UÇAK DÜŞTÜ BEBEK YOLCU SAĞ KURTULDU!

AFRİKA'NIN YOKSUL ÜLKELERİNDEN GÜNEY SUDAN'DA BAŞKENTTEN HAVALANAN BİR UÇAK 'BEYAZ NİL' NEHRİNDEKİ KÜÇÜK BİR ADAYA DÜŞTÜ. HAVALİMANINDAN KALKTIKTAN KISA SÜRE SONRA DÜŞEN UÇAĞIN ENKAZINDA ARAŞTIRMALAR SÜRÜYOR...

GÜNEY SUDAN'DA UÇAK DÜŞTÜ!

 

Güney Sudan’da bir uçak, kalkıştan kısa bir süre sonra yere çakıldı. Bölgeden gelen haberlerde, ölü sayısının 40’ı bulabileceğinden endişe edildiği belirtildi.

 

Tüm yolcuların hayatını kaybettiği kazadan bir bebek yolcunun kurtulması buruk bir sevinç yarattı. Kurtarma ekipleri tarafından enkazda sağ bulunan bebek hemen hastaneye kaldırıldı.

 

Başkent Cuba'daki havaalanından kalktıktan kısa süre sonra düştüğü belirtilen uçakta, mürettebat dahil 20 kişi olabileceği öğrenildi.

 

Uçağın Beyaz Nil nehrindeki küçük bir adaya düştüğü belirtildi.Reuters'e konuşan bir görgü tanığı, enkazın yakınında 40'a yakın ceset saydığını söyledi. AFP'nin haberine göre ise ölü sayısı en az 25.

 

AFP'nin haberinde, uçağın ana iskeletinin sık ağaçların bulunduğu bir alana düştüğü, parçaların ise nehir kıyısındaki geniş bir alana yayıldığı bilgisi yer aldı. 

 

Güney Sudan'ın ücra köşelerine giden kargo uçaklarının yolcu da taşıdığı öğrenildi.

 

Uçağın düştüğü adada çiftçiler yaşarken, ölenler arasında ada sakinlerinin bulunup bulunmadığı henüz netleşmedi.

YORUM YAP
YORUMLAR