TUSKON'A ŞOK BASKIN!

TÜRKİYE İŞADAMLARI VE SANAYİCİLER KONFEDERASYONU'NA (TUSKON) BAĞLI ANADOLU İŞADAMLARI FEDERASYONU (ANFED) MERKEZİ, BAĞLI DERNEKLER VE BAZI İŞADAMLARINA AİT ŞİRKETLERİN DE ARASINDA BULUNDUĞU 18 ADRESTE ARAMA YAPILDI.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'na (TUSKON) bağlı Anadolu İşadamları Federasyonu (ANFED) merkezi, bağlı dernekler ve bazı işadamlarına ait şirketlerin de arasında bulunduğu 18 adreste arama yapıldı.

 

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel  Devlet Yapılanması" soruşturması kapsamında, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar  Bürosu savcısı tarafından bazı adreslerde arama talep edildi.

 

Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği'nin verdiği kararla, suç delillerinin  elde edilebileceği hususunda makul şüphe olması gözetilerek, TUSKON'a bağlı  ANFED, Başkent İş Adamları ve Sanayicileri Derneği, Hür Sanayici ve İşadamları  Derneği, Aktif Sanayici İşadamları Derneği, Ankara İşadamları ve Sanayicileri  Derneği ve Sivil Toplum Akademisi'ne ait 18 adreste arama yapıldı.

 

Arama yapılan adresler arasında işadamları Ömer A, Hasan Ö, Hüseyin S,  Mutlu Ş. ve Ekrem A.'ya ait şirketlerin de bulunduğu öğrenildi.

 

Arama kararı kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube  Müdürlüğü ekiplerince şüphelilerin kullandığı bilgisayarlar ve bilgisayar  kayıtları incelendi.

 

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Paralel Devlet  Yapılanmasıyla (PDY) irtibatlı oldukları öğrenilen TUSKON üyesi bazı  işadamlarının, PDY'ye yakın farklı işadamlarına Afrika ülkelerinde iş olanağı  sağladıkları tespit edildi. Bu şekilde PDY'ye menfaat sağlandığı belirlendi.

 

2005 yılında kurulan TUSKON, 7 üye federasyon, 211 üye işadamları derneği ve Türkiye’nin her yerinden 55. 000 girişimciyi temsil eden sivil toplum kuruluşudur. TUSKON ayrıca, Brüksel, Washington DC, Moskova, Pekin ve Addis Ababa’daki temsilcilik ofisleri ve 140 ülkede bulunan partner kuruluşa sahip.

 

TUSKON'A BAĞLI ANFED'DEKİ ARAMA SONA ERDİ

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla  "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na ilişkin soruşturma  kapsamında Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonuna (TUSKON) bağlı  Anadolu İşadamları Federasyonu (ANFED) merkezinde polisin yaptığı arama  tamamlandı.

 

Derneğin Balgat'taki merkezinde, polisin sabah saatlerinde başlattığı  arama, akşam üstü sona erdi. Polis, arama sonucu bazı belgelere el koydu.

 

ANFED Genel Sekreteri Zeynel Fırat, aramanın tamamlanması sonrasında  gazetecilere yaptığı açıklamada, polisin sabah 09.00 sıralarında derneğe  geldiğini söyledi.

 

Savcılık evraklarının ibraz edildiğini ve arama yapıldığını belirten  Fırat, "İstedikleri bazı evrakları verdik. Gelmelerine çok gerek yoktu. Evrakları  biz kendilerine de getirebilirdik. Fakat buraya kadar geldiler, bazı evrakları  alıp gittiler" diye konuştu.

 

Türkiye'deki iş dünyasının daha etkin olması ve yurt dışına daha iyi  açılabilmeleri için faaliyetlere devam edeceklerini kaydeden Fırat, daha sonra  yazılı açıklama yapacaklarını bildirdi.

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar  Bürosunun "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması" soruşturması  kapsamında bugün TUSKON'a bağlı ANFED, Başkent İş Adamları ve Sanayicileri  Derneği, Hür Sanayici ve İşadamları Derneği, Aktif Sanayici İşadamları Derneği,  Ankara İşadamları ve Sanayicileri Derneği ve Sivil Toplum Akademisine ait 18  adreste arama yapıldı.

 

Arama yapılan adresler arasında işadamları Ömer A, Hasan Ö, Hüseyin S,  Mutlu Ş. ve Ekrem A'ya ait şirketlerin de bulunduğu öğrenildi.

YORUM YAP
YORUMLAR