan travmayı tam olarak bilmemiz elbetteki mümkün değil.

Bir kadının güçlü durması, acısını içinde yaşaması takdir edilecek bir davranış. Fakat olan biteni yok saymak, umursamamak da ne kadar kabul edilebilir? Orası tartışılır.
   
Bu olay daha günlerce, haftalarca belki de aylarca her sohbette, her toplantıda en az iki insanın yan yana geldiği her ortamda “iki lafın belini kıralım” lezzetinde masaya yatırılacak. Türlü türlü senaryolar yazılacak, taraflar asılacak, ahkamlar kesilecek... böyle böyle uzayıp gidecek.

Aslında burada neyin nasıl olduğunun pek de bir önemi yok.
İnsanlar sever evlenir, sonrasında sevgileri biterse ayrılmaya karar verirler. Bu çok doğal bir işleyiştir aslında.  

- Burada, kişilerin ruh sağlığının bu duruma verdiği reaksiyondur önemli olan. 
- Kişinin öncelikle bu durumu kabullenmesi, acısını yaşayacağı bir nekahat döneminden geçmesidir sağlıklı olan.
- Sorumluluğunu aldığı kişilere karşı duyduğu özendir öncelikli olan.
 
Sonuç itibariyle her ne yaşanırsa yaşansın acısıyla tatlısıyla bir beraberliğin daha sonuna gelindi. Umarım ki her iki taraf için de sancısı az, şahsına yakışır bir nekahat dönemi ile sonuçlanır.

Çekirdek Aile-Evlilik Danışma&Yaşam Koçluğu Merkezi
Uzm.Sosyolog Çiğdem BALIKCI

Uzm.Sosyolog Çiğdem BALIKCI kimdir?

23 Nisan 1977 yılında İstanbul’da doğdu. Lise eğitimin 1990-1993 yılları arasında Pertevniyal Lisesi’nde tamamladı. İlk lisansını 1994 yılında başladığı Uludağ Üniversitesi İ.İ.B.F de tamamladı. Akabinde 2005 yılında Anadolu üniversitesi Sosyal Hizmet ve Danışmanlık lisans eğitimi, bu eğitim tamamlandıktan sonra 2009 yılında üçüncü lisans eğitimini olan Sosyoloji bölümünü bitirdi. Balıkcı, sonrasında uzmanlık alanı olan Aile Danışmanlığı ihtisasını Kadir Has Üniversitesinde tamamladı. Daha sonra sağlık sektöründe bir yan dal eğitimi alarak İlkyardım Eğitmenliği sertifikası almaya hak kazandı. Şu an danışmanlığını yaptığım ÇEKİRDEK AİLE DANIŞMANLIK MERKEZİ  ve ÇEKİRDEK AKADEMİ İLKYARDIM EĞİTİM MERKEZİ’nin Kurucusu ve sorumlu müdürü olaral görev almakta.

(En ilginç magazin haberlerini anında öğrenmek için instagram'daki @bilalozcannofficial ve @bilalozcancom hesaplarımızı da takip edebilirsiniz)

Dikkatini Çekebilecek Diğer Haberler ;

YORUM YAP
YORUMLAR