ŞOK!.. SELAHATTİN DEMİRTAŞ, TAYYİP ERDOĞAN'I BAŞKAN SEÇTİREBİLİR!

SAYILMAYAN AZ OY KALDI. SEÇMEN HDP'Yİ VE ÖZELLİKLE MHP'Yİ CEZALANDIRDI. EĞER HDP YÜZDE 10 BARAJINI AŞABİLİRSE TAYYİP ERDOĞAN'IN ANAYASAYI DEĞİŞTİRMESİ ZOR, ANCAK HDP BARAJ ALTINDA KALIRSA ERDOĞAN BAŞKAN SEÇİLECEK.

HDP BARAJI AŞAMAZSA, AK PARTİ ANAYASAYI DEĞİŞTİRİP ERDOĞAN'I BAŞKAN SEÇTİREBİLECEK!

 

Seçimde kullanılan oyların çok önemli bir bölümü sayıldı. Çıkan sonuca göre MHP ve HDP büyük düşüş yaşadı. CHP ise yerinde saydı. HDP'nin baraj durumu Erdoğan'ın kaderini belirleyecek.

 

1 Kasım seçimleri iki muhalefet partisinde de hüsran yarattı. CHP 7 Haziran seçimlerine benzer bir oy oranı alırken HDP terör olaylarının da etkisi ve PKK’ya verdiği destek nedeniyle baraj altında kalma tehlikesi yaşıyor.

 

HDP eğer barajı geçerse AKP Meclis’te 300′lü bir sayıyı yakalayacak. HDP’nin baraj altında kalmasında ise AKP’nin sandalye sayısı 360′lı rakamları bulacak. Bu da AKP’nin tek başına Anayasa’yı değiştirip, Erdoğan’ı başkan yaptırabilmesi anlamına geliyor.

 

1 Kasım seçim sonuçlarında açılan sandıklarda ilk rakamlara göre CHP ve HDP’de şok düşüşler yaşandı. Rakamlar, 7 Haziran seçimlerine göre iki partinin de düşüş yaşadığını gösterdi. CHP yüzde 30’ları hedeflediği bu seçimde yine başarılı olamadı.CHP Genel merkezi sessizliğe büründü.

 

Seçimde ilk sonuçların gelmeye başlamasıyla birlikte HDP Genel Merkezi’nde de heyecanlı bir bekleyiş gözlendi. Bu heyecanlı bekleyiş, partinin oylarının 7 Haziran’a göre düşmesi ve baraj sınırına dayanmasıyla birlikte yerini buruk bir beklentiye bıraktı.

 

Genel Merkez’e ilk olarak saat 18.10’da, Eş Başkan Figen Yüksekdağ geldi. Basın mensuplarını selamlayan Yüksekdağ, herhangi bir açıklama yapmadan odasına geçti.

 

Diğer Eş Başkan Selahattin Demirtaş da, Yüksekdağ’dan 1 saat sonra Genel Merkez’e geldi. Gülümseyerek basın mensuplarını selamlayan Demirtaş da makam odasına geçerek gelişmeleri buradan takip etti.

 

Öte yandan, Eylül ayında saldırıya uğraması ve ateşe verilmesi nedeniyle polisin haftalardır önlem aldığı Genel Merkez giriş çıkışında bu kez partili görevlilerin de önlem aldıkları ve giriş çıkışları kontrolde tuttukları görüldü. Resmi seçim sonuçları HDP’de de merakla bekleniyor.

YORUM YAP
YORUMLAR