Seyhan Soylu açıkladı: Tuğba Ekinci yoğun istek üzerine geri dönüyor

Nihat Doğan ile kavga edip stüdyodan ayrılan Tuğba Ekinci, Flash TV'nin en çok dikkat çekilen programı 'Al Sana Haber'deki yorumculuk görevine geri geliyor. 

Seyhan Soylu, iki fenomen yorumcuyu barıştırdı ve Tuğba Ekinci'nin programa dönüşüyle ilgili özel bir tanıtım hazırlattı.

Flash Tv’ de yayınlanan “Seyhan SOYLU ile AL SANA HABER”, Türk televizyonlarının en olaylı, sansasyonlu programı olmayı kısa sürede başardı.

Geçtiğimiz Kasım ayında sosyal medyada tüm televizyon programları, haber, diziler dahil, daha ilk aydan 4. sıraya yerleşerek televizyon dünyasında gözleri üzerine çekti. 

Seyhan Soylu “AL SANA HABER” Programına ilk başladığında Nihat Doğan, Ebru Polat, Tuğba Ekinci ve Bahar Candan’ı yorumcu olarak seyirci ile buluşturmuş ve Nihat Doğan ile Tuğba Ekinci KÜRT – TÜRK olayı gündeme damgasını vurmuştu. 

TUĞBA EKİNCİ İSTİKLAL MARŞINI SÖYLEYEREK GİTMİŞTİ

Tuğba Ekinci, Türk Bayrağını gösterip güzel bir konuşma yapmış ve programı terketmişti...

Stüdyoyu terk ederken istiklal marşını söyleyen Tuğba Ekinci ekrandaki izleyiciler gibi stüdyodaki tüm teknik ekip dahil yorumcularda şok olmuştu. Seyhan Soylu’nun soğukkanlı olayı toparlayıcı sözleri seyirci tarafından da takdirle karşılandı.

Seyhan Soylu: ‘’ Kimse öyle bir şey demek zorunda değil. Lütfen, rica ediyorum. Ne münasebet, burası Türkiye Cumhuriyeti. Bir kere hiç kimse Türk olmak zorunda değil. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız.

Ben Kürdüm, ben Türküm, ben Lazım, Çerkezim, Abhazayım, Boşnağım, Arnavut’um. Ve Türk bayrağı hepimizim bayrağı. Kimsenin Türkiye Cumhuriyeti’nden Türk olmak zorunluluğu yoktur.

Ama Türkiye Cumhuriyeti bayrağının tek olduğunu, Misak-ı Milli’nin bölünmez olduğunu herkes bilmek zorunda. Bu ülkede 21 milyon insan var, Kürt olan. Kimsenin Türküm demek gibi bir zorunluluğu yok.’’ demişti. 

Flash TV’ nin Genel Müdür yardımcısı ve programın kaptanı Savaş Kalafat’tan gelen açıklamada, ‘’Program seyirci tarafından çok beğenildi.

Program her kesime hitap eden farklı bir format geliştirdik. Programda her olay spontane gelişti. Bizde programın yorumcu yapısını korumaya karar verdik. Durumu Seyhan Soylu’ ya aktardık."

NİHAT DOĞAN: DEDELERİM ÇANAKKALE'DE BU TOPRAKLAR İÇİN ŞEHİT OLDU

Seyhan Soylu; ‘’ Programın Milliyetçi, Vatanperver, Ülkücü cenahtan Tuğba Ekinci’ye tebrik telefonları yağdı. Alperen Ocakları, Ülkü Ocakları, Osmanlı Ocaklarına mensup kişiler tarafından; ‘’Tuğba Ekinci haklı, programda onu görmek istiyoruz ‘’ baskıları geldi. 

‘’AL SANA HABER’de Cinsiyet, Renk, Etnik Kimlik, ideolojik saplantılar ayrımcılık istemiyorum. Biz 84 milyona haber yapıyoruz. Tuğba hanımı bu gerilim bitene kadar bir müddet dinlensin istedik, çok yakında karşınızda olacak açıklaması‘’ yapmıştı.

Tuğba EKİNCİ; Programı dışarıdan izlediğimde ilk günlerin heyecanı olsa gerek her ikimizde gergindik. Benim söylediğimin ardındayım. Yine yeniliyorum. Önce Türkiyeliyiz. Sonra alt kimliklerdeniz. 

Nihat Doğan; O gün Tuğba bir anda Bayrağı elime tutuşturunca gerildim. Sanki Ulus sınavdaymışım gibi. Benim Dedelerim Çanakkale de bu topraklar için şehit oldu. 

Programı sonradan izlediğimde ikimizde birbirine yakın şeyler söylemiş olsak da, programda maalesef canlı yayında bu tarz bir sınava sokulmak kimsenin hoşuna gitmezdi. Benimde bu davranış hoşuma gitmedi.

SEYHAN SOYLU'DAN MÜJDE

2. Hafta programa ünlü magazin gazetecileri Nurettin Soydan, Nurcan Sabur, Bilal Özcan, Erol Köse ve Özlem Uçar’ı dahil eden Seyhan Soylu ve milliyetçi cenaha müjdeyi patlattı. 

Soylu; ‘’ Beklediğiniz an geliyor. Bizi kimse bölemez. O gün hassas bir gündü, her iki tarafta aslında aynı şeyi söylüyorlardı.

Fakat birbirlerini dinlemedikleri için tansiyonlar yükselmişti. Ortam gerilince tartışma oldu. Herkes şunu bilmeli ki sonuçta biz kardeşiz. İki tarafın hala birbirlerine kırgınlıkları var.

Bu yüzden adım adım orta yol bulunacak. Ve her iki tarafın hayranları için çözümü buldum. Bundan sonra Haftada iki gün Pazartesi – Çarşamba Nihat Doğan, Haftada iki gün Tuğba Ekinci, Salı ve Perşembe günleri hayranlarının karşısında AL SANA HABER’ de yorumcu olarak seyirciyle buluşuyor.

Bu saatten sonra hangi taraf, diğeri var diye programı bırakırsa, o kişi provokatör ve ırkçıdır. Benim yönettiğim programda kimse ırkçı söylemlerde bulunamaz.” dedi.

YORUM YAP
YORUMLAR