Seni unutmayacağız iyilik meleği Mehtap Ar!

10 Nisan'da hayata veda eden usta sanatçı Mehtap Ar'ın cenaze töreninde ünlüler bir araya geldi. Mehtap Ar, her daim 'güzel kalpli Melek' olarak hatırlanacak... Ve de hatıralarda; eşsiz, naif kişiliğiyle hiç unutulmayacak, hep yaşayacak...

Müjde Ar'ın, kardeşi Mehtap Ar'a tutkunluğunu bilmeyen yoktur. Yeşilçam'ın tabular yıkan oyuncusu Müjde Ar'ı acı gününde yakın arkadaşları Sezen Aksu ve Türkan Şoray yalnız bırakmadı.

Çok yönlü sanatçı Mehtap Ar'ın vefatı sanat dünyasını derinden sarstı. Mehtap Ar 2,5 yıldır akciğer kanserine karşı direniyordu.

12,5 yıl önce de rahim ağzı kanserini yenmiş... 'Aysel'in kızı güçlüdür bunu da yenecek' dedik ama malesef olmadı... Bir noktadan sonra takdir-i ilahi...

Geçen yaz Bodrum'da ablası Müjde Ar ile tatil yaparken bayağı toparlamıştı kendisini, son derece iyi hissediyordu.

Malesef, bu sinsi hastalığın ne zaman nerede yeniden patlak vereceği bilinemiyor.

Türk sineması'nın taçsız kraliçesi Türkan Şoray, pandemi şartlarına rağmen Mehtap Ar'ın cenaze törenine katılıp, arkadaşı Müjde Ar'ın yanından bir an olsun ayrılmadı...

Mehtap Ar, imminö terapi ile iyileşmeye başladığında akciğerlerinde kitlenin büyüklüğü 12,5 cm'den 4,5 cm'e düşmüş.

Tamamen iyileşecek derken kontrole gidildiğinde vücudunun başka yerinden patlak vermesi üzerine Ocak ayında Topkapı'da ki Koç Üniversitesi Hastanesi'ne yattı ve 3 ayı aşkın bir süredir yoğun bakımda tedavi gördü..

Sezen Aksu, Müjde Ar bir an olsun yanından ayrılmadılar. Müjde Ar'ın kardeşine ne kadar çok düşkün olduğunu iyi bilirim.

Elinden gelen herşeyi yaptı ama dediğim gibi takdir-i İlahi... Mehtap Ar bundan böyle filmleriyle yaşayacak. Tiyatro sahnesinde canlandırdığı rolleri ve sahne performansıyla hatıralarımızda hep olacak.

Oyuncu ve şarkıcı Mehtap Ar yaşında akciğer kanseri sebebiyle 64 yaşında yaşama veda etti.

SEZEN AKSU ve TÜRKAN ŞORAY CENAZE TÖRENİNDE MÜJDE AR'I YALNIZ BIRAKMADI

Müjde Ar'ı acı gününde Sezen Aksu ve Türkan Şoray yalnız bırakmadı.

Türkan Şoray, Müjde Ar'ın ellerini tutarak teskin ederken, Minik Serçe töreni uzaktan arkadan seyrederek, dualara katılmayı tercih etti.

Pandemiden dolayı katılımın sınırlı tutulduğu törende koronavirüs tedbirleri uygulandı. Maske, mesafe, hijyen kurallarına harfiyen uyuldu. 

Oyuncu Türkan Şoray "Allah kuvvet versin. Müjde'ye de dayanma gücü versin. Hepimizin çok sevdiği bir insandı. Müjde'nin de canıydı. Ne kadar çaba gösterdiğini hepimiz biliyoruz. Bir abla olarak bu fedakarlığı görülmemiş bir fedakarlıktı. Her gün yoğun bakımdaydı. Allah gani gani rahmet eylesin" diye konuştu.

MÜJDE AR'IN GÖZYAŞLARI

Müjde Ar, Mehtap Ar'ı anlatırken duygulanıyor gözyaşlarını tutamıyor. "Bu kadar mı çok seveni olur?" diyor. "Beni sevmeyen vardır, olabilir, ama onu sevmeyeni görmedim. Bu kadar mı mükemmel olur insan." diyor.

Mehtap ar, ünlü söz yazarı annesi Aysel Gürel, ablası Müjde Ar ve oğlu Söz Ar ile sağlıklı ve mutlu günlerinde...

"KENDİSİNİ ÇOCUKLARA ADAMIŞTI, 3 BİN 500 OYUN OYNADI"

Gazino sahnelerinde yıllarca assolistlik yapmış Neşe Karaböcek ile konuştum, geçmişte Mehtap Ar ile aynı sahneyi paylaşmışlar. Neşe Hanım; Mehtap Ar'ı 'sessiz, sakin, çok hanımefendi' olarak tanımlıyor. Aysel Gürel'le de şarkı çalışması yapmışlar.. Son derece üzgün o da, iki yıl önce oğlu Hasan Yener'i kaybetti. Mehtap Ar için 'annesine kavuştu' diyor...

Müjde Ar acı haberi Olcay Ünal Sert'e verirken yaptığı açıklamada; “Çok üzgünüm, dün gece 3,5'ta kardeşimi kaybettim. Dilerim acıları dinmiştir, çok çekti” diyerek duyurdu.

Kendisini çocuklara adayan Mehtap Ar, 21 yıl önce kurduğu çocuk tiyatrosuyla tüm Anadolu'yu ilçe ilçe, şehir şehir gezerek, çocuklara özel binlerce oyun sahnelemişti...

Acı haber medyaya "İki buçuk yıldır akciğer kanseri tedavisi gören ve geçtiğimiz günlerde yoğun bakıma kaldırılan ünlü söz yazarı Aysel Gürel’in kızı, kendisi gibi oyuncu olan Müjde Ar’ın kardeşi Mehtap Ar hayatını kaybetti." diye düştü...

Oysa Mehtap Ar çok daha fazlasıydı. Sinema, tiyaro ve sahne çalışmalarının yanı sıra 2000 yılında Mehtap Ar Çocuk Tiyatrosu'nu kurdu, kendisini çocuklara adadı. Anadolu turnesine çıkarak il il gezerek çocuklar için oyunlar oynadı. Türkiye’de İstanbul dahil 81 il ve 231 ilçeye giderek, 3.500’e yakın oyun sahneledi. Ve bunun için 75 bin km yol kat etti.

Mehtap Ar, cana yakın sevecen kişiliğiyle her daim hatırlanacaktır. Tören öncesi duyurulduğu gibi koşullar normale döndüğünde sevenleri bir araya gelerek onu her daim anacaktır. Yeni yurdun aydınlık olsun. Makamın bilinmeyenler köşkünde kâinatın en manzaralı yeri olsun. Nur içinde yat güzel insan...

Mehtap Ar ve ünlü sanatçı Atilla Atasoy birlikte şarkı söylerken... Mehtap Ar bir dönem, gazinolarda sahneye çıkıp şarkı söylemişti...

Güzide sanatçımız Mehtap Ar'a Allah'tan rahmet diler, kederli ailesinden Söz Ar, Müjde Ar ve Ercan Karakaş ile tüm sevenlerinde başsağlığı ve sabırlar dilerim. Ruhu şâd olsun. OLCAY ÜNAL SERT 

“İYİ Kİ AYSEL GÜREL'İN KIZIYIM”

Mehtap Ar, 26 Ekim 2020’de Vatan gazetesine verdiği röportajda; “Ben doğmadan annem babamı terkediyor. Babamı hiç görmedim hatırlamıyorum. Annem bizlere babamızı aratmadı. Yani hem annelik yaptı, hem de babalık, hem de kardeşlik… İyi ki Aysel Gürel’in kızıyım, iyi ki Müjde Ar’ın kardeşiyim, iyi ki Söz Ar’ın annesi, Elif Ar’ın kayınvalidesiyim…" demişti.

MEHTAP AR HAKKINDA
Mehtap Ar, 6 Nisan 1957’de İstanbul’da dünyaya geldi. Lale Oraloğlu tiyatrosunda oyunculuğa başladı, daha sonra Nejat UygurTevfik Gelenbe Tiyatrosu’nda oyunculuğa devam etti.

1974’te “Ayrı Dünyalar” adlı sinema filmiyle oyunculuğa başlayan Ar, kariyeri boyunca 27 sinema filmi ve 12 TV dizisinde rol aldı.
2000 yılında Mehtap Ar Çocuk Tiyatrosu adı ile çocuk tiyatrosu kurdu.

Ar, tiyatroyu kurma nedenini şu sözlerle açıklıyordu: “Çocuklara olan aşırı sevgim, onlarla daha çok beraber olma isteğim ve sanatın önemli dallarından biri olan tiyatronun çocuğun kişilik ve bilincinin oluşmasında en etkin mesaj unsuru olduğunu düşünerek ve onlara tiyatro sevgisini aşılamak üzere yola çıktım.”

Art Tiyatro, Sabancı Vakfı’nın desteğiyle 2006–2014 yılları arasında İstanbul’un uç bölgelerini ve Türkiye’yi baştanbaşa dolaşmış ve oradaki çocuklara hayata, sanata ve insan ilişkilerine dair öğretilerini sunarak, onları tiyatroyla tanıştırmayı amaçlıyordu.

Art Tiyatro, tüm oyunlarını ücretsiz sergileyerek özellikle ilçelerde ve yatılı bölge ilköğretim okullarındaki (YİBO) tiyatroyla tanışma şansı olmayan ya da az olan 1 milyona yakın çocuğa ulaştı.

Mehtap Ar Çocuk Tiyatrosu, İstanbul’un yanı sıra tüm Türkiye’de 81 il ve 231 ilçeye giderek, 3.500’e yakın oyun sergilemiş ve bunun için yaklaşık 75 bin km yol kat etti. 

YORUM YAP
YORUMLAR