ŞOK TELEFON!

BİLAL ÖZCAN BUGÜN GAZETESİNDE YAYINLANAN KÖŞE YAZISINDA, RTÜK BAŞKANININ KENDİSİNİ ARAŞARAK SEDA SAYAN'IN PROGRAMIYLA İLGİLİ SÖYLEDİKLERİNİ YAZDI... İLGİNÇ YAZIYI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

BİLAL ÖZCAN'IN BUGÜN GAZETESİNDE BUGÜN YAYINLANAN KÖŞE YAZISI...

 

RTÜK BAŞKANI'NDAN GELEN TELEFON!

 

Biliyorum, bu konu uzadı aslında ama okuru haberdar etmek zorundayım.

Çünkü bizim işimizde ‘fikri takip’ esastır.

Köşe yazıyorsan sorumluluğun büyük.

Ele aldığın konuyla ilgili her ayrıntıyı izleyecek, yeni bir gelişme olursa okura bilgi aktaracaksın.

..................

 

Seda Sayan’ın, iki karısını öldüren adamı ekrana çıkardığı Show TV’deki o program hakkında yazdıklarımla ilgili bir telefon aldım.

RTÜK Başkanı Sayın Davut Dursun birkaç gün önce aradı.

“O hanımefendinin programıyla ilgili değerlendirmelerinize aynen katılıyorum” 
dedi ve şöyle devam etti:

“Belli kesimler o programla ilgili adeta kampanya uyguladı. O programı ve hanımı adeta yıpratma kampanyası var. Öyle olduğu görülüyor. Programın üzerine çok gidildi. O CHP’li bayan milletvekilinin bu konuya müdahil olması da işin büyümesinde çok etken oldu. Milletvekilinin, o programı sunanla polemiğe girmesi, bir kesimin, meseleyi şu veya bu şekilde sonuçlandırmak üzere çaba içinde olmasına neden oldu. Tabii, bizim kuruldaki muhalefetten arkadaşlar da kendisini desteklediler. O cezalar normalde çıkmayabilirdi. ‘Bu kadar tartışma varken bir şey yapmak gerekir’ diye çıktı! Programda suçluyu övmeye yönelik hiçbir şey yok. İki karısının katiline yönelik olarak söylenen ‘Dünya seni konuşuyor’ sözünün bir hayret ifadesi olarak söylendiği fikrindeyim.”

 

..............


Sayın Davut Dursun’a, “Eğer RTÜK’ün ceza kararları sebebiyle mahkemeye gidilirse sizce ne olur” diye sordum.
 


Yanıtı ilginçti: “Mahkemeye gitmelerini tavsiye ederim. Programda kasıtlı bir şey olmadığı açık. Biz programa iki ayrı ceza verdik. Bunlardan birisini mahkeme iptal edebilir. Ancak, kadın erkek ayrımcılığı yapılamayacağı hususuyla ilgili verdiğimiz ceza değişmeyebilir

 

..............

 

Düşüncelerini açık açık bizlerle paylaşan RTÜK Başkanı Sayın Davut Dursun’a bir kez de sizlerin huzurunda teşekkür ederim.

YORUM YAP
YORUMLAR