Sıla: Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var!

Sıla Gençoğlu ve Ahmet Kural arasında yaşanan şiddet olayına ilişkin davanın ikinci duruşması bugün görüldü.

Mahkeme Ahmet Kural için 16 ay 20 gün hapis cezası verdi. Hakaret, tehdit ve yaralamadan 16 ay ceza alan Kural'ın cezası şu an için ertelendi.


Sıla, dava sonrası sosyal medya hesabından Ataol Behramoğlu’nun bir şiirini paylaşarak şu notu düştü; “Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var” demiştim birkaç ay önce. Çok örselenmiş çok kırılmıştım. Susmak kolayıydı, ben zoru seçtim. Avazım çıktığı kadar bağırıp, susan binlerce kadının sesi olmak istedim. Ve o kadınların yaşadığı ne varsa yaşadım! Yalanlar, iftiralar, algı operasyonları, toplum değerleri üzerinden beni sosyal linçe kalkışmalar…
Ama ben tek bir şeye, adalete yani doğruya güvenmeyi seçtim. Yalansız dolansız, bazen başıma geleni anlatırken çakıl taşları yutarak ama hep adalete inanarak ve sessiz kadınların gözlerinden güç alarak! Bugün, Adalet Sarayı’nın önünde konuşurken yine binlerce kadındık. Bu süreçte yanımda olan, sesim olan herkese çok teşekkür ederim. Ben yine yaşadıklarımdan bir şeyler öğrenmeye ama yine hayatı bildiğim gibi, kimseden korkmadan yaşamaya devam edeceğim… Hiçbir haksızlık karşısında sessiz kalmayarak…”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sıla (@silagencoglu) on

 

YORUM YAP
YORUMLAR