SURİYELİLER'E ÇOKTAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLIĞI VERİLMEYE BAŞLANMIŞ!

CUMHURBAŞKANI'NIN, SURİYELİLER'E TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLIĞI VERİLECEĞİNİ SÖYLEMESİNDEN SONRA VATANDAŞLAR REFERANDUM BEKLENTİSİNE GİRDİ. ANCAK BU ÇOK ÖNEMLİ KONU HALKA SORULMAYA GEREK GÖRÜLMEDİ.

SURİYELİLER'E ÇOKTAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLIĞI VERİLMEYE BAŞLANMIŞ!

 

MAGAZİNDUAYENİ- (ÖZEL HABER)  Suriye 5 yılı aşkın süredir devam eden iç savaş sonrasında 3 milyona yakın Suriyeli Türkiye’ye sığındı.

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Suriyeliler’in Türk vatandaşlığı verileceğini söyledi ancak vatandaşların çoğu bunun halka sorularak yapılacağını sanıp bir referandum beklentisi içine girerken Türkiye’deki Suriyeliler’e çoktan TC nüfus cüzdanı verildiği ortaya çıktı.

 

Mülteci kampları dışında Türkiye’nin çeşitli yerlerine yerleştirilen binlerce Suriyeli'ye Türk vatandaşlığı verildiği konuşuluyor. Suriyeliler’in Türk vatandaşlığına geçirilip geçirilemeyeceği tartışılırken, Türkiye’ye gelen bazı Suriyeliler’e nüfus cüzdanı verildiği belgesiyle ortaya çıktı.

 

Türk hükümetinin geçici kimlik belgesi verdiği Suriyeli sığınmacılara artık nüfus cüzdanı da veriliyor. Türkiye cumhuriyeti vatandaşı kimliğini taşıyan Suriyeli’lerin sayısı binlerle ifade ediliyor ama kesin rakam henüz belli değil. Nüfus cüzdanları ikamet ettikleri illerden değil farklı illerden çıkartılıyor. Veriliş sebebi ise “kayıp” olarak gösteriliyor.

 

Sosyal medyada ise çok sayıda vatandaş Suriyeliler’e Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı verilmesine tepki gösteriyor. Dün bu tepkilere ünlü modacı Cemil İpekçi’nin sosyal medyada yaptığı paylaşım da eklendi. 

 

Suriyeliler’e TC vatandaşını verilmesini destekleyenler, Cemil İpekçi ve onun gibi düşünenleri ‘ırkçı’ olmakla suçlarken, muhalefet partilerinin bu çok önemli konuda ciddi hiç bir çalışma yapmaması vatandaşları şaşırtıyor.

 

Türk halkı şimdi, şu sorunun cevabını çok merak ediyor: Acaba bugüne kadar ülkesinden kaçan kaç Suriyeli’ye Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı verildi? 

YORUM YAP
YORUMLAR