Seren Serengil'in avukatı: Karar tebliğ edilmedi, yasal haklarımızı kullanırız

Yaşar İpek cezaevinden çıktıktan sonra kendisiyle ilgili paylaşımları ve bir TV programında söylediklerinden dolayı eşi Seren Serengil hakkında tedbir kararı aldırmıştı. Serengil'in avukatı bir açıklama yaptı.

14’üncü Aile Mahkemesi, Yaşar İpek'in müracaatıyla bugün Seren Serengil'le ilgili 2 ay süreyle tedbir kararı almıştı. 

Karar, Seren Serengil hakkında, Yaşar İpek aleyhinde 2 ay süreyle şiddet tehditi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasını kapsıyor.

Seren Serengil’in avukatı Esennur Ezgi az önce bir açıklama yaparak, bu kararın kendilerine tebliğ edilmediğini ve tebliğ edilirse karara itiraz edeceklerini belirtti.

İşte o açıklama:

 ‘Kamuoyu Duyurusudur’ 

“Müvekkilim Sn. Seren Serengil’e fizyolojik ve psikolojik şiddet uygulayan Yaşar İpek hakkında Uzaklaştırma Kararı  alınmış olup mahkeme kararının Yaşar İpet tarafından ihlali dolayısıyla Yaşar İpek 3 gün tazyik hapsine mahkum edilmiştir. 

Yaşar İpek tarafından devam eden saldırılar sebebiyle tarafımca tedbir kararının uzatılması talebinde bulunulmuş olup, sayın mahkeme talebimizi haklı bularak Yaşar İpek hakkında verilen tedbir süresinin uzatılmasına karar verilmiştir.

Yaşar İpek’in tedbir kararını tekrar ihlal etmesi halinde 15 günden 30 güne kadar zorlama hapsine mahkum olacaktır.

Ayrıca basında müvekkilim Sn. seren Serengil hakkında Yaşar İpek tarafından tedbir kararı alındığı, müvekkilim Sn. Seren Serengil’in  konuşması halinde zorlama hapsine mahkum olacağı gibi asılsız ve hukuki dayanaktan yoksun haberler yapılmaktadır.

Ortada bir tedbir kararı var ise öncelikle tarafımıza tebliğinden sonra tüm yasal haklarımızı kullanacağız. Tarafımıza herhangi bir tebliğ yapılmış değildir. Asılsız ve yalan haber yapan kişi ve kurumlar hakkında her türlü yasal yollara başvurulacaktır.

Sn. Seren Serengil Vekili Avukat Esennur Ezgi.

14'üncü Aile Mahkemesi'nin bugünkü kararı...

YORUM YAP
YORUMLAR