Tanem Sivar’ın köpeklerinin zehirlenmesi davası ertelendi

Tanem Sivar ve eşi Edhem Dirvana çiftinin Labrador cinsi iki köpeğini zehirleyerek öldürmekle suçlanan komşusu Kaan Ü.’nün (54), 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi

Muğla, Bozburun Mahallesi’nde 7 Kasım 2017’de meydana gelen olayda, sunucu Tanem Sivar ile eşi Edhem Dirvana’nın 'Jango' ve 'Pamuk' adlı köpekleri, zehirlenerek öldürüldü. Köpekleri zehirlediği öne sürülen, çiftin komşusu Kaan Ü., geçen yıl kasım ayında jandarma tarafından gözaltına alındı. 

TÜFEKLE ATEŞ AÇTI

Gözaltına alınmasından sonra ortaya çıkan görüntülerde Kaan Ü.’nün av tüfeğiyle havaya ateş ederek Sivar ve Dirvana çiftini tehdit ettiği ileri sürüldü. İşlemleri sonrası serbest bırakılan, itiraz üzerine ikinci kez gözaltına alınan Kaan Ü., 22 Kasım 2017’de Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. 

TEKRAR SERBEST BIRAKILDI

Avukatlarının itirazı sonucu Muğla 2’nci Sulh Ceza Hakimliği, sanık Kaan Ü.’yü serbest bıraktı.

Savcılık, elde edilen delil ve bilgiler doğrultusunda, Edhem Dirvana ve annesi Sevim Zeynep Dirvana’nın şikayetçi olduğu Kaan Ü. hakkında, köpekleri zehirlediği suçlamasıyla iddianame hazırladı. Tutuksuz sanık Kaan Ü.’nün, Türk Ceza Kanunu’nun 151/2 maddesi kapsamında ’mala zarar verme’ suçundan, 4 aydan 3 yıla kadar hapis veya adli para cezasına çarptırılması istendi.

BUGÜN HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Davanın ikinci duruşmasının ardından geçen 25 Kasım’da olayın meydana geldiği Bozburun Mahallesi’nde mahkeme tarafından keşif yapıldı. Davanın üçüncü duruşması ise bugün Marmaris Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Duruşmaya davacı Tanem Sivar, eşi Edhem Dirvana, Dirvana Ailesi’nin avukatı Canset Şahinyılmaz, İstanbul Barosu ve Baro’nun Hayvan Hakları Komisyonu adına avukat Harika Kocacık, Handan Bakbak ve davacı çiftinin yakın dostları duruşmaya katıldı. Duruşmada, bilirkişinin kararı mahkeme heyetine sunularak hakim tarafından incelendi. Sanık Kaan Ü, daha önceki ifadelerini tekrarlayıp, üzerine atılan suçlamaları kabul etmediğini söyledi. 

DURUŞMA ERTELENDİ

Davacı Edhem Dirvana ve Tanem Sivar çifti de daha önceki duruşmadaki ifadelerini tekrar etti.

(En ilginç magazin haberlerini anında öğrenmek için instagram'daki @bilalozcannofficial ve @bilalozcancom hesaplarımızı da takip edebilirsiniz)

YORUM YAP
YORUMLAR