Sıcak çikolatanın faydaları şaşırttı

Sıcak çikolata sadece içinizi ısıtmakla kalmaz aynı zamanda tam bir sağlık deposudur. Sıcak çikolatanın faydaları pek bilinmese de en önemli özelliği genel bağışıklık sisteminizi desteklemesidir.

2

undefinedFoto: shutterstock

Anti-Depresan etkisi: Sıcak çikolatanın şaşırtıcı bir şekilde anti-depresana iyi geliyor. Çikolata serotonin içerdiğinden önerilen miktarda içtiğiniz de kendinizi daha rahat hissedebilirsiniz. Ek olarak bu içecek doğal bir ağrı kesici görevini üstlenir.

3

undefinedFoto: shutterstock

Kanseri tedavi edebilir: Sıcak çikolatanın en önemli faydalarından biri de anti-kanser özelliği içermesidir. Sıcak çikolata flavonoid yanihücre duvarının oksijenden zarar görmesini engelleyen flavanollerle bulunur ve bunlar kanseri tedavi etmek için kullanılır.Bu flavanoller antioksidan özelliğe sahiptir. Ayrıca bu antioksidanlar vücutta bulunan küçük bir iltihaplanmaya veya kansere neden olabilecek serbestradikalleri nötralize ederek stresi azaltır.

4

undefinedFoto: shutterstock

Kilo vermenize yardımcı olur: Bir kase çikolata yemek yerine bir bardak sıcak çikolata içerek kilo verebilirsiniz. Sıcak çikolatayı şekersiz tükettiğiniz takdir de düşük kalorili bir tedavi sağlayacaktır. Özellikle diyet yaparken de listenize kakaoyu ekleyebilirsiniz.

5

undefinedFoto: shutterstock

Diş çürümesinin önüne geçebilir: Sıcak çikolata ile diş çürümesinin önüne geçebilirsiniz. Ancak burada şekersiz sıcak çikolata içmeniz önemlidir. Son çalışmalara göre kakao çekirdeği kabuğunun diş çürümelerini önlemede daha etkili olduğu kanıtlanmıştır. Kakao içinde bulunan theobromine dış yüzeyi sertleştirir ve dişlereparlaklık verir. Ayrıca dişdeki antibakteriyelleri öldürmek için çok faydalıdır.

6

undefinedFoto: shutterstock

Cilt bakımı: Sıcak çikolata UV koruması görevi yapan flavonoidlere sahiptir. Bu nedenle cildi güneş ışınlarına karşı korur ve ciltte yanma olasılığını en az seviyeye indirir. Aynı zamanda doğal nemlendirici görevi görür ve kırışıklıkları giderir.

YORUM YAP
YORUMLAR