Ünlüler tek yürek oldu!

Binlerce insanın hayatını kaybettiği felaketin ardından yaraları sarmak için herkes canla başla çalışıyor.

YOLA ÇIKAN TIR MUTLULUĞU 

Oyuncular Burcu Biricik, Umut Kurt ve Alp Navruz, yardım toplama merkezindeki çalışmalara katıldı.

Ünlü isimler hem hazırlanan malzemeleri paketleyerek ekiplere yardımcı oldular hem de gönüllü vatandaşlarla birlikte yardım kolilerini kamyonlara yüklediler. Oyuncular afet bölgesine 200 adet askeri çadır, 400 adet askeri mat ve 50 adet çadır gönderdi. 

BİR KIZ ÇOCUĞU EVLAT EDİNMEK İSTİYORUZ 

Beşiktaş'ta forma giyen Josef de Souza, depremzede bir çocuğu evlat edinmek istediğini açıkladı. Doğum gününde depremzedeler için bağış hesap numarası paylaşan futbolcu, Mersin'e giderek afetzede çocuklara destek verdi.

Evlat edinme işlemini eşiyle birlikte konuştuklarını söyleyen Souza, 'Bir kız çocuğu evlat edinmek isterim. Elbette bunu tüm yasal sorumlulukları yerine getirerek ve iyice araştırarak yapmak isteriz' dedi. 

DUBAİ'DE YARDIM TOPLAYACAK

Meryem Uzerli, Dubai'deki TIME 100 Awards Töreni'nde depremzedeler için yardım toplayacak. "Lütfen elinizden geldiğince destek verin" diyen oyuncu, hem AHBAP'a hem de UNICEF'e bireysel bağış yapmanın yanı sıra yardım toplamak için harekete geçti. BAE'deki dostlarıyla görüşen Uzerli, önceki gün Dubai'ye gitti. 

ENKAZDAN BİR CAN KURTARDI 

Son olarak 'İyilik' dizisinde rol olan oyuncu Ogün Kaptanoğlu, depremin ardından KİF Arama Kurtarma ekibiyle Hatay'a gitti. Ekiple arama kurtarma çalışmalarına katılan oyuncu enkaz altından Şevket isimli bir kişiyi kurtardı. Kaptanoğlu o anları sosyal medyadan paylaştı; '6,5 saatlik çalışma sonucu profesyonel kurtarma ekibi arkadaşlarımızla Şevket kardeşimizi enkazdan alabildik. Maalesef son ana kadar kardeşi için direnen Halime'yi ambulansa alırken tüm müdahalelere rağmen kaybettik. Düşünmekten insan kendini alamıyor, keşke elimizdeki imkanlar ve zaman bizden yana olsaydı." 

Hatay'da arama kurtarma çalışmalarına katılan oyuncu Ogün Kaptanoğlu, Şevket adındaki küçük erkek çocuğunu yardım ekipleriyle birlikte enkazdan çıkardı. 

HEPİMİZİN YÜREĞİNE ATEŞ DÜŞTÜ 

Oyuncu Hande Erçel, acil ihtiyaç malzemelerinin kolilenmesine yardımcı oldu. Aynı zamanda AHBAP'a madde ve manevi destekte bulunan Erçel "Bu başımıza gelen felaket hepimizin yüreğine ateş düşürdü ve tüm Türkiye'de hepimiz canla başla ne yapabiliriz diye uğraşıyoruz. Hepimize geçmiş olsun" dedi. 

'BENİM SEVGİLİM VATANIM' KAMPANYASI  

Seda Sayan, Sevgililer Günü hediyelerinin AFAD'a bağışlanması için başlatılan kampanyaya destek verdi. Sayan, tüm dünyada kutlanan 14 Şubat ile ilgili başlatılan "Benim sevgilim vatanım" kampanyası için çağrıda bulundu. Sayan paylaştığı afişle "Bu defa 14 Şubat Sevgililer Günü'nde hediye almıyoruz. 'Benim sevgilim vatanım' diyerek depremzede ailelere yardım yapıyoruz" mesajını yayınladı. 

HOLLANDA'DA 20 MİLYON EURO TOPLADI

Hatay'daki depremde akrabalarını kaybeden şarkıcı Karsu, yaşamını sürdürdüğü Hollanda'da yardım kampanyası düzenledi. Depremin ilk gününden itibaren depremzedeler için destek yürüten Karsu, bugüne kadar 20 bin euro bağış topladığını söyledi. Mesut Yar'ın programına katılan şarkıcı, kampanyaya daha devam edeceklerini belirtti. Halalarıyla birlikte yazdığı yemek kitabının tüm gelirini de deprem bölgesine bağışlayacağını belirten şarkıcı, Hollanda'nın yerel kanallarında yardım programı yapılacağını belirtti. 

MORAL ZİYARETİ 

Sinan Akçıl, depremden en çok etkilenen bölgelerden biri olan Hatay'a gitti. Depremden etkilenen çocukları ziyaret eden Akçıl, küçük Duru ile bir araya geldi ve düet yaptı. Bölge halkına moral veren Akçıl, sosyal medyadan "Ülkemin umutlarını görmek ve geleceğe inanmak istiyorsanız bu fotoğraflara bakmanız yeterli' mesajını yazdı. 

EVİNİ TAHSİS ETTİ

Sanatçı İbrahim Tatlıses'in kızı Dilan Çıtak Tatlıses, depremzedeler için kolları sıvadı. Şarkıcı, Bodrum'daki evini depremzedelere açtı. Tatlıses, "Uzaktan elimizden geleni yapmaya çalıştık ama aklım bir orada bir burada delirmek üzereydim. Bugünden sonra sahada olacağım" dedi. 

YORUM YAP
YORUMLAR