SERTAB ERENER'E 2 AY SÜREYLE KORUMA KARARI

DEMİR DEMİRKAN'LA AYRILIĞI GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞEN SERTAB ERENER, KORUMA İSTEMİYLE MAHKEMEYE BAŞVURDU. ERENER KAMUOYU NEZDİNDE KÜÇÜK DÜŞÜRÜLDÜĞÜNÜ İDDİA ETTİ. HABERİN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN.

Sertab Erener'e 2 ay süreyle koruma kararı

 

Demir Demirkan'la ayrılığı gündeme bomba gibi düşen Sertab Erener, koruma istemiyle mahkemeye başvurdu. Demirkan'ın medyaya yaptığı açıklamalar nedeniyle kişilik haklarının ihlal edildiğini ve kamuoyu nezdinde küçük düşürüldüğünü iddia eden Erener, ayrılık konusuyla ilgili gündem oluşturulmasını arzu etmediğini ve magazin figürü olmayı reddettiğini belirtti.

 

Tedbir talebini kabul eden mahkeme, Demir Demirkan'ın Sertab Erener'e karşı şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına hükmetti. Tedbir kararının 2 ay süreyle uygulanmasını kararlaştıran mahkeme, Demir Demirkan'ın bu karara uymadığı takdirde 3 günden 10 güne kadar zorlama hapsine tutulabileceğini de kararında açıkladı.

 

18 YILLIK AYRILIKLARI BİTTİ

 

Müzik dünyasının en başaralı çiftlerinden Sertab Erener ile Demir Demirkan'ın 18 yıllık ilişkilerinin bittiği haberi, yazılı ve görsel basında geniş şekilde yer aldı. Medyada çıkan haberlere göre çiftin arasındaki ayrılığın sebebinin Demir Demirkan'ın tanıştığı reklamcı bir güzel ile aralarındaki ilişki olduğu iddia edildi. Çiftin ayrılış haberi, sevenlerini üzerken, Demirkan bir süre önce basın kuruluşlarına yazılı bir açıklama gönderdi. Ünlü müzisyenin yazılı açıklamasında, " Eylül 2014'te Sertab ile 18 yıllık ilişkimizi sonlandırma kararı aldım. Bizi seven herkesin bunu anlayışla karşılayacağını biliyorum. Ayrıca bu süreçte de özel hayatlarımıza saygı duyulacağını ümit ediyorum" dedi. Bu açıklamanın ardından Demir Demirkan, Taksim'de genç bir kızla görüntülendi. Objektifleri fark edince elleriyle yüzünü gizleyen genç kızın Demirkan'ın geçen yıl Bodrum'da tanıştığı arkadaşı olduğu öne sürüldü.

 

MAGAZİN FİGÜRÜ OLMAYI REDDEDİYOR

 

Kamuoyunun gündemini oldukça meşgul eden ayrılığın ardından Sertab Erener, Demir Demirkan aleyhine koruma istemiyle mahkemeye başvurdu. Erener, avukatı Gökçe Kılıç Gülsaran ve Nuran Takmaz aracılığıyla İstanbul Aile Mahkemesi'ne 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Hükümleri uyarınca korunma istedi. Tedbir talepli dava dilekçesinde müvekkilleri Sertab Erener ile karşı taraf Demir Demirkan'ın 18 yıldır bir aile hayatı yaşadıkları ve aynı konutu paylaştıkları belirtildi.

 

Tarafların bir süre önce ayrılmış olup müşterek yaşamlarının sona erdiğini dilekçesinde anlatan Sertab Erener'in iki avukatı, müvekkillerinin 6284 sayılı kanun gereği korunması gereken kişiler arasında olduğunu ifade ettiler. Her iki tarafın da topluma mal olmuş ve tanınan kişiler olduğunu dilekçede anlatan Erener'in iki avukatı, " Demir Demirkan tarafından basın yayın kuruluşlarına ayrılma ve sebepleri ile ilgili açıklamalar yapılmaktadır. Bu durum müvekkilimi kişilik haklarını ihlal etmekte ve kendisini küçük düşürmektedir. Müvekkilim bu konuyla ilgili gündem oluşturulmasını arzu etmemekte ve magazin figürü olmayı reddetmektedir. Korunma talep etmemiz zorunlu hale gelmiştir" dediler.

 

KARARA UYMAZSA 10 GÜNE KADAR ZORLAMA HAPSİ GELEBİLİR

 

Talebi değerlendiren mahkeme, 6284 sayılı kanunun 5/1-a uyarınca Demir Demirkan'ın Sertab Erener'e yönelik olarak şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama ve küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına hükmetti. Mahkeme, bu kararın 2 ay süreyle uygulanmasını kararlaştırdı. Demirkan'ın tedbir kararına uymadığı takdirde 3 günden 10 güne kadar zorlama hapsine tabi tutulacağı da koruma kararı veren mahkeme tarafından açıklandı. Tedbir kararının gereklerine aykırılığın her tekrarında 15 günden 30 güne kadar yine Demirkan'ın zorlama hapsine tabi tutulacağı belirtildi.

 

 

 

 

YORUM YAP
YORUMLAR