ŞEBNEM SCHAEFER VE CESUR TALİP CABAS TAMZARA’DA PODYUMDA!

ŞEBNEM SCHAEFER VE CESUR TALİP CABAS BAŞTA OLMAK ÜZERE YAKLAŞIK 200 YILLIK TARİHİ OLAN TAMZARA MAHALLESİNDE YÖRESEL DEFİLEDE PODYUMA ÇIKTI.

Ünlü Manken Şebnem Schaefer ve Oyuncu Manken Cesur Talip Cabas başta olmak üzere birçok önemli mankende Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde yaklaşık 200 yıllık tarihi olan Tamzara mahallesinde yöresel defilede podyuma çıktı. Şebinkarahisar ilçesinde düzenlenen defilede ünlü mankenlerin yanı sıra Giresun Üniversitesi Moda Tasarım bölümü öğrencileri de Tarihi mahallenin sokağında oluşturulan podyumda yer aldı.

 

Şebinkarahisar ilçesinde kaymakamlığı tarafından yöreye özgü Tamazara Dokuması’nın tanıtımı amacıyla Şebnem Schaefer ve Cesur Talip Cabas’ında  aralarında bulunduğu ünlü mankenlerin de katılımıyla "1. Tamzara Defilesi" gerçekleştirildi. Defileye ev sahipliği yapan Şebinkarahisar ilçe kaymakamı Murat Çağrı Erdinç, yöreye özgü Tamzara Dokuması’nın yüzlerce yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirterek

 

"Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan ve tarihi kentler birliği üyesi olan Şebinkarahisar’da Tamzara mahallemiz uzun yıllar boyunca dokumacılık yapılan bir yerleşim yeri. 40-50 yıl öncesine kadar neredeyse her evde bir dokuma tezgahının bulunduğu, sokaklarında yürürken dokuma tezgahlarının sesinin duyulduğu bir mahalle. O dönemlerde bu mahallede üretilen dokumalar her yerde aranan bir tesktil ürünü olarak ün yapmış ve tüm bölgeye bu tezgahlarda dokunan ürünler toptan olarak gönderilmiş.

 

Ama, maalesef günümüze ticari anlamda taşınamamış, hali hazırda kaymakamlığımızın çabaları ile yaşatılan eski geleneksel bir el sanatımız olarak üretilmeye devam edilmekte. Kaymakamlığımız tarafından düzenlenen tamzara defilesi ile unutulmaya yüz tutmuş ve en eski geleneksel el sanatlarımızdan biri olan Tamzara dokumasını tekrardan gün yüzüne çıkarıyoruz" dedi.

 

Uzman Denim Tasarımcısı Ahmet Giray Yılmaz’ın hazırladığı, Tamer Kunter’in koreografisinde tarihi tamzara evlerinin önünde gerçekleşen defile’nin ardından, arp sanatçılarının müziği eşliğinde mankenler defilede boy gösterdi.

YORUM YAP
YORUMLAR