SICAK HAVADA MAKYAJ YAPANLAR DİKKAT!

YAZ AYLARIYLA BERABER HER GEÇEN GÜN ARTIŞ GÖSTEREN HAVA SICAKLIKLARI ADETA İNSANLARI KAVURUYOR. HİSSEDİLEN YÜKSEK SICAKLIKLAR, TERLEME BAŞTA OLMAK ÜZERE İNSAN VÜCUDUNA BİRÇOK ETKİ YAPABİLİYOR.

Hava sıcaklıklarının artış göstermesiyle beraber daha da önem kazanmaya başlayan makyaj konusunda uyarılarda bulunan uzmanlar, bugünlerde düşük kaliteli ürünlerle yapılabilecek makyajın hem akma riski taşıdığını hem de alerjiye sebep olabileceğini belirtti

 

Yaz aylarıyla beraber her geçen gün artış gösteren hava sıcaklıkları adeta insanları kavuruyor. Hissedilen yüksek sıcaklıklar, terleme başta olmak üzere insan vücuduna birçok etki yapabiliyor. Bu dönemde özellikle günlük makyaj yapan kadınların mutlaka dikkat etmesi gerekiyor. Düşük kalite ürünler ile yapılacak makyajlar, başta makyajın akması olmak üzere, gözeneklerin tıkanması, leke, yüzde kırışmalar ve alerjiye neden olabiliyor.

 

“CİLDİN KÖTÜ GÖRÜNMESİNE YOL AÇABİLİR”

 

Konuyla ilgili konuşan Makyöz Hilal Hız, yaz döneminde makyaj yapımına dikkat çekerek, “Yaz aylarında insanlar ağır makyajdan kaçınmalı hafif tonlar dediğimiz, şeftali ve bakır tonları tercih etmelidir. Ağır makyaj özellikle bu dönemde cildin kötü görünmesine de yol açabilir” ifadelerini kullandı.

 

Ayrıca Makyöz Hız, düşük fiyatlı ürünlerin cilde zarar verebileceğini söyleyerek, “Bununla beraber insanlar makyaj yaparken düşük kalite ürünlerden kaçınmalıdır. Bu ürünlerle yapılacak makyajların akma riski daha fazla olmakla birlikte ciltte leke, gözeneklerin kapanması, kırışıklık ve alerjiye sebep olabiliyor. Yine bu dönemlerde suyla iç içe olduğumuzdan watherproof (suya dayanıklı) makyaj ürünleri tercih edilmelidir. Rimel, eyeliner gibi birçok makyaj ürünün suya dayanıklı seçenekleri mevcut. Bunun yanında makyaj sabitleyici sprey de yine yaz aylarında kullanılabilir. Kısacası kullanılan malzemenin kalitesi arttıkça, makyajın yüzde kalıcılığı da artar” şeklinde konuştu.

YORUM YAP
YORUMLAR